SoundCloud, Sptoify ve diğer rakip uygulamalara kıyasla daha az popüler olan, diğer yandan müzik severlerin keyifle kullanacağı bir müzik uygulaması olarak haberimize konu oluyor. Uzun zamandır hayatımızda olan ve ilk çıktığı tarihlerde geniş bir kitleye ulaşan SoundCloud, günümüzde de varlığını sürdürüyor. Özellikle yeni neslin keşfetmek isteyeceği müzik uygulamaları arasında yer alıyor diyebiliriz. Dolayısıyla, SoundCloud uygulamasını henüz kullanmadıysanız ve alternatif bir müzik uygulaması arıyorsanız haberimize göz atabilirsiniz. İşte; ‘SoundCloud nasıl kullanılır’? ‘SoundCloud uygulamasında nasıl müzik paylaşılır’? ‘SoundCloud avantajları’. ‘SoundCloud uygulamasında takip etme’. ‘SoundCloud kendi listeni oluşturma’ tüm detaylarıyla haberimizde.
Müzik uygulaması denince akla gelen seçeneklerden biri olan SoundCloud uygulamasını inceledik ve sizler için adım adım anlattık. Peki; ‘SoundCloud nasıl kullanılır’? ‘SoundCloud uygulamasında nasıl müzik paylaşılır’? ‘SoundCloud avantajları’. ‘SoundCloud uygulamasında takip etme’. ‘SoundCloud kendi listeni oluşturma’.
SoundCloud Nasıl Kullanılır?
‘SoundCloud nasıl kullanılır’ sorusuna öncelikle hesap oluşturma işleminden başlayarak cevap veriyoruz. Cihazınızdaki uygulamayı açtığınızda ilk olarak ‘create an account’ yazısına dokunarak bir hesap oluşturuyorsunuz.
Google, Facebook, Apple hesabınızla giriş yapabilir ayrıca e-posta ve oluşturduğunuz şifreyle hesap açabilirsiniz. Google hesabımla giriş yaparak uygulamayı incelemeye başlıyorum.
Ardından yaş ve cinsiyetinizi fotoğrafta gördüğünüz alana yazıyor ve ‘continue’ yazan kutucuğa dokunarak ilerliyorsunuz.
Bu adımlardan sonra karşınıza gelen erişim izinlerini onaylıyorsunuz. Böylece SoundCloud hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi ana sayfada çeşitli türlerde müzikler kategorize edilmiş.
SoundCloud Uygulamasında Nasıl Müzik Paylaşılır?
‘SoundCloud uygulamasında nasıl müzik paylaşılır’ sorusuna gelecek olursak yukarıda bahsettiğimiz müzik türlerinden herhangi birinin üzerine dokunuyorsunuz ve kaşınıza playlist geliyor. Bu listeden şarkıları dinleyebiliyorsunuz. Sağda gördüğünüz ‘kalp’ simgesine dokunarak müzik dinlediğiniz kategoriyi beğenebiliyor, ‘paylaşma’ simgesine dokunarak Spotify’da olduğu gibi sosyal medya hesaplarınızdan story atabiliyor, Whatsapp durumunuzda veya SMS olarak arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.
Kategoriden herhangi bir şarkı açtığınızda ise aşağıda gördüğünüz kalp simgesine dokunarak bu şarkıyı beğenebilir, yorum simgesine dokunarak yorumları görebilir ve siz de yorum yapabilirsiniz. Paylaşma simgesine geldiğinizde yukarıda tüm kategoriyi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırken burada yalnızca dinlediğiniz şarkıyı Spotify’da olduğu gibi sosyal medya hesaplarınıza story atabilirsiniz.
Uygulamada altta gördüğünüz simgeler aracılığıyla neler yapabileceğinizden bahsedelim. Öncelikle sol altta gördüğünüz simge aracılığıyla ana sayfaya gelebilirsiniz.
‘Şimşek’ şeklinde yer alan simgeye geldiğinizde kutucuğa dokunarak takip edebileceğiniz insanları bulabilirsiniz.
Burada ‘Fınd People to follow’ yazısına dokunduğunuzda fotoğrafta gördüğünüz gibi karşınıza arama alanı çıkacaktır. Buraya herhangi bir isim yazıyoruz. Bir müzisyen de olabilir veya kişi de olabilir.
Sonuç olarak karşıma insanlar, albümler, playlistler şeklinde yazdığım isme dair sonuçlar çıkıyor.
SoundCloud Uygulamasında Takip Etme
Eğer aradığınız kişiyi bulduysanız veya herhangi birilerini takip etmek isterseniz de yan tarafta gördüğünüz kişi simgesine dokunuyorsunuz ve tik simgesi o kişiyi takip ettiğinizi ifade ediyor.
Yine aşağıda ‘arama’ simgesine dokunduğunuzda da aramaya yapabiliyorsunuz.
Altta en son gördüğünüz simge ise sizin takip ettiğiniz kişilerinizin, beğenilerinizin, playlistinizin vb. saklandığı alandır. Aslında uygulamada burası sizin kişisel alanınız diyebiliriz.
Burada ‘Liked tracks’ seçeneği sevdiğiniz parçaları ifade ediyor ve dokunduğunuzda karşınıza parça ara seçeneği çıkacaktır. Buraya dokunarak yine bir parça arayabilirsiniz. Bunun dışında beğendiğiniz parçalar Liked Tracks listenizde yer alacaktır.
‘Playlist’ seçeneğine geldiğinizde de yine karşınıza çıkan ekranda popüler listelere göz at seçeneğiyle playlistlere bakabilirsiniz. Beğendiğiniz bir playlist burada tutulacaktır. ‘Albüms’ seçeneğinde de aynı şekilde albüm keşfedebilir ve beğenerek daha sonra dinlemek adına burada saklayabilirsiniz.
‘Following’ beğendiğiniz kişilerin listelendiği yerdir.
‘Stations’ seçeneği ise sizin istasyonunuz. Yani hangi sanatçıda durduğunuz ve beğendiğinizi ifade eder. Beğendiğiniz sanatçılar burada saklanacaktır.
‘Your Insights’ ise SoundCloud uygulamasında hareketlerinizi gösterir. Burada günlükten, belli bir aralığa kadar olan süreyi seçebilirsiniz. Böylece belirlediğiniz süre dahilindeki hareketlerinizi görebilirsiniz. Yine bu alanda beğenileriniz, yorumlarınız vb. Sayısal olarak karşınıza gelecektir. Bununla birlikte top listenizde burada yer edecektir. Burada sağ üstte göreceğiniz paylaşma simgesine dokunduğunuzda SoundCloud profilinizi sosyal medya hesabınızda story atabilirsiniz.
Örneğin; ben Instagram’dan story atmak istedim ve bu da fotoğraftaki gibi olacaktır.
SoundCloud Ayarlar
Yine Library seçeneğinde sağ üstte profil fotoğrafınızı göreceksiniz. Buraya dokunduğunuzda profil bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz.
Aktivitelerinizi görebilirsiniz. Ayarlarınızı güncelleyebilirsiniz. Uygulamadan çıkış yapabilirsiniz. Ses kaydı alabilirsiniz.
Bildirimlerinizi ise ana sayfada sağ üstte gördüğünüz ‘bildirim’ simgesine dokunarak görebilirsiniz.
SoundCloud uygulaması elbette Spotify’ın gerisinde kalan ve daha az popüler olan, uzun zamandır da hayatımızda olan bir uygulama. Diğer yandan tamamen ücretsiz bir uygulama olması nedeniyle tercih edilebilecek müzik uygulamalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Ücretsiz olmasına rağmen Spotify’da olduğu gibi yoğun bir reklam akşına sahip olmaması ve premium almadan istenilen şarkıyı çalamama durumlarını SoundCloud’da yaşamıyorsunuz. Fakat Türkçe dilini desteklememesi bizce, uygulamanın eksiklileri arasında. SoundCloud’un genel olarak avantajlarını göz önünde bulundurursak müzik tutkunlarının severe kullanacağı uygulamalar arasına girer.
SoundCloud uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Uçan Taksiler Gerçek Oldu: Çin’de Hizmete Başladı
TikTok, Platforma Uygulama İçi Ödeme Sistemi Entegre Etmeye Hazırlanıyor
Samsung’un ‘Galaxy SmartTag’ İsimli Konum Takip Cihazı İlk Kez Canlı Görüldü!