Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
4 dakika

Yeni inceleme yazımızda konuğumuz, ‘ViewSonic M1 Mini’ projeksiyon cihazı oldu. Yazıda, ‘JBL’ hoparlör desteğiyle dikkat çeken cihazın öne çıkan özelliklerine yer verdik. Bununla birlikte; ürünün tasarımı, batarya performansı, ses performansı, görüntü kalitesi ve kutusundan çıkanlara ilişkin detayları da ayrıntılı bir şekilde anlattık. 

Medya tüketiminde televizyon geleneğinin yavaş yavaş kaybolmaya başlaması ve dar alanlarda içerik izleme ihtiyacının artış göstermesi, projeksiyon cihazlarına yönelik talebi de artırdı. Günlük yaşam ihtiyaçlarına göre de entegre edilmeye başlanan projektörlerin portatif seçenekleri, zaman içinde popülaritesini artırmaya başladı. Durum böyle olunca, hem görüntü ve ses kalitesi iyi hem de portatif projeksiyon cihazı seçenekleri de merak konusu oldu. Bu kapsamda; yeni inceleme yazımızda,ViewSonic M1 Mini’ projeksiyon cihazını değerlendirdik. Yazıda, ‘JBL’ hoparlör desteğiyle dikkat çeken cihazın öne çıkan özelliklerine yer verdik. Bununla birlikte; ürünün tasarımı, batarya performansı, ses performansı, görüntü kalitesi ve kutusundan çıkanlara ilişkin detayları da ayrıntılı bir biçimde anlattık.  

ViewSonic M1 Mini Tasarımı 

ViewSonic M1 Mini Tasarımı

ViewSonic M1 Mini’; kutusundan asma ipi, değiştirilebilen kapak plakaları, kumandası, microUSB güç kablosu ve kullanım kılavuzu ile çıkıyor. Asma ipi, cihazın farklı ortamlarda portatif bir biçimde kullanılabilmesini sağlarken 3 farklı renkteki kapak plakaları da gövde renginin değiştirilebilmesini mümkün kılıyor. Bu sayede; kullanıcılar cihazı sarı, yeşil veya gri renkte kullanabiliyor. ‘ViewSonic M1 Mini’ tasarımı, böylece farklı renklerle destekleniyor. 350 gram ağırlığındaki ürün, 104×110 mm en-boy oranı ve 27 mm kalınlık sunuyor. Oldukça küçük boyutlarda ve hafif olan projektör, rahatlıkla çantaya atıp istenilen yere taşınabiliyor. Bu da cihazı, hem seyahatler hem de günlük yaşam için oldukça portatif bir seçenek haline getiriyor. 

Ürün gövdesinin ön kısmında, bir lamba bulunuyor ve cihaz, görüntü çıkışını buradan gerçekleştiriyor. Arkada ise bir ışıklı gösterge ve açma-kapama tuşu yer alıyor. Göstergedeki ışıklar üzerinden, cihazın şarj olup olmadığı veya bataryasının yeterli olup olmadığı anlaşılabiliyor. Akıllı stant özelliği sayesinde ise kenarındaki oynar parça, ayak olarak kullanılabiliyor. Aynı zamanda lambayı da kapatabilen bölme, açıldığı zaman istenilen açıda yerleştirilebilecek bir stant haline geliyor. Böylece projeksiyondaki görüntü; istenilen yüzeye, istenilen açıda yansıtılabiliyor.  

Akıllı stant ayrıca, görüntünün tavana da yansıtılabilmesini mümkün kılıyor. Bu da harici bir ekipmana olan ihtiyacı azaltıyor. Böylece cihaz, herhangi bir ortam için kullanıma uygun hale geliyor. Gövdenin köşesindeki döner disk, odak ayarının yapılabilmesini mümkün kılıyor. Projeksiyon gövdesinde; 1 HDMI girişi, 1 USB girişi ve 1 microUSB girişi bulunuyor. HDMI girişi üzerinden cihaz, HDMI kablosuyla başka bir cihaza bağlanabiliyor ve o cihazda bulunan içerik, projeksiyon üzerinden duvara yansıtılabiliyor.  

microUSB’ girişinden ise projeksiyon, güç kaynağına bağlanıyor. USB girişine de herhangi bir USB bellek yerleştirilebiliyor ve doğrudan içerisinden içerik izlenebiliyor. Kutudan çıkan kumandada; ses-açma kapama tuşu, sessize alma tuşu, menü ve içerikler arasında geçiş yapmak için yön tuşu, geri tuşu, ‘OK’ butonu, güç butonu ve menü tuşu bulunuyor. Oldukça işlevsel bir kullanım sunan kumanda sayesinde, tüm temel ayarlar yapılabiliyor. “Ayarlar” bölümündeki ‘Film modu’ ve ‘TV modu’nda cihaz, değerleri otomatik olarak ayarlarken ‘Kullanıcı Modu’nda; kontrast, doygunluk, çözünürlük veya çerçeve oranı gibi tüm ayarlar kişiselleştirilebiliyor.  

ViewSonic M1 Mini Görüntü Kalitesi ve Teknik Özellikleri 

ViewSonic M1 Mini Görüntü Kalitesi

ViewSonic M1 Mini’, kullanıcılara 854×480 piksel çözünürlük sunuyor. Cihaz, temel olarak VGA’dan FHD’ye kadar tüm çözünürlükleri desteklese de kendi ana çözünürlük değeri değişmiyor. Bu nedenle; FHD bir görüntü, bu cihazda VGA’ya göre çok daha iyi görünecek olsa daViewSonic M1 Mini’ projeksiyon cihazının görüntü kalitesi, özellikle geniş alanlarda biraz yetersiz kalabiliyor.  

Cihazda, kablosuz görüntü aktarımı yapılamıyor. ‘Eco’ modunda 30 bin saat ampul ömrü bulunan ürünün, günlük 2 saat kullanımda 41 yıl boyunca LED ışık kaynağı üzerinden görüntü aktarabileceği ifade ediliyor. 120 lümen parlaklığı bulunan projektörün kontrast oranının ise 500:1 olduğu belirtiliyor. ‘RGB LED’ renk gamının tamamını destekleyen cihaz, 23 Hz ve 120 Hz aralığında dikey tarama oranı sunuyor. Ürünle; 1.1 metreden 40 inç, 1.6 metreden 60 inç ve 2.1 metreden 80 inç ekran boyutuna ulaşılabiliyor. Cihaz, totalde 24 inçten 100 inçe kadar tüm ekran boyutlarında görüntü aktarabiliyor. İnç oranı ve uzaklık arttıkça, görüntü kalitesi de azalıyor.  

‘Auto V Keystone’ özelliği ise projeksiyon cihazının, daima düzgün hizalanarak manuel ayar yapmayı gerektirmemesini mümkün kılıyor. Ayrıca ürün, yansıtıcı ışık teknolojisinden faydalanıyor. Bu sayede; cihazdan gelen ışık, duvar ve projeksiyon ekranından sekiyor ve göze giren mavi ışık oranı minimuma indirilerek göz konforu ve rahatlığı artırılabiliyor.  

ViewSonic M1 Mini Ses ve Batarya Performansı 

ViewSonic M1 Mini Ses Performansı

ViewSonic M1 Mini’; ‘Eco’ modda 26 dB, standart modda ise 25 dB fan sesi çıkarıyor. Fan sesi, tamamen sessiz ortamda rahatlıkla duyuluyor ve biraz rahatsız edici bir hale gelebiliyor. Fakat içerik izlerken asla hoparlör sesine engel olmuyor ve bir rahatsızlığa neden olmuyor. Cihazda ayrıca, 2W gücünde ses çıkışı yapan 1 adet JBL hoparlör bulunuyor. Bu da kullanıcılara, cihazın ses çıkışı hakkında olumlu bir fikir veriyor. Ürün, boyutuna göre oldukça iyi ve güçlü bir ses çıkışı sağlıyor. Özellikle dar alanlarda içerik izlerken ses, oldukça yüksek oranda artırılabiliyor. Dolayısıyla ‘ViewSonic M1 Mini’ projeksiyon cihazının ses performansı, oldukça tatmin edici deneyim sunuyor.

Isınma sorunu da bulunmayan üründe, dahili batarya bulunuyor. Bu sayede projektör, prizden uzak bir biçimde de kullanılabiliyor. Dahili batarya, ‘Eco’ modda 2.4 saat kullanım ömrü sunuyor ve bir dizinin 2 bölümünü ya da yaklaşık 2.5 saat uzunluğundaki bir filmi, güç kaynağından bağımsız bir biçimde rahatlıkla izletiyor. Ayrıca ürün, ‘PowerBank’ aracılığıyla da şarj edilebiliyor. Bu da kullanıcıların, güç ve enerji ihtiyacını minimuma indiriyor ve cihazı, seyahat kullanımı için daha da uygun hale getiriyor. Benzer şekilde, dahili batarya ve hoparlör desteği de harici bir ekipmana ihtiyacı azaltırken seyahat kullanımına uygun bir özellik olma niteliği taşıyor.  

ViewSonic M1 Mini kimler için uygun? 

ViewSonic M1 Mini

Sonuç olarakViewSonic M1 Mini’; sık seyahat eden, seyahatlerinde yanında taşıyabileceği bir projeksiyon cihazı arayan, küçük ve dar alanlarda içerik izleme ihtiyacı bulunan ve ortalama bir çözünürlüğü yeterli bulan kullanıcılar için uygun bir seçenek olarak ön plana çıkıyor. Çok geniş alanlarda içerik izlemek isteyen ve yüksek çözünürlük ve kalite arayan tüketicilerin ise biraz daha bütçelerini zorlayarak başka alternatiflere yönelmesi veya ‘ViewSonic M1’ serisindeki üst segment modellere bir göz atması gerekiyor.  

‘ViewSonic M1 Mini’ projeksiyon cihazının inceleme videosunu izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Huawei P40 Lite E İnceleme: Kamera ve Oyun Performansı Nasıl?

Gerçekten Çerçevesiz Samsung 65 inç QLED 8K TV – İnceleme

İşleri Karıştıran Telefon! Xiaomi Mi 10T Pro İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz