Facebook Messenger Uçtan Uca Şifreleme
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Facebook, Messenger ve Instagram DM (Direkt Mesaj) platformlarına uçtan uca şifreleme özelliğinin 2022 yılından önce eklenmeyeceğini açıkladı. Söz konusu entegrasyonun oldukça uzun bir süreç olduğuna işaret eden sosyal medya devi, geliştirmeler için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Yapılan açıklama sonrası şirket, hızlı bir biçimde eleştiri oklarının hedefi haline geldi.  

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook, kendi çatısı altındaki mesajlaşma platformları Messenger ve Instagram DM (Direkt Mesaj)’ye uçtan uca şifreleme özelliğinin 2022 yılından önce gelmeyeceğini açıkladı. Şirket, iki platformda da en erken 2022’de uçtan uca şifreleme özelliğinin kullanımına geçiş yapılabileceğine işaret etti. Söz konusu entegrasyonun oldukça uzun bir süreç olduğunu belirten sosyal medya devi, geliştirmeler için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi. Yapılan açıklama sonrası şirket, hızlı bir biçimde eleştiri oklarının hedefi haline geldi.  

Adı daha önce sık sık veri gizliliği ve güvenliğine ilişkin skandallara karışan Facebook, bu konudaki kötü imajını düzeltebilmek adına birçok kez uçtan uca şifreleme özelliği ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Şirket, 2019 yılında veri gizliliğini taahhüt edebilmek adına bünyesindeki mesajlaşma platformlarına uçtan uca şifreleme özelliğini entegre edeceğini açıklamıştı. Fahat daha sonra, söz konusu hamle ertelenmişti. Sosyal medya devi, yaptığı yeni açıklamayla birlikte süreci tekrar 2022 yılına kadar ertelemiş oldu.  

Facebook çatısı altındaki WhatsApp, güncel olarak uçtan uca şifreleme özelliğini kullanıyor 

WhatsApp Uçtan Uca Şifreleme

Diğer yandan; WhatsApp, güncel olarak uçtan uca şifreleme özelliğini kullanıyor. Popüler mesajlaşma platformu, Facebook çatısı altında uçtan uca şifreleme entegrasyonuna sahip olan tek platform olma niteliği taşıyor. Fakat uygulamanın, kısa bir süre önce gizlilik politikası ve platform koşullarını güncellediğini duyurduğu da biliniyor. Yapılan güncelleme kapsamında; WhatsApp kullanıcı verilerinin, Mayıs ayından itibaren çatı şirket Facebook ve Facebook’a bağlı şirketlerle paylaşılacağı ifade ediliyor. Yeni koşulları onaylamayan kullanıcıların ise WhatsApp kullanamayacağı dile getiriliyor. Bu nedenle kullanıcılarda, WhatsApp’a yönelik oluşmuş ciddi bir güven problemi de bulunuyor.  

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

BTK, Verileri Çalınan Türk Kullanıcılar İçin Facebook Yetkililerinden Bilgi Talep Etti 

Yaklaşık 553 Milyon Facebook Kullanıcısının Kişisel Verileri Sızdırıldı! 

KVKK Facebook’a İnceleme Başlattı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz