Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

PHP Nedir ?

Sözlüğe bağlı kalıp bir tanım yapmak gerekirse;
Hypertext Preprocessor, internet için üretilmiş, sunucu taraflı, çok geniş kullanımlı, genel amaçlı, içerisine HTML gömülebilen betik ve programlama dilidir.
Tanımının bu kadar kısa olması sizleri çok kolay bir yolculuk ile baş başa bırakacağı anlamına gelmesin. PHP ‘nin 1995 yılından günümüze kadar gelmesini sağlayan Rasmus Lerdorf, bu yazılım dilini tamamen özgür bırakmıştır. Birçok kişinin şu an ” Ben bulsaydım kesin lisanslama yapar, her kullanandan para alırdım. ” dediğini duyar gibiyim. Durumun böyle olmaması herkesi sevindiriyor diyebiliriz. 2013 Ocak ayı itibari ile birçok web sitesi bu sayede PHP ile tasarlanmıştır. 244 milyondan fazla web sitesi PHP ile çalışırken 2.1 milyon sunucuda da PHP barınmaktadır. PHP’nin ne kadar önemli ve özgür bir yazılım olduğunu çok kısa tanımı ile anlayabiliyoruz.

Bu özgür yazılım bize neler yapmamızı sağlar ?

PHP ile bir noktaya bağlı kalamazsınız, bir sınırı yoktur ve hiçbir zaman olmamıştır. Hayal gücünüz ve kod bilginiz neye izin veriyorsa, sizler için yapılacak şey o kadar çok fazladır. Ufak bir özgür düşünce yapmam gerekirse ” Ben %100 her şeyini biliyorum. ” diyen kişilerden sessizce uzaklaşmanızı tavsiye ederim. Bu kadar özgür ve sonu olmayan bir yazılım dilinin nasıl olur da hepsini bilebilirler anlamış değilim.

Konuyu bu şekilde anlatmak sizlere ” PHP öğrensek bize her şey için yeterli olacaktır ” algısı yaratmasın. Mysql, CSS, HTML ve Hosting bilgisi olmadığı sürece PHP’nin tek başına size çok bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Bu yazı ile ufak bir tanım yapmış olalım ve bundan sonra ki yazılarımda sizler için neleri kaleme alacağımdan bahsetmiş olalım.

Konuya ortadan girip başa sarmak kafanızı karıştırmasın. Yazacağım yazıların adım adım takibini yapıp ve uygulamasını sağlayın. Son yazımda artık sizin de bir web sitesi tasarladığınızı görebilirim. Kim bilir belki de bu bir yarışma olabilir. Sırası ile hosting dersleri, html dersleri, css dersleri ve php dersleri olarak her hafta sizlere yazılar yazacağım. Takipte kalmayı unutmayın, yazılım yüzünüzü güldürsün 🙂

İlginizi Çekebilir:

MEB, Uluslararası Sertifikalı Yazılım Eğitimlerini Kullanıma Açtı

Berat Albayrak’tan, “1 milyon yazılımcı” projesi için açıklama

Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz