facebook coronavirüs
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Facebook coronavirüsün tedavisini vaat eden reklamları kaldıracağını açıkladı. Platform, coronavirüs için ortaya atılan komplo teorilerini ve sahte tedavileri de kaldıracak.

Şirket, sosyal medyada yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek adına bu tarz bir karar aldığını belirtti.

Facebook sözcüsü Forbes’e coronavirüs ile alakalı bir açıklamada bulundu. Facebook sözcüsü açıklamada ‘‘coronavirüse atıfta bulunan, salgının tedavisini sağladığını belirten veya coronavirüsü önlemeyi garanti eden ürünlerin reklamları kaldırılacak’’ şeklinde konuştu. 

Facebook sözcüsü, sadece yanlış tedavi ya da komplo teorilerinin değil aynı zamanda ‘’virüsün yayılmasını önlemek için yüzde 100 garantili yüz maskesi’’ gibi iddiaları içeren reklamlara da izin verilmeyeceğini açıkladı.

Uzmanlar yanlış bilgi konusunda uyarıyor

coronavirüs yanlış tedavi

Sağlık uzmanları da Facebook’un almış olduğu kararı destekler nitelikte açıklamalarda bulunuyor. Uzmanlar coronavirüs hakkında yanlış bilgilerin yayılmasının, sahte tedavilerin ve komplo teorilerinin insanlara endişe veya zarar verebileceğini açıkladı. Ayrıca uzmanlar bu tarz içeriklerin devlet kurumlarına olan güveni de zayıflatabileceği konusunda uyarıyor. 

Dünyada en çok kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu Facebook’ta coronavirüsün tedavisinin çamaşır suyu içmek olduğunu iddia eden bir dizi yanlış tedavi yöntemlerinin paylaşılması son birkaç ayda iyice artmış durumda.  

Facebook, Ocak ayında ayrıca küresel sağlık kuruluşları ve yerel sağlık otoriteleri tarafından yanlış olduğu belirtilen tedavilerle birlikte coronavirüs salgınını önlemek için kullanılması gerektiği aktarılan yöntemleri içeren yayınları da kaldıracağını açıklamıştı. 

Facebook: Dünya Sağlık Örgütü’nden bilgi alın

Ancak şirket, geçen ay virüsle ilgili diğer yanlış iddiaları kaldıramayacağını ve bunun yerine doğru bilgi akışı yapabilmek adına haber akışını indirgeyeceğini ve kontrol edeceğini belirtti. Facebook doğru haber akışı için kullanıcılara Dünya Sağlık Örgütü’nden bilgi almayı önerdi.

Facebook geçen sene de aşı ile ilgili yanıltıcı bilgi veren içerikleri kaldıracağını açıklamıştı

Facebook 2016 yılında ortaya çıkan ABD seçim skandalından sonra platformda politikacıların reklamlarını kaldırmayarak eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak yanıltıcı ve yanlış tıbbi iddialar, platform için öncelik içeren konular arasında yer alıyor. Şirket geçen sene aşılarla ilgili yanlış bilgiler içeren reklamları yasaklamıştı. 

Çarşamba günü itibariyle coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden insan sayısı 2.700’e yükselirken virüsten enfekte olan kişi sayısı ise 81.000’e ulaştı. Coronavirüs Orta Doğu, Avrupa ve Amerika’da ise hızla yayılmaya devam ediyor.

Coronavirüs, Çin’deki hava kirliliğini azaltıyor

Facebook, siyasi amaçları olan bazı sahte hesapları platformdan sildi