Samsung, “C-Lab” projeleri kapsamında akıllı telefonların ön kamerasıyla entegre biçimde çalışabilen yapay zekâ destekli bir görünmez klavye geliştirdiğini açıkladı. Teknoloji devi, 7-10 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan CES 2020 fuarında henüz demo seviyesinde olan “SelfieType” isimli görünmez klavyeyi görücüye çıkaracak.
Mobil teknolojilerin gelişmesiyle beraber akıllı telefonlar aracılığıyla yapılabilen iş hacmi artış gösterse de telefonların görece küçük ekranlarından uzun mesajlar ya da elektronik postalar oluşturmak, geleneksel klavyelere kıyasla kullanıcılar için hala oldukça zor. Teknoloji devi Samsung ise bu konuya çözüm olabilecek nitelikte bir proje geliştiriyor olduğunu duyurdu. Markanın “C-Lab” programı çatısı altında geliştirilen “SelfieType” isimli görünmez klavye projesi, yapay zekâ desteğine güveniyor ve telefon kamerasının kullanıcı önündeki görünmez bir klavye üzerindeki parmak hareketlerini takip etmesi prensibine dayanarak çalışıyor.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=LRFvUYQ_SZ0&feature=emb_logo
Proje şu anda henüz demo seviyesinde olsa da tanıtılışından bu yana pek çok teknoloji-sever tarafından heyecanla karşılandı. 7-10 Ocak tarihleri arasında Las Vegas’ta düzenlenecek olan “CES 2020” fuarı, bu sene markanın bazıları daha sonradan ticari ürünler de olabilecek ilginç teknoloji fikirlerini geliştirdiği “C-Lab” projelerine de ev sahipliği yapacak. Şu an markanın “SelfieType” isimli görünmez klavyeyle ilgili planları henüz bilinmiyor; fakat fuar ziyaretçileri yapılacak organizasyonda projeyle ilgili detayları öğrenme fırsatı edinebilecek.
“SelfieType” projesinin, lazer projeksiyonlarda kullanılan görünmez klavyelerden farkı ne?
“Görünmez klavye” teknolojisi, şu an halihazırda lazer projeksiyonlarda kullanılıyor. Fakat pek çoğu, yavaş olmaya ve hatalı yazım yapmaya oldukça eğilimli. Bununla birlikte kullanıcılarını da ek aksesuarlar taşımaya mecbur bırakıyor. Samsung tarafından geliştirilen “SelfieType” projesi ise telefon kamerasını kullanarak çalışıyor ve kullanıcının yanında aksesuar taşıma gereksinimini ortadan kaldırıyor. Kullanıcının parmak hareketlerini takip eden bir makine görüşüne dayanmasının da her şeyin doğru biçimde çalışması için kullanıcıyı ellerini tek bir noktada hareket ettirmeye zorlayabileceği öngörülüyor.
“SelfieType” demo seviyesinden itibaren tanıtımındaki kadar kusursuz ilerlerse, teknoloji devinin projeyi ticari bir ürün olarak kullanıcıyla buluşturabileceği tahmin ediliyor.