amazfit t-rex pro inceleme
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
3 dakika

Amazfit markasının askeri sınıf dayanıklılığa sahip akıllı saati T-Rex Pro bünyesinde ne özellikler barındırıyor? Fiyatı ne kadar? Tüm detaylar Amazfit T-Rex Pro inceleme yazımızda.

Huami giyilebilir teknoloji ürünleri markası olan Amazfit, hayatı aktif yaşayanlara özel, askeri sınıf dayanıklılığa sahip T-Rex serisini beğeniye sunmuştu. Yakın zamanda da T-Rex serisinin Pro’su satışa çıktı. Biz de bu saati Tekno Safari YouTube kanalımızda Amazfit T-Rex Pro inceleme videosunda sizler için incelemiştik. Şimdi de siz teknosafari.net okurları için Amazfit T-Rex Pro inceleme yazımızla karşınızdayız. Amazfit T-Rex Pro inceleme yazımızı okumayı bitirince Amazfit T-Rex Pro inceleme videomuzu da izlemeyi unutmayın.

Amazfit T-Rex Pro tasarım

Söz konusu akıllı saatler olunca tasarımlar ister istemez benzer oluyor. Amazfit T-Rex Pro tasarım açısından farklılaşmayı başarıyor. Aslında en büyük farklılığı dayanıklı ve sağlam gözüken yapısı oluşturuyor. Dayanıklı olmak farklı, dayanıklı gözükmek ise farklıdır. Ancak  T-Rex Pro, hem dayanıklı gözüküyor hem de gerçekten dayanıklı. Casio’nun G-Shock serilerine benzeyen kalıplı bir yapısı var.

3 farklı renk seçeneğiyle sunuluyor ancak T-Rex modeli gibi kamuflaj desenli bir renk seçeneği yok. Gri, mavi ve siyah renk seçenekleri mevcut. Ancak Amazfit, saatin göze batmayan tasarımını ve sade renklerini canlandırmayı ihmal etmemiş. Her renk seçeneğinde iki tonlu diyebileceğimiz bir yapı var. Ayrıca ekranın çerçevesinde yer rakaların  arasında da renk detayları mevcut.

Amazfit T-Rex Pro oldukça esnek silikon bir kordonla geliyor. Kordonun yapısı geleneksel kordon yapısından farklı. Bu sebeple boyusal olarak uysa da bağlantı şekli açısından uyum sorunu yaşanması çok muhtemel. Bu da “Kordonuma bir şey olursa” endişesini doğuruyor.

Kasasının etrafında 4 adet düğme yer alıyor. Bu düğmeler yardımıylatüm arayüz kullanımını sağlayabiliyorsunuz. Güzel tarafı, saatin dokunmatik ekranlı olmasına rağmen düğmelerin de bulunması. Kullanıcılar olarak alternatiflerin sunulmasını ve arasından seçmeyi seviyoruz. Tabi ki burada amaç aktif yaşantının içerisinde dokunmatiğin kullanılamayacağı hallerde dahi saati kullanabilmeyi sağlamak. Bunu oldukça beğendik. Çünkü arayüzün tamamında düğmeleri kullanarak menülerdeki her noktaya erişebiliyorsunuz.

Amazfit T-Rex Pro özellikler

Amazfit T-Rex Pro daire şeklindeki AMOLED bir ekran ile donatılmış. 1.3 inç boyutundaki ekran 360×360 piksel çözünürlüğünde. Ekranın renk canlılığı iyi ancak parlaklığı doğrudan güneş ışığı altında yetersiz kalıyor. Aktif yaşayanları hedef kitlesi edinen bir saat olduğu için çoğunlukla dışarıda kullanılacağını düşünüldüğünde ekran parlaklığı daha da önem kazanıyor.

Saat yazılım olarak WearOS kullanmıyor. Amazfit’in kendisine özgü yazılımı mevcut. Zepp uygulaması ile kontrol sağlıyorsunuz. Bu yazılımın WearOS’a kıyasla daha hafif ve basit olması sayesinde Amazfit T-Rex Pro batarya performansı açısından iyi sonuçlar vadediyor. Eğer her şeyi kutudan çıktığı gibi bırakırsanız 10-14 gün arası pil ömrü sunuyor. Ancak biz testlerimiz esnasında parlaklığı yükselttik ve sensör ölçümlerini sıklaştırdık. Yine de T-Rex Pro 7-8 gün civarında pil ömrü sunmayı başardı.

Yazılımı basit dedim ancak, kötü anlamda değil. Detaylarda kabolmadan kolay kullanılabilir bir yazılım. Amazfit T-Rex Pro özellikler açısından temel özelliklerin hepsini barındırıyor. Tüm çağrı ve SMS bildirimlerinizi görüntüleyebilmenize imkan veriyor. Ayrıca Zepp uygulamasından, telefonunuzda yüklü olan uygulamalar arasından seçim yaptıklarınızın bildirimleri de saatinize gelebiliyor. Ancak tüm bu bildirimleri yalnızca görüntüleyebiliyorsunuz. Saat üzerinden telefon çağrısı yapmak ya da gelen bildirimlere yanıt vermek mümkün değil. Ayrıca saatin dahili hafızasında müzik depolaması yapılamadığını da belirtelim. Dolayısıyla kulaklığınızı doğrudan saatinize bağlayamıyorsunuz.

Amazfit T-Rex Pro sağlık

Amazfit T-Rex Pro sağlık takibi için bünyesinde pek çok sensör bulunduruyor. Bu sensörlerin başında A-GPS ile desteklenmiş GPS, barometre, pusula, altimetre, nabız sensörü ve SpO2 yani kandaki oksijen sensörü geliyor. Tüm sensörlerinin iş görecek şekilde çalıştığını söyleyebiliriz. Sağlık sensörlerinin medikal cihazlar seviyesinde olmadığını ki bu saatin bir medikal cihaz yerine kullanılma amacı olmadığını da belirtelim. Nabız sensörü özellikle koşu gibi sporlarda titreşimlerden fazla etkilenebiliyor. SpO2 sensörü açısından ise çıkan değerlerin genelde biraz yüksek olduğunu gözlemledik.

Amazfit T-Rex Pro tüm bu sensörler yardımıyla uyku takibi de yapabiliyor. Hatta uygulaması üzerinden uykunuza puan da veriyor. Böylece uyku verimliliğinizi ölçebiliyorsunuz. Uykuya daldığınız ya da uyandığınız saati belirleme konusunda T-Rex Pro’nun iyi iş yaptığını söyleyelim. Ancak puan sisteminin biraz gelişmesi lazım, geç ve yeterince uyumadığımı söylediği bir günde uykuma 88 puan vererek biraz şaşırttı.

Amazfit T-Rex Pro alınır mı?

Askeri sınıf daynaklılığa sahip Amazfit T-Rex Pro, 1500-1750 TL aralığındaki fiyat etiketleri ile bulunabiliyor. Peki bu sağlam ve dayanıklı görüntüye sahip Amafit T-Rex Pro alınır mı? Özellikle Casio G-Shock gibi saatleri beğeniyorsanız, akıllı saatle birleşimi gibi olan bu ürün oldukça hoşunuza gidecektir.

Tekno Safari YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

İlginizi çekebilir:

Akıllı saat kullanım oranı iki katına çıkabilir

Fitbit Versa 3 inceleme: Google bu markayı 2.1 milyar dolara aldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz