Facebook Kurumsal Video Görüşmesi
Okuma Süresi
2 dakika

Facebook, işletmeler için kurumsal video görüşmesi hizmeti sağlayabilmek adına Messenger Rooms bünyesinde Workplace Rooms’u kullanıma açtığını duyurdu. Workplace Rooms üzerinden kullanıcılar, 50 kişiye kadar katılımcıyla online profesyonel görüşmeler yapabilecek. Toplantı sürelerinde ise herhangi bir kısıtlama olmayacak.  

Facebook, işletmeler ve profesyonel topluluklar için kurumsal video görüşmesi hizmeti sağlayabilmek adına Messenger Rooms bünyesinde Workplace Rooms’u kullanıma açtığını duyurdu. Sosyal medya devi, Zoom’a rakip olabilecek nitelikteki yeni görüntülü konuşma platformu Messenger Rooms’u da kısa bir süre önce kullanıcı beğenisine sunmuştu. Şirketin bu hamlesiyle, son zamanlarda adı sık sık veri güvenliği açığı iddialarına karışan Zoom ile hem kişisel hem de profesyonel kullanım alanlarında rekabet etmeyi hedefliyor olduğu düşünülmüştü. Facebook tarafından atılan yeni Workplace Rooms adımı ise sosyal medya devinin, kısa bir süre önce bünyesine görüntülü konuşma özelliği ekleyen Slack’e yeni bir rakip platform yaratma çabası olarak yorumlandı. 

Facebook Kurumsal Video Görüşmesi
Kaynak: engadget.com

Aktarılan detaylara göre; Facebook’un yeni sanal toplantı ağı Workplace Rooms, 50 kişiye kadar katılımcıyla yapılan profesyonel video görüşmelerini mümkün kılıyor. Platform üzerinden yapılan toplantılarda, herhangi bir süre kısıtlaması bulunmuyor. Bununla birlikte kullanıcıların, Workplace Rooms üzerinden bir görüşmeye katılım sağlayabilmek için platformda bir hesap açmış olması da gerekmiyor. Workplace kullanıcıları; platform bünyesindeki sohbetler, gruplar, haber akışları veya portallardan video görüşme bağlantıları oluşturabiliyor. Oluşturulan bu linkler, Zoom’a benzer şekilde online bir sohbet, paylaşım, e-mail veya mesaj metni üzerinden davet edilen kişilerle paylaşılabiliyor.  

Workplace Rooms, kullanıcıların görüşmeler sırasında ekran paylaşımı yapabilmesini de mümkün kılıyor. Kullanıcılar ayrıca, platform üzerinden yapılan görüşmelere davetsiz misafirlerin dahil olmasını engelleyebilmek için toplantı odalarını kilitleyebiliyor veya gerekli durumlarda, toplantıya dahil olmuş kişileri görüşmeden çıkartabiliyor. Facebook, Workplace Rooms’un yapılan her bir görüşme için ayrı bir link ürettiğini ifade ediyor. Bu da oluşturulan bağlantıların, toplantılar sonlandıktan sonra geçersiz hale geleceği anlamına geliyor.  

Facebook Workplace, ilk kez 2015 yılında duyurulmuştu

Facebook Workplace

Facebook, bünyesindeki Workplace platformunu ilk kez 2015 yılında duyurmuştu. Kurumsal bir bağlantı platformu olan Workplace; gruplar, anlık mesajlaşma ve haber akışı gibi araçlar da içeriyordu. Şirkete göre, platformun güncel olarak 5 milyona yakın ücretli kullanıcısı var. Bu da Workplace’in kullanıcı sayısının, Ekim ayından bu yana 2 milyon kadar artış gösterdiği anlamına geliyor. Kullanıcı sayısında yaşanan bu hızlı artışın; önemli oranda, koronavirüsün neden olduğu karantina ve sosyal izolasyon çalışmalarına bağlı olabileceği tahmin ediliyor.  

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Messenger Rooms Nasıl Kullanılır? Detaylı Anlatım

Facebook, Yeni Grup Görüntülü Sohbet Özelliği Messenger Rooms’u Kullanıma Sundu

Zoom, güvenlik açığı nedeniyle kullanıcı güvenini 5 aşamada nasıl kaybetti?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz