Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
5 dakika

Samsung Galaxy Tab A7 Lite performansı nasıl? Samsung Galaxy Tab A7 Lite alınır mı? Samsung Galaxy Tab A7 Lite kimler için uygun? Tüm bu soruların cevabı ve fazlası Samsung Galaxy Tab A7 Lite inceleme yazımızda…

Uygun fiyatlı bir tablet arayışınız mevcut. Ancak ürünün arkasında duracağına güvenebildiğiniz bir marka istiyorsunuz. Söz konusu Android tablet olduğunda, bu markaların başında Samsung geliyor. Bu yazımızda da Samsung’un en yeni uygun fiyatlı tabletine göz atacağız. Performansı nasıl? Ne amaçlarla kullanılabilir? Kimler için uygun? Alınır mı? Tüm sorularımıza Samsung Galaxy Tab A7 Lite inceleme yazımızda cevap arayacağız.

Geçtiğimiz haftalarda Tekno Safari YouTube kanalımızda, Samsung Galaxy Tab A7 Lite inceleme videomuzu yayınlamıştık. Şimdi ise tabletin özelliklerine teknosafari.net okurları için tekrar göz attığımız Samsung Galaxy Tab A7 Lite inceleme yazımızla karşınızdayız.

İncelemelerin genelinde yaptığımızın aksine Samsung Galaxy Tab A7 Lite inceleme yazımızda önce fiyatı konuşacağız. Çünkü sonrasında fiyatı sürekli göz önüne tekrar tekrar getireceğiz. Samsung Galaxy Tab A7 Lite ne kadar? 1000 ile 1500 TL arasında değişen fiyatları mevcut. Samsung’un hala satışta olan Tab 3, Tab E gibi tablet modellerini saymazsak en uygun fiyatlı modeli şu anda Tab A7 Lite. Dolayısıyla her şey fiyat/performans ekseninde düşünülmüş.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite tasarım

samsung galaxy tab a7 lite tasarım

Samsung Tab A7 Lite’ın uygun fiyatlı bir model. Ancak daha pahalı kardeşlerine benzer yapıda tasarımı var. Ekranın 4 tarafındaki çerçeveler birbirine eşit olmasa da oldukça ince yapıda. Bu ince çerçeveleri sayesinde cihaz daha fazla ekran alanı da sunabiliyor. Alıştığımız boyutların dışında 8.7 inçlik bir ekran boyutuna sahip.

212.5 x 124.7 mm boyutlarında olan tabletin kalınlığı ise yalnızca 8 mm. İnce ve büyük yapısı dayanıklılık açısından sorun teşkil eder mi? İç iskeleti ve arka yüzeyi alüminyum olduğu için gayet sağlam hissettiriyor. Ayrıca metal yüzey premium bir hissiyat da katıyor. Cihazın üst ve alt köşeleri ise anten konumlandırması için plastik kapaklar ile kapatılmış. Yalnızca Wi-Fi olan modelin ağırlığı 366 gram iken LTE’li olan versiyonu 371 gram ağırlığında.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite ekran

samsung galaxy tab a7 lite ekran

İnce çerçevelerin arasındaki 8.7 inç ekranın, ekran gövde oranı yaklaşık %81.1 seviyesinde. Samsung Galaxy Tab A7 Lite ekran çözünürlüğü ise alışkın olduğumuz değerlerden nispeten farklı; 800×1340 piksel. Bu durumda piksel yoğunluğu ise yaklaşık 179 ppi oluyor. Ekranın en boy oranının 5:3 olduğunu da belirtelim. Tabletin uygun fiyatlı olmasından dolayı ekranında yüksek tazeleme hızları ya da HDR sertifkalandırmaları mevcut değil. Zaten Samsung panel yapısı olarak da TFT tercih etmiş.

TFT ekran teknolojisi yapısı itibariyle az maliyetli olması sebebiyle tercih ediliyor. Ancak kullanıcı deneyimi açısından noksanlıkları mevcut. İlk noksanlığı IPS ya da OLED ekranlara kıyasla görüntünün ekranın dış yüzeyinden daha iç kısımda oluşuyor gibi gözükmesi. Bundan dolayı da hem renk canlılığı hem de keskinlik açısından eksikliği söz konusu olabiliyor. Ayrıca TFT ekranların görüntüleme açıları diğer ekranlara göre dar. Ancak Samsung’un burada başarılı bir iş yaptığını söylemek gerekiyor. Tabletin ekranı TFT olmasına rağmen yeterince canlı ve bir nebze olsun geniş görüntüleme açısı sunuyor. Ancak yine de ekranın TFT olduğu açık şekilde belli oluyor. Ayrıca yakından kullanmaya başladığınızda çözünürlüğün düşük olması gözü rahatsız edebiliyor.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite performans

samsung galaxy tab a7 lite performans

Bu tarz uygun fiyatlı ürünlerde yüksek seviyede donanım kullanılamadığı için, yazılım ve donanımın uyumlu çalışması performans üzerinde çok etkili. Tab A7 Lite gücünü Mediatek’in P22T yonga setinden alıyor. 12nm mimariye sahip bu yonga seti 8 çekirdekli. Grafik kısmını ise PowerVR GE8320 üstleniyor. 32 GB depolama alanı sunan tablet RAM bellek olarak ise 3 GB alan sunuyor. Ayrıca hafıza kartı desteği mevcut.

Yazılım tarafından ise Samsung’un en güncel arayüzü olan Android 11 tabanlı OneUI 3 kullanıcıya sunulmuş. Yazılımın güncel olması sayesinde uyumluluk sorunları yaşamıyorsunuz. Ayrıca OneUI’ın Samsung’un eski arayüzlerine kıyasla daha hafif olması tabletin donanımı düşük olsa dahi rahat çalışmasını sağlıyor. Samsung Galaxy Tab A7 Lite performans canavarı değil. Ancak gündelik hayatınızda çok da geride kalmadan, biraz düşünerek de olsa size yetişmeyi başarıyor.

İnternette ya da YouTube’da gezinirken ciddi derecede hissedilmese de yük ağırlaştığı zaman tabletin gücünün sınırları hissediliyor. Yine de oyun oynamanıza dahi imkan var. Yaptığımız testlerde Samsung Galaxy Tab A7 Lite PUBG Mobile ve Asphalt 9 gibi grafik ağırlığı olan oyunlar ile denendi. Oyunlar grafik ayarlarını otomatik olarak en düşük seviyeye alıyor. Böylece 30 FPS’ler civarında kalarak oyun oynayabiliyoruz. Bunda düşük çözünürlüklü ekranın da payı büyük. Yine de yoğun grafik ya da işlem gücü gerektiren anlarda FPS değerlerinde düşüş görebiliyoruz. Ancak bu durum tabletin performans vaadine bakılınca oldukça normal. Zaten üst seviye performans beklentilerimiz arasındaysa, en az 2500-3000 TL bandındaki modellere bakmamız gerekiyor.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite batarya performansı

Tabletin 15 watt hızlı şarj desteğine sahip 5100 mAh kapasiteli bir bataryası mevcut. Tabi ki ekran süresi kullanımdan kullanıma fark edecektir. Ancak biz karışık kullanımda 5 ile 7 saat arasında ekran süreleri almayı başardık. Bu durumda Samsung Galaxy Tab A7 Lite batarya performansı açısından kullanıcıya göre değişmekle beraber 2-3 günlük bir kullanım ömrü sunuyor. 15 wattlık şarj aletiyle sıfırdan yüze şarj olması ise yaklaşık 3 saat sürüyor.

Tabletin TFT yapıdaki ekranı ve 12 nm yapıdaki yonga seti güç tüketimini arttıran etkenler arasında.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite özellikler

samsung galaxy tab a7 lite özellikler

Tab A7 Lite uygun fiyatlı bir tablet olduğu için çok fazla oyuncaklı özellik barındırmıyor. Ancak yine de olmazsa olmaz özelliklerinde ucuza kaçılmamış. Wi-Fi AC bandı desteğinin yanında Bluetooth 5.0 versiyonu desteği de mevcut.

Tabletin 3.5 mm kulaklık girişi de bulunuyor. Gövdesindeki ses çıkışı ise yatay konumda sağda ve solda kalacak şekilde stereo olarak tercih edilmiş. Bu sayede içerik tüketme deneyimi gelişiyor.

Tabletlerin kameralarının, özellikle arka kameralarının ana odak konusu olmadığını düşünüyorum. Ancak ön kameranın en az arka kamera kadar gelişmiş olması gerekli. Zira görüntülü görüşmelerde, online toplantılarda ya da derslerde bu ön kamera kullanılıyor. Samsung bu noktada tablete 8 mp otomatik odaklama desteğine sahip bir arka kamera vermiş. Ön tarafta ise 2 mp çözünürlüğünde bir kamera var. Ne ön ne de arka kamera “eh işte”nin ötesinde performans sergilemiyor. Özellikle iç mekanlara geçince görüntü hepten yumuşuyor.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite özellikler bakımından zengin olmasa da fiyat bandında beklenenden fazlasını sunuyor.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite alınır mı?

Uygun fiyatlı bir tabet arayışınız varsa ve her markaya güvenemiyorsanız ya da Samsung’tan vazgeçemiyorsanız çok fazla alternatif bulunmuyor piyasada. Bu alternatifler içerisinden Samsung Galaxy Tab A7 Lite alınır mı? Bu soruya Samsung Galaxy Tab A7 lite inceleme yazımızla cevap vermeye çalıştık. Eğer performans beklentiniz “iş görmekten” fazlasını içeriyorsa, bütçenizi arttırmanızda fayda var. Ancak Tab A7 Lite da fiyat/performans olmasa da fiyat/fayda açısından oldukça göz dolduruyor.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

İlginizi çekebilir:

Samsung, Yeni ‘Galaxy Tab S7 FE’ ve ‘Galaxy Tab A7 Lite’ Tablet Modellerini Tanıttı! 

Huawei, Çocuklar için Geliştirdiği Huawei MatePad T8 Kids Edition Tableti Satışa Sundu

OnePlus, Yakında ‘OnePlus Pad’ İsimli İlk Tablet Modelini Tanıtabilir! 

Samsung, YouTube Kids Uygulamasının Galaxy Telefon ve Tabletlerde Çocuklar İçin Güvenli Bir Dijital Deneyim Sunduğunu Duyurdu! 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz