Reddit CEO’su TikTok için kısa bir süre önce düzenlenen bir etkinlikte yaptığı yorumlarla platformu eleştiri yağmuruna tuttu.Reddit Ceo’su uygulamanın temelden parazitik olduğunu ve casus yazılım barındırdığını söyledi. Huffman’ın eleştirilerine TikTok’un cevabı ise gecikmedi. Çin merkezli popüler video platformu, Huffman’ın eleştirilerini “delil olmadan yapılan asılsız suçlamalar” olarak gördüklerine işaret etti.
Sosyal haber sitesi Reddit’in 2015 yılından bu yana CEO’su olan Steve Huffman, kısa bir süre önce düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamalarla popüler video uygulaması TikTok’u eleştiri yağmuruna tuttu. Dünyaca ünlü yönetici; uygulamanın, temel yapı taşlarının parazitik olduğunu ve sürekli kullanıcıları dinlediğini düşündüğünü ifade etti. Reddit CEO’su TikTok için platformda kullanılan parmak izi tanıma teknolojisinin ise dehşet verici olduğunu belirtti.
Sosyal haber sitesi yöneticisi, açık oturumda yaptığı açıklamalarında bu tip bir uygulamayı telefonuna indirecek cesareti kendisinde bulamadığını da sözlerine ekledi. 37 yaşındaki Reddit CEO’su, sözlerini bitirirken ise “Kullanıcılara doğrudan söylüyorum: Böyle bir casus yazılımı telefonunuza indirmeyin” ifadelerini kullandı.
Diğer yandan bir TikTok yetkilisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Huffman’ın platformla ilgili yorumlarının delil olmadan yapılan asılsız suçlamalardan ibaret olduğuna işaret etti. Reddit ise kendilerine verilen bu cevapla ilgili yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.
TikTok’un, daha önce de kullanıcı verilerini topladığı iddia edilmişti
Çin merkezli şirket ByteDance’in alt kuruluşu olan popüler video platformu TikTok, daha önce de pek çok kez yasal incelemelerin konusu olmuştu. ABD’deki kanun yapıcılar, uygulamayı ulusal güvenliğe yönelik bir tehdit olarak gördüklerini ifade etmişti. Bunun üzerine ülke genelindeki ordu ve donanmalar, hükumet cihazlarından uygulamaya erişimi yasaklamıştı. Bununla birlikte, Kaliforniya’da hazırlanan bir toplu dava tasarısı da uygulamanın yasa dışı bir şekilde kullanıcı verilerini topladığını ve Çin’e gönderdiğini ileri sürmüştü. Ancak TikTok’un casusluk yaptığına dair onaylanmış bir belge henüz bulunmuyor.
Teknoloji haber bülteni için tıklayınız.