Okuma Süresi
1 dakika

Çin’deki Politeknik Üniversitesi, kanatlarını çırparak uçabilen bir hava aracı geliştirdi. 123 dakika boyunca kesintisiz uçabiliyor!

Teknoloji alanındaki gelişmeler adeta durdurulamıyor. Tüm gelişmeler öncelikli olarak insanların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Akıllı ev ürünlerinden otonom sürüş teknolojisine sahip otomobillere kadar birçok kulvarda gelişim gösteren teknoloji, ulaşım ve taşıma konusundaki sorunlarımızı da çözmeyi hedefliyor.

Özellikle ulaşım ve taşıma alanında karbon ayak izini mümkün olduğunca azaltacak araçların gelişimi, büyük kentlerde yaşayan ve her gün dışarı çıkmak zorunda kaldığı bir rutini yerine getiren kişiler için büyük önem taşıyor. Bilim insanları bu konuda çalışmalarını yürütürken, yüzleri güldürecek bir haber de Çin’in Politeknik üniversitesinden geliyor.

Çin’de Bir Üniversite Kanatlarını Çırparak Uçan Bir Biyonik Araç Geliştirdi

Çin’de Politeknik Üniversitesi çatısı altında çalışmalarını sürdüren bilim insanları önemli bir buluşa imza attı. Kanatlarını çırparak aralıksız 123 dakika süreyle uçabilen bir biyonik araç geliştirildi. Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi tarafından tasarlanan bu biyonik uçan araç, kuşların kanat çırpışlarını taklit ederek uzun menzilli uçuş potansiyeli taşıyor. Elle atılarak uçuşa başlayan araç, çok büyük bir hareketlilikle süzülerek yere inebiliyor.

Politeknik üniversitesi tarafından açıklanan verilere göre araç, tüm ülkenin 20 bölgesinden fazla yerde ve deniz seviyesinden en çok 4 bin 300 metrede 3 bini aşkın sayıda görev uçuşu gerçekleştirdi. Üstelik araç, eksi on derece ile artı 40 derece sıcaklık aralığında, çok sert olmayan rüzgarda, hafif yağmurda ve hatta hafif kar yağışında uçabildi.

Bu Araç Bilim İnsanlarının İlk İcadı Değil

Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi’nin araştırmacıları son 20 yıl içerisinde değişik biyonik araçlar tasarlayıp geliştirdiler; icatları için de 100’den fazla sayıda bröve elde ettiler. Bu gelişmelerden yola çıkarak, ilerleyen dönemlerde ulaşım konusunda hayatımızı çok kolaylaştıracak yeniliklerle karşılaşmamız muhtemel görünüyor. Bakalım araştırmacıların bir sonraki hamlesi ne olacak?

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz