Lenovo Yoga S940 İnceleme
Okuma Süresi
6 dakika

Eğitim ve iş yaşamında giderek hızlanan dijitalleşme süreci, profesyonel faaliyetlerin mobilize bir şekilde yapılabilmesini sağlayan dizüstü bilgisayarlara yönelik talebi de artırdı. Bu seçeneklere yönelik fikir yaratmak adına hazırladığımız yeni inceleme yazımızda konuğumuz, iş ve günlük yaşam ihtiyaçları için geliştirilen ve portatif tasarımı yanında performans vadeden ‘Lenovo Yoga S940’ dizüstü bilgisayar modeli oldu.  

Eğitim ve iş yaşamında giderek hızlanan dijitalleşme süreci, profesyonel faaliyetlerin mobilize bir şekilde yapılabilmesini sağlayan dizüstü bilgisayarlara yönelik talebi de artırıyor. İş ve günlük yaşam ihtiyaçları için geliştirilen ‘Lenovo Yoga S940’ dizüstü bilgisayar modeli ise portatif tasarımıyla dikkat çekiyor ve bu tasarım yanında performans da vadediyor. Cihaz, güncel olarak 18 bin ve 19 bin lira bandında tüketici beğenisine sunuluyor. Biz de Tekno Safari editörleri olarak, ‘Lenovo Yoga S940’ için yeni bir inceleme yazısı hazırladık. ‘Lenovo Yoga S940 İnceleme’ yazımızda; cihazın tasarımı, donanımı, ekran özellikleri ve batarya performansına ilişkin tüm detaylara yer verdik.  

Lenovo Yoga S940 Tasarımı 

Lenovo Yoga S940 Tasarımı

‘Lenovo Yoga S940’ dizüstü bilgisayarın tasarımı, tasarım ödülü ile taçlandırılmış olma niteliği taşıyor. Ürün, kutusundan şarj kablosu ve şarj adaptörü ile çıkıyor. Şarj adaptörü, biraz ağır ve hantal olsa da uzunluğu açısından kullanıcıları oldukça tatmin ediyor ve prizden uzak şarj işlemi, rahatlıkla yapılabiliyor. Ofisimize ‘Demir Gri’ renk seçeneğiyle gelen cihazın gövdesi, alüminyum bir malzemeden oluşuyor ve parmak izi tutmuyor. 1.25 kilogram ağırlığı ve 12.2 milimetre inceliği bulunan bilgisayar, oldukça portatif bir alternatif oluşturuyor ve kol çantasında bile rahatlıkla taşınabiliyor.  

Cihazın sağ tarafında, 2 adet USB Type-C girişi bulunuyor. Sol tarafta ise 1 USB Type-C girişi ve 1 adet 3.5 milimetrelik ‘jack’ girişi yer alıyor. Üründe herhangi bir USB Type-A girişi veya SD kart okuyucu bulunmaması, günlük kullanımda bir miktar sorun yaratabiliyor. Fakat söz konusu durum, kasayı inceltmek için yapılan bilinçli bir tercihin sonucu olduğu için ürünün portatif tasarım vaadiyle örtüşüyor.  

Kasanın altında, ısı çıkışı için ayrılan bir fan bölmesi bulunuyor. Bilgisayar açıldığında ise ortalama boyutlarda bir ‘touchpad’ ve klavye alanı ile karşılaşılıyor. Klavyede yer alan aydınlatma, gece kullanımında kullanıcılara önemli bir konfor sağlıyor. Bununla birlikte, ‘touchpad’ hassasiyeti ve tuşların tepki süresinin de oldukça ideal olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu nedenle; Lenovo Yoga S940, uzun süreler yazı yazan kullanıcılar için uygun bir alternatif olma niteliği taşıyor.  

Klavye yanlarında ise kullanıcıya dönük 2 adet hoparlör yer alıyor. Cihazda, ‘Dolby Atmos’ ses desteği de bulunuyor. Ürünün ses çıkışı performansı oldukça başarılı olsa da yapay zeka desteği nedeniyle, ortam sesini algılayarak kimi zaman sesi otomatik kısabiliyor. Bu durum, genel olarak çok ciddi bir problem yaratmasa da cihaz, bazen bunu sesin kısılması gerekmediği zaman da yaptığı için can sıkıcı bir hale gelebiliyor.  

Lenovo Yoga S940 Ekran Özellikleri 

Lenovo Yoga S940 Ekran

Lenovo Yoga S940, 14 inç boyutunda LED IPS bir ekran ile geliyor. Cihazın, dünyanın eğimli konturlu ekran teknolojisine sahip ilk dizüstü bilgisayarı olduğu ifade ediliyor. Söz konusu teknoloji, ekranın yanlardan hafif kavisli gibi görünmesine neden oluyor ve şık tasarıma katkıda bulunuyor. Ekran ayrıca, kullanıcılara 3840×2160 piksel 4K UHD çözünürlük sunuyor. Üründeki ‘Dolby Vision HDR’ desteği ise ekrana gelen görüntüyü kare kare ayarlayarak kullanıcıların, daha doğru renklerde daha fazla detay görebilmesini mümkün kılıyor.  

Bu noktada, cihazın izleme deneyiminin oldukça iyi olduğunun altını çizmek gerekiyor. Ekranda, renkler çok doygun ve grafikler çok net bir biçimde gözüküyor. Dolayısıyla bilgisayar, içerik izlemeyi seven ve sık içerik izleyen kullanıcılar için önemli bir avantaj sağlıyor. Ekranda ‘Akşam Işığı’ özelliği de bulunuyor. Bu sayede, mavi ışık kısılarak göz konforu artırılabiliyor. Diğer yandan; ekran üzerinde, 1 adet webcam kamerası yer alıyor. Kamera, F8 tuşuna basılarak yazılım desteğiyle kitlenebiliyor ve gizlilik ve güvenlik artırılabiliyor.  

720 piksel çözünürlük sunan kamerada, ‘ToF’ sensörü de bulunuyor. Sensör, derinlik algıladığı için ‘BackBlur’ teknolojisiyle, görüntülü görüşmelerde kullanıcı arka planı flu hale getirilebiliyor. Kameradaki IR (kızılötesi) desteği ise gece görüşünü artırıyor ve az ışıkta yapılan görüşmelerde, daha iyi bir kalite sunuyor. Diğer yandan; cihazda, parmak izi sensörü yer almasa da yüz tanıma teknolojisi bulunuyor. Yüz tanıma teknolojisi, hareketli anlarda ve ışığın yetersiz kaldığı zamanlarda çok iyi bir biçimde çalışmayabiliyor ve kullanıcıyı kimi zaman tanımıyor. Cihazın, sizi tanıyabilmesi için oldukça sabit bir biçimde durmanız gerekiyor. Bu da her zaman çok pratik bir çözüm olmayabiliyor.  

Diğer yandan ekran, yüz tanıma teknolojisinin de desteğiyle kullanıcı başından ayrıldığı zaman bunu otomatik olarak algılıyor ve içeriği kaydederek ekranı otomatik olarak karartıyor. Böylece kullanıcılar, cihaz başından ayrıldığında başka bir içerikleri inceleyemiyor ve gizlilik seviyesi artırılıyor. Göz izlemeli ‘Glance’ teknolojisi ise ürüne monitör bağlandığında ekrandaki içeriğin, bir göz hareketiyle diğer monitöre aktarılabilmesini sağlıyor. Bu da ürünü, oldukça inovatif bir hale getiriyor.  

Lenovo Yoga S940 Donanımı  

Lenovo Yoga S940 Donanımı

Lenovo Yoga S940 dizüstü bilgisayar modelinin donanımı, 10. nesil Intel Core i7 işlemci mimarisi üzerine kuruluyor. 2019’un 3. çeyreğinde çıkan işlemci, 10 nm fabrikasyon süreciyle üretiliyor ve 4 fiziksel, 8 de sanal çekirdek bulunduruyor. 15W ısı yayma kapasitesi ve 1.30 GHz işlemci frekansı bulunan yonga setinin, şu anda dizüstü bilgisayarlarda kullanılabilecek en yeni nesil ve en iyi işlemcilerden biri olduğunun altını çizmek gerekiyor.  

Cihazda ayrıca, ‘Turbo Boost 2.0’ ve ‘Thermal Monitoring’ teknolojileri bulunuyor. Dolayısıyla termal performans, hem yazılımsal hem de fiziksel olarak destekleniyor. Ürün bu sayede, minimum ısınma problemi yaşatıyor. Cihaz, ince bir kasaya sahip olmasına rağmen çoklu sekme açma ve içerik izleme gibi nispeten daha yüksek performans gerektiren işlemlerde herhangi bir ısınma problemi yaratmıyor.  

Bunun yanında; Lenovo Yoga S940, 16 GB RAM kapasitesi ile geliyor. RAM kapasitesi oldukça iyi olsa da cihazın fiyatı da bir miktar yüksek olduğu için segmentiyle örtüşüyor. Kutusundan Windows 10 işletim sistemiyle çıkan bilgisayar, ‘Intel Iris Plus Graphics’ ekran kartını kullanıyor. Üründe harici ekran kartı bulunmadığının da altını çizmek gerekiyor. 1 TB’lık SSD dahili depolama alanı ise oldukça yeterli geliyor ve harici depolama seçenekleriyle vedalaşmak isteyen kullanıcıları, oldukça yüksek oranda tatmin ediyor.  

Bilgisayar ayrıca, Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi 6 bağlantı seçeneklerini kullanıyor. Günlük yaşam ve iş kullanımında cihaz, genel olarak ciddi bir performans sorununa yol açmasa da yeni nesil işlemcisine ilişkin beklentimizin aksine, kimi zaman şarjı bitmesine yakın veya günlük kullanımdan daha performanslı işlemlerde kasma ve takılma problemleri yaşatıyor. Bu da yüksek fiyat etiketi ve performanslı işlemci göz önünde bulundurulduğunda, biraz can sıkıcı olabiliyor. 

Lenovo Yoga S940 Batarya Performansı 

Lenovo Yoga S940 Batarya

Lenovo Yoga S940, kutusundan 52 Wh kapasiteli bir lityum iyon batarya ile çıkıyor. Cihazın şarj adaptörü ise 65W gücünde güç çıkışı yapıyor. Ürünün pili, günlük kullanımda 6-7 saat aralığında bir kullanım ömrü sunuyor ve 6 saatten sonra, şarj için uyarı vermeye başlıyor. Bununla birlikte; şarj süresini tespit edebilmek için yüzde 0’dayken şarja taktığımız cihaz, 10 dakikada yüzde 12, 30 dakikada yüzde 29, 1 saatte yüzde 55, 2 saat 58 dakikada ise yüzde 100 şarj seviyesine geliyor. Yani bilgisayar, neredeyse tam 3 saatte şarj oluyor. 

Ürün, portatif bir tasarıma sahip olduğu için daha kısa sürede şarj olmasının daha ideal bir durum olacağının altını çizmek gerekiyor. Ancak şarjdan uzak kullanımda, ara ara uyku moduna alındığı zaman kullanıcıları yarı yolda bırakmıyor. Oldukça tatmin edici olan 7 saate yakın pil ömrü de portatif tasarımla uyumlu bir çizgi izliyor.  

Lenovo Yoga S940 kimler için uygun? 

Lenovo Yoga S940

Sonuç olarak; Lenovo Yoga S940, izleme deneyimine önem veren, sık seyahat eden, portatif bir cihaz arayışında olan, günlük kullanımda performans problemi yaşamak istemeyen ve uzun pil ömrü arayan kullanıcılar için uygun bir seçenek olma niteliği taşıyor. Bilgisayarıyla kurgu yapmak ve oyun oynamak gibi performanslı işlemler yapmak isteyen, bağlantı noktalarında çeşitlilik arayan ve daha kısa şarj süresi tercihi olan tüketicilerin ise başka alternatiflere de göz gezdirmesi gerekiyor.  

‘Lenovo Yoga S940’ dizüstü bilgisayar modelinin inceleme videosunu izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Honor Watch GS Pro İnceleme – Honor’un Ürettiği En İyi Akıllı Saat 

Hafif ve Zarif, Peki Ya Performansı? Oppo A73 İnceleme 

Güçlü Giriş Seviye Laptop: Lenovo IdeaPad 3 İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz