İstanbul Bilişim Konkordato Davası
Okuma Süresi
2 dakika

İstanbul Bilişim için açılan konkordato davası dosyasına 50 binden fazla mağdur girdiği ve dosyadaki müşteri listesinin 564 sayfa olduğu ortaya çıktı. Mağdurlardan toplanan paranın tutarının ise 150 milyon seviyesinde olduğu ifade edildi.  

Alınan ürünleri göndermemesi ve iade tutarlarını geri vermemesine ilişkin müşteri şikayetleriyle teknoloji basınının gündemine oturan İstanbul Bilişim, kısa bir süre önce konkordato ilan etmişti. Maddi sıkıntıda olduğu gerekçesiyle konkordato talep eden şirkete, mahkeme tarafından 3 aylık geçici süre verilmiş ve komiser ataması yapılmıştı. İstanbul Bilişim için açılan konkordato davası ve soruşturma dosyasından ise mağdur sayısı ve dolandırıcılık miktarlarına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı. Söz konusu veriler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma ile gün yüzüne çıktı. 

Hürriyet’in haberine göre; dava dosyasına giren 564 sayfalık müşteri listesindeki mağdur sayısı, 50 bini aşıyor. Mağdurlardan toplanan paranın tutarının ise 150 milyon seviyesinde olduğu ifade ediliyor. Şirketi geçen yıl devralan Nurettin Yavuz’un 31 yaşında olduğu ve Diyarbakır’da yaşadığı biliniyor. Yavuz adına daha önce açılmış 114 ayrı dolandırıcılık kaydı bulunuyor. Bununla birlikte; şirket sahibinin adına, herhangi bir ev veya gayrimenkul olmadığı belirtiliyor. 

Tüketici avukatı Hıdır Kırkıcı, konuya ilişkin açıklamasında “Bu şirket üzerinden çok planlı bir para toplama işlemi yapılmış. Burada, şirket zora düştüğü için ürünlerin gönderilmediği savunması doğru değil. Bunu da savcılık dosyasında görüyoruz. Üzerine tek bir tırnak çakısı bile yok. Bu kişiye yönelik çok sayıda da icra takibi bulunuyor. Nurettin Yavuz’un, bu şirketi alıp 150 milyon TL sermaye taahhüdünde bulunması, hayatın olağan akışına da aykırı” ifadelerini kullanıyor.  

İstanbul Bilişim, TRT ve bandrol yolsuzluğu ile ilgili bir soruşturmaya da konu olmuştu

İstanbul Bilişim TRT Bandrol Yolsuzluğu

Diğer yandan; İstanbul Bilişim şirketinin, geçen yıllarda TRT ve bandrol yolsuzluğu ile gündeme gelmiş olduğu ifade ediliyor. Paylaşılan detaylara göre; getirilen ürünler için ödenmesi gereken 600 milyon euroluk bandrol bedeli, kurulan 100’e yakın paravan firma kullanılarak TRT’ye ödenmemişti. Hakkında soruşturma bulunan şirket kurucusu Özgür Güleç ise 2015 yılında Almanya’ya kaçmıştı. Bandrol yolsuzluğu döneminde Güleç’in Almanya’daki mağazasında çalışan Ediz Akın; adına kayıtlı görünen şirketi, geçen yıl Nurettin Yavuz’a devretmişti. 

İstanbul Bilişim ve konkordato davasının gündeme gelmesi ile birlikte de mağdurlar, şirketin resmi internet sitesinin kapatılmasına yönelik talepte bulunmuştu. Talebi değerlendiren sulh ceza hakimlikleri şirketin sitesini, ‘koruma tedbiri gereği’ erişime kapatmıştı. Şirket sahipleri, bu kez de “istanbulbilisim.net” isimli adres üzerinden satış yapmıştı; fakat yapılan şikayet üzerine bu site de kapatılmıştı. Son olarak açılan “istanbul-bilisim.com” için ise kısa bir süre önce tekrar erişim engeli talep edildi. Başvurunun da henüz sonuçlanmadığı belirtildi.  

Kaynak: hurriyet.com.tr

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Son Dönemde Çok Konuşulan İstanbul Bilişim Konkordato İlan Etti

Samsung İnovasyon Kampüsü Eğitim Programının Kazananları Belli Oldu

Türkiye’nin İlk Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü Açılıyor

1 Yorum

  1. Peki nanokatalog aynı şekilde insanları dolandiriyor Cimer e yazdığım halde hiç bir şekilde ciddiye alınmadı paramı Tüketici Hakları Hakem Heyeti ile geri aldım. Almayanlar da binleri geçmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz