Tesla Elektrik Dağıtımı
Kaynak: uk.reuters.com
Okuma Süresi
1 dakika

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, Birleşik Krallık genelinde elektrik dağıtımı yapabilme izni veren bir lisans belgesi için başvuruda bulundu. Şirketin bu hamlesiyle; şu anda merkezi Güney Avustralya’da bulunan “Autobidder” platformunu, daha geniş kitlelere tanıtmayı ve yaymayı planladığı tahmin ediliyor.  

“The Telegraph”ın haberine göre; ABD merkezli elektrikli otomobil devi Teslakısa bir süre önce Birleşik Krallık genelinde elektrik dağıtımı yapabilme izni veren bir lisans belgesi için başvuruda bulundu. Başvuru belgesinde ortaya çıkan detaylar, Tesla’nın neden böyle bir başvuru yapıyor olduğu sorusuna herhangi bir netlik kazandırmadı. Fakat şirketin; şu anda merkezi Güney Avustralya’da bulunan “Autobidder” platformunu daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla böyle bir başvuru yapmış olabileceği tahmin edildi. Haberlerin teknoloji basınının gündemine oturmasının ardından Tesla, konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruları ise yanıtsız bıraktı. 

Elektrikli otomobil devinin, son zamanlarda enerji üretimi ve ticareti konusunda önemli bir başarı yakaladığı biliniyordu. Bu yılın başlarında, şirketin hisse senedi fiyatları yükseliş göstermiş ve Tesla’nın değeri 100 milyar dolara yaklaşmıştı. Kısa bir süre önce ise şirket CEO’su Elon Musk’ın; Tesla’nın hisse senedi fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirttiği bir Twitter paylaşımı yapmasının ardından Tesla hisseleri, yüzde 9 oranında düşmüştü. Şirketin, geliştirdiği enerji teknolojisiyle İngiltere gibi ulusal pazarlara girerek etki alanını genişletmeye ve uluslararası piyasalardaki gelirini artırmaya çalıştığı düşünülüyor.  

Tesla tarafından kurulan Autobidder platformu nedir? 

Tesla Autobidder

Aktarılan detaylara göre Tesla, Autobidder platformunu bağımsız enerji üreticilerine, kamu kuruluşlarına ve sermaye ortaklarına özerk bir biçimde enerji varlıklarından gelir elde edebilme imkanı vermek için kurmuştu. Hizmetleri Hornsdale Güç Rezervi üzerinden sürdürülen platformun, enerji ticareti yapıyor olduğu ifade edilmişti. 2017 yılında Güney Avustralya’nın elektrik ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak için kurulan rezervde Tesla, dünyanın en büyük lityum iyon pilini üretmişti. Autobidder’ın da buradan yönetilen gerçek zamanlı bir ticaret ve kontrol platformu olduğu belirtilmişti.  

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Elon Musk Tarafından Atılan Bir Tweet Nedeniyle Tesla, 14 Milyar Dolar Değer Kaybetti

Tesla, koronavirüs nedeniyle maaş kesintisi ve ücretsiz izin uygulamalarına başlıyor

Tesla Model 3, eski çipini kullanmaya devam edecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz