samsung galaxy watch4 inceleme
Okuma Süresi
4 dakika

Samsung ve Google’ın sene başında giyilebilir teknoloji için güçlerini birleştirmesinin ardından bu birliktelik ilk meyvesini verdi. Tüm detaylar Samsung Galaxy Watch4 inceleme yazmızda.

Samsung yıllardır giyilebilir tenoloji ürünlerinde kendi yazılımı olan Tizen’ı kullanıyor. Tizen, hafif yapısı ve performansı ile ön plana çıkan bir yazılım. Ancak ne var ki uygulama çeşitliliği açısından oldukça kısıtlı. Neredeyse akıllı saatin içerisinde ne gelirse onunla kullanmaya devam etmek zorunda bırakıyor. Google’ın WearOS’u ise uygulama açısından zenginken performans konusunda sıkıntılar yaşıyor. İşte Google ve Samsung güçlerini birleştirerek yazılımlarının güçlü yanlarını bir araya getirmeye karar verdi. Neredeyse bir yıldır beklenen sonuç ise geçtiğimiz aylarda Galaxy Watch4 ailesinin tanıtılmasıyla tüketiciyle buluştu.

Bu yeni saate dair deneyimlerimizi Tekno Safari YouTube kanalımızda Samsung Galaxy Watch 4 inceleme videosu ile paylaşmıştık. Şimdi de deneyimlerimizi teknosafari.net okurları için Samsung Galaxy Watch4 inceleme yazısında okurlarımıza aktarıyoruz. İnceleme yazımızı okuduktan sonra Tekno Safari YouTube kanalımızdan Samsung Galaxy Watch4 inceleme videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdi yılın en çok beklenen akıllı saatine geçelim.

Samsung Galaxy Watch4 tasarım

samsung galaxy watch4 tasarım

Samsung Galaxy Watch4 tasarım açısından pek yenilik getirmiyor. Ancak zaten getirmesi de gerekmiyor. Galaxy Watch ailesi yıllardır akıllı saatler arasında en çok beğenilen tasarımlardan birine sahip. Bu tasarım ufak geliştirmeler ile Galaxy Watch4’te en kusursuz halini almış durumda. Burada daha derine inmeden hemen çözmemiz gereken karışık bir durum var. Galaxy Watch4 iki farklı modelle toplamda 4 farklı boyutla geliyor. Bunların ilki ve daha ucuz olanı Galaxy Watch4 olarak geçiyor. 40mm ve 44mm olmak üzere iki farklı boyutu var. Diğer model ise Galaxy Watch4 Classic olarak isimlendirilmiş. 42mm ve 46mm olmak üzere farklı boyutu var. Ancak batarya kapasitesi ve ekran olarak 40mm ile 42mm ve 44mm ile 46mm birbirine eş. Dolayısıyla tek farkları tasarımları diyebiliriz.

Classic modellerin boyut farkı hariç en büyük ayrımları kullanılan malzemeden geliyor. Watch4’ler alüminyum gövdeli iken Watch4 Classic modelleri paslanmaz çelik bir gövde ile geliyor. Ancak dayanıklılık açısından iki model de aynı performansa sahip. 5ATM su basıncına dayanıklılık haricinde, IP68 toz ve suya karşı dayanıklılık mevcut. Ayrıca tüm modeller MIL-STD-810G askeri sınıf dayanıklılık sertifikasına da sahip. Ekranı korumak için ise Corning Gorilla Glass DX+ görev alıyor. Classic modelleri ayıran bir diğer detay ise ekranın etrafındaki döner çerçeve. İlk modelden bu yana Galaxy Watch serisinin imzası haline gelmiş bu tasarım elementi arayüzle etkileşimi de kolay hale getiriyor.

Bizim elimizdeki inceleme ürünü ise 44mm boyutundaki Galaxy Watch4 modeli. yaklaşık 30 gram ağırlığında olan saat minimal tasarıma sahip. Tüm Galaxy Watch4 modelleri normal kordonlarla kullanılabiliyor. 44mm olan modeli ise 20mm’lik kordonlarla uyumlu. Kutu içerisinde çıkan silikon kordonları yumuşak ve kaliteli ancak çıkartma pimleri kordona fazla gömülü halde. Çıkartıp takmak biraz zor olabiliyor.

Tüm modeller oldukça kaliteli bir Super AMOLED ekranla geliyor. 44mm ve 46mm olan modellerde 1.4 inç olan ekran 450×450 piksel (321ppi) çözünürlüğünde. Ekranın parlaklığı dış mekanlar için de fazlasıyla yeterli ve sürekli açık ekran modlarını destekliyor.

Samsung Galaxy Watch4 özellikler

samsung galaxy watch4 özellikler

Bu saatin Google-Samsung işbirliğinin ilk sonucu olduğunu belirtmiştik. Samsung Galaxy Watch4, Google’ın giyilebilir ürünler için yazılımı olan Wear OS’u kullanıyor. Ancak Wear OS’a yeni eklenen özellik sayesinde üreticiler tıpkı telefonlardaki kendi arayüzlerini saatlere entegre edebiliyor. Samsung da bu yeni saatlerini One UI Watch arayüzüyle piyasa sürdü. Bu arayüz sayesinde önceki modellerden neredeyse hiç farkı olmayan bir kullanım var. Hala dönel çerçevesi arayüzde gezinmenizi sağlıyor. Dönel çerçevesi olmayan Watch4 modelinde ise elinizi çerçeve üzerinde gezdirmeniz aynı sonucu veriyor. Ancak Wear OS için yeni olan bu komut girişi henüz her uygulamada aynı verimi sağlayamıyor. Yine de ilerleyen süreçlerde güncellemelerle sorunun çözüleceğine inanıyoruz.

Wear OS’un yeni sürümü 3’ü Samsung ve Google beraber geliştirdi. Wear OS eski görsel yapısını koruyor olsa da performans açısından gelişme dikkat çekiyor. Galaxy Watch4 kullandığımız süre boyunca her an üst segment bir saatten beklenen performansı verdi. Ayrıca Samsung Galaxy Watch4 özellikler açısından da olduça zengin. Samsung’un One UI Watch arayüzü sayesinde Samsung telefondaki tüm ayarlarınız saate otomatik olarak geçiş yapıyor. Yeni nesil 5nm mimarili Exynos W920 gayet iyi performans sergiliyor. Ayrıca tüm modellerde kullanılan 1.5 GB RAM bellek, saatin performans vermesi için gerekli bellek alanını sağlayabiliyor. Saat telefonunuza Samsung’un Galaxy Wearable uygulaması üzerinden bağlanıyor ve tüm verilerin takibi Samsung’un sağlık uygulaması üzerinden yapılıyor. Ancak maalesef önceki nesillerin aksine bu yeni saatinizi iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızla eşleştiremiyorsunuz.

Ortalama kullanımla ön görülen pil ömrü ise tüm modeller için 40 saat. Ancak yoğun bir kullanımla bir gün ve belki biraz daha fazlasından ötesini görmek oldukça zor gözüküyor.

Samsung Galaxy Watch4 sağlık

samsung galaxy watch4 sağlık

Samsung Galaxy Watch 4 sağlık konusunda da yeniliklerle geliyor. Nabız ölçer ve EKG’nin yanında BIA(Biyoelektriksel empadans(iç direnç) analiz) sensörüne de sahip. Bu yeni sensörle vücudunuzun üzerinden hafif bir elektrik akımı geçirerek vücut kitle endeksinizi, yağ, kas ve kemik kütlelerinizi, vücudunuzdaki su yüzdenizi ve daha fazlasını ölçebiliyor. Ölçümü de gayet basit. Ekrandaki tarife göre parmaklarınızı yandaki tuşlara yerleştiriyorsunuz ve 15 saniye bekliyorsunuz.

Uyku takibi de gelişenler arasında. Galaxy Watch4’ün kanda oksijen sensörü uyku esnasında her dakikada bir ölçüm yapıyor. Galaxy Watch 3 ise her 30 dakika da bir ölçüm yapıyordu. Kanda oksijenin daha sık ölçülmesi ise dinlenme ve uyku kalitesi anlamında daha fazla veri elde edilmesi anlamına geliyor. Böylece uyku apnesi gibi durumların tespiti kolaylaşıyor. Ayrıca eğer destekleyen telefonunuza yakın uyursanız horlama ya da sayıklamaları da kayıt altına alarak uyku kalite ölçümlerinde hesaba katabiliyor.

Samsung Galaxy Watch4 alınır mı?

samsung galaxy watch4 alınır mı

Akıllı saatler arasında oldukça popüler olan Galaxy Watch ailesinin en yeni modeli belki de aynı zamanda en fazla değişiklik sunan modeli. Peki Samsung Galaxy Watch4 alınır mı? Saatin 2199 TL’den 2999 TL’ye kadar geniş bir fiyat aralığında çeşitli boyutları mevcut. Hatta içerisinde bulunduğumuz ay sebebiyle 500 TL’ye kadar indirimlere de rastlanabiliyor. Bütçenize uygunsa alışveriş yaparken mutlaka alternatifleriniz arasında bulundurmanız gereken bir akıllı saat. Özellikle önceki modellere göre daha kullanışlı bir yazılıma sahip olması onu daha da alınası bir hale getiriyor.

Tekno Safari YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

İlginizi çekebilir:

Amazfit T-Rex Pro inceleme – Aktif yaşayanlara göre

Fitbit Versa 3 inceleme: Google bu markayı 2.1 milyar dolara aldı

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz