Tekno Safari editörleri olarak bu haberimizde hem işinize yarayacak hem ilginç bulacağınız web sitelerini derledik. Müzik, film ve kitaplara dair de keşifler yapabileceğiniz sitelere tek dokunuşla ulaşabilmeniz adına bağlantılarını eklemeyi de ihmal etmedik. İşte; ‘Günlük hayatta işinize yarayacak web siteleri’. ‘İşinize yarayacak 10 web sitesi’. ‘Keşfetmeyi sevenler için ilginç web siteleri’. ‘İlginç internet siteleri’.
İnternet hem hayatımızı kolaylaştıran hem de çoğu zaman bizi şaşırtmayı başarabilen bir alan. Burada kendimiz için bir ilki keşfetmek her zaman mümkün. Aynı zamanda pek çok birikime sahip olması nedeniyle internette her şey hakkında haberdar olmamız da mümkün olamıyor. Bu nedenle sizler için günlük hayatınızda işinize yarayacak siteleri derledik ve internetin neler sunabildiği hakkında bir fikir vermek istedik. İşte; ‘Günlük hayatta işinize yarayacak web siteleri’. ‘İşinize yarayacak 10 web sitesi’. ‘Keşfetmeyi sevenler için ilginç web siteleri’. ‘İlginç internet siteleri’.
Günlük Hayatta İşinize Yarayacak Web Siteleri
‘Gülük hayatta işinize yarayacak web siteleri’. ‘İşinize yarayacak 10 web sitesi’. ‘Keşfetmeyi sevenler için ilginç web siteleri’. ‘İlginç internet siteleri’ haberimizin devamında.
Midomi
‘Günlük hayatta işinize yarayacak web siteleri’ içerikli haberimizde ilk olarak ‘Midomi’ ile başlıyoruz. Ses tabanlı bir arama motoru olan site, unuttuğunuz, adını hatırlayamadığınız şarkıları bulmanıza olanak tanıyor. Bunun için fotoğrafta gördüğünüz butona dokunuyorsunuz ve şarkının bir kısmını dinletiyorsunuz. Böylece herhangi bir yerde duyduğunuz ve merak ettiğiniz şarkıyı bulabiliyorsunuz. Aynı zamanda butona dokunduktan sonra şarkının bir kısmını mırıldanabilirsiniz. Bununla birlikte şarkıları, sanatçıları ve sözleri sitede yazarak da arayabilirsiniz.
Dictation
‘Günlük hayatta işinize yarayacak web siteleri’ haberimizde sırada ‘Dictation’ ile devam ediyoruz. Herhangi bir konuyla alakalı olarak uzun bir metin yazmanız gerektiğinde bu siteye girip konuşabilirsiniz. Sesli komutlarla paragraflarınızı dahi ayarlayabilir, noktalama işaretleri ve çeşitli emojiler ekleyebilirsiniz. Tüm bunlar için fotoğrafta gördüğünüz sayfada altta başlat ifadesine dokunuyorsunuz ve konuşmaya başlıyorsunuz. Daha sonra yazılan metni yazdırabilir, yayınlayabilir, kayıt edebilir, kopyalayabilirsiniz.
Whatismymovie
‘Wahtismymovie’ ise adını hatırlamadığınız filmler için yardım alabileceğiniz bir sitedir. Aklınıza bir film geldi fakat filmin adını hatırlamıyorsunuz. Öyleyse filmle alakalı aklınızda kalanları buraya yazıyorsunuz ve site aradığınız filmi karşınıza çıkarıyor. Ayrıca sitede sesli arama da yapabilirsiniz.
Geacron
Bilim kurgu filmlerinden aşina olduğumuz zaman makinesi gerçek hayatta olmasa bile ‘Geacron’da istediğiniz tarihe gidebilirsiniz. Bu sitede M.Ö 3000’den beri etkileşimli bir dünya haritası yer alıyor. İstediğiniz bir tarihi yazıyorsunuz ve o tarihlerde dünya haritasının nasıl olduğunu görüyorsunuz. Fotoğrafta gördüğünüz gibi tarih olarak 1000 yazdık ve o tarihte dünya haritasını karşımıza çıkardı.
Whichbook
‘İlginç internet siteleri’ listemizde sırada ‘Whichbook’ yer alıyor. Whichbook sitesinde ruh halinize, duygu durumunuza göre aramalar yaparak sırada hangi kitabı okuyacağınızı bulabiliyorsunuz. Bununla birlikte karakter ve konuya, en çok satanlara göre de kitap araması yapabiliyorsunuz. Diğer kitap sitelerinde en fazla bir yazar veya kitap adı girerek arama yapabiliyorsunuz. Fakat whichbook kullanıcıya bir okuyucu olarak şu anda ne aradığınızı sunuyor. Dolayısıyla komik veya sizi düşündürmesini istediğiniz bir kitap okumak istiyorsanın bunun hangi kitap olabileceğiyle ilgili bu sitede aramalarınızı yapabilirsiniz.
Grammarly
Listemizde sırada ‘Grammarly’ sitesiyle devam ediyoruz. Grammarly aynı zamanda mobilinizde kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Yapay zeka destekli yazma asistanı olan Grammarly, net ve hatasız yazmanıza olanak tanıyor. Siteye girdiğinizde Google Chrome’a ekleyebileceğiniz Grammarly, metinleri gramer açısından değerlendirecek ve yanlışları düzeltecek. Böylece eksiksiz ve yanlış yapmadan yazmanızı sağlayacak.
Reddit.musicplayer
Söz konusu müzik olunca keşfetmeyi sevenler için sırada ‘reddit.musicplayer’ sitesi ile devam ediyoruz. Alternatif, Asya, Blues, Caz, Frank, Elektronik, Rap, Hip Hop, olmak üzere pek çok kategorinin yer alığı sitede paylaşılan müzikleri siz de kategorilere göre listeleyebilirsiniz. Sitede bir de oynatma listesi bulunuyor. Çeşitli şarkılar keşfetmek için bu listeyi de gözden geçirebilirsiniz.
Forgotify
Keşfetmeyi sevenler için ilginç web siteleri arasında yer alan ‘Fotgorify’, Spotify’da unutulan ve hiç dinlenmeyen şarkıları ilk kez dinleyebileceğiniz bir sitedir. Burada yer alan şarkılar Spotify’da ya kısmen ya da hiç dinlenmedi. Dinlemek için ise fotoğrafta gördüğünüz gibi ‘Start Listening’ yazısına dokunmanız yeterli.
MyFridgeFood
‘MyFrdigeFood’ sitesi, ‘buzdolabımda kalan malzemelerle nasıl bir yemek çıkarabilirim’ sorusuna cevap veriyor. Buzdolabınızda kalan malzemeleri siteden seçiyorsunuz ve bu ürünlerle nasıl bir yemek hazırlayabileceğinizin tarifine ulaşıyorsunuz.
IMSDb:
Listemizde sırada sinema meraklıları için bir siteye yer veriyoruz. Filmi izlemekle yetinmeyenler, izledikleri filmlerin senaryolarını da merak edenler ‘IMSDb’ sitesinden ulaşabilirler. Kült ve popüler filmlerin de yer aldığı sitede türlere göre aramaya yapabilir, yorumları okuyabiliyor ve yorum yazabiliyorsunuz.
Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
WhatsApp, Kaybolan Mesajlar ve Arşivlenmiş Sohbetler İçin Yeni Özellikler Geliştiriyor
Facebook Platforma Siyasi Reklamları Engelleme Özelliği Ekliyor
TikTok’un Çatı Şirketi ByteDance da Clubhouse’a Rakip Uygulama Geliştiriyor