Okuma Süresi
2 dakika

Pakistan hükümeti, TikTok ’un ‘uygunsuz ve ahlaksız içerikleri’ kaldırmadığı gerekçesiyle ülkede uygulamayı yasakladı.  Tinder ve Grindr gibi arkadaşlık uygulamaları da Pakistan Telekomünikasyon Kurumu tarafından ülkede bir ay önce yasaklanmıştı.

Analiz ve araştırma şirketi Sensor Tower’da yer alan bilgilere göre ülkede bu yıl 43 milyondan fazla indirmeye sahip olan TikTok, uygunsuz ve ahlaksız içerikleri yeterince iyi denetlemediği için ülkede yasaklandı. 

ByteDance’in çatısı altında yer alan Çin merkezli uygulamanın yasaklanma haberi TikTok’un Hindistan’da kullanıcı verilerini paylaştığı gerekçesiyle yasaklanmasından birkaç ay sonra geldi. ABD ile de kullanıcı verilerini paylaştığı gerekçesiyle benzer sorunlar yaşayan TikTok, son olarak ABD’de kısıtlanmanın eşiğinden dönmüştü. Ancak söz konusu yasak bir mahkeme kararı nedeniyle şu anda askıya alınmış durumda, diğer kısıtlamaların ise Kasım ayı ortasında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Dünyanın her kesiminden yoğun baskı ve düzenlemeler altında kalsa da TikTok, kullanıcıların oldukça sevdiği popüler bir uygulamaya dönüştü. Ancak özellikle ABD’de görüşülmeye devam eden yasaklar uygulamanın ABD ve Hindistan gibi büyük pazarlarda süresiz olarak indirilememesi, TikTok’un büyümesi için önemli bir tehdit oluşturuyor. 

Pakistan Hükümeti: “TikTok uygunsuz ve ahlaksız içerikleri iyi denetlemiyor”

ABD ve Hindistan pazarlarında, verileri Çin hükümetiyle paylaştığı gerekçesiyle yasaklamalara tâbi tutulan TikTok, Pakistan’da ise farklı bir konu sebebiyle yasaklandı. Pakistan yetkilileri, TikTok’a kısıtlama öncesinde hatırı sayılır bir süre verdiklerini ancak şirketin belirtilen istekleri “tam olarak uygulamadığını” açıkladı. Hükümet yetkilileri TikTok’tan 2020’nin ilk yarısında 40 hesabı kısıtlamasını istediğini, ancak şirketin söz konusu hesaplardan sadece ikisini kısıtladığını belirtti. 

Pakistan hükümeti, uygulamanın uygunsuz ve ahlaksız içerikleri belirtilen şekilde kaldırmadığı için kısıtlandığını açıkladı. TikTok ise, Pakistan yetkilileriyle iletişim halinde olduğunu ve operasyonlarını sürdürdükleri tüm pazarlarda politikalarını ihlal eden her içeriği sildiklerini belirtti. Ayrıca, 12. en büyük pazarı haline gelen Pakistan’a kısa süre içerisinde dönmeyi amaçladıklarını aktardı.

Hükümetin TikTok için getirdiği kısıtlama kararı ile, Hindistan, Endonezya, Mısır ve Bangladeş gibi uygulamaya kısıtlama getiren ülkeler arasına Pakistan’da katılmış oldu. 

İlginizi Çekebilir:

TikTok, 2020 Yılının Üçüncü Çeyreğinde En Çok İndirilen Mobil Uygulama Oldu 

ABD Yargısı, TikTok Uygulamasının İndirilme Yasağı Kararını Askıya Aldı 

Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz