Toplum sağlığı tehdidiyle savaşmak hassasiyetiyle hayata geçirilen antiviral ve antibakteriyel teknoloji, ‘bast’ ile telefon kılıflarına entegre oldu. Bu kapsamda; Türkiye’nin antiviral ve antibakteriyel teknolojiye sahip ilk ve tek telefon kılıfı, kullanıcı beğenisine sunuldu. ‘bast’ bünyesinde gerçekleşen Ar-Ge çalışmaları sonucunda satışa sunulan telefon kılıflarının, yüzeye tutunan bakterilerin yüzde 99’unu yok ettiği ve hijyen beklentilerinin arttığı bugünlerde telefonlarda ilk günkü gibi temiz bir kullanım sunmayı vadettiği ifade edildi.
Toplum sağlığı tehdidiyle savaşmak hassasiyetiyle hayata geçirilen antiviral ve antibakteriyel teknoloji, ‘bast’ ile telefon kılıflarına entegre oldu. Bu kapsamda; Türkiye’nin antiviral ve antibakteriyel teknolojiye sahip ilk ve tek telefon kılıfı, kullanıcı beğenisine sunuldu. ‘bast’ bünyesinde gerçekleşen Ar-Ge çalışmaları sonucunda satışa sunulan telefon kılıflarının, yüzeye tutunan bakterilerin yüzde 99’unu yok ettiği ifade edildi.
Aktarılan detaylara göre; Boğaziçi Üniversitesi Kimya bölümü öğrencisi Kubilay Kuzey Okumuş’un yönetiminde gerçekleştirilen, Alperen Fikret Vaizoğlu ve Seyfettin Peynirci’nin kurucu ortağı olduğu ‘bast’, hiç yıkamadığımız üçüncü elimiz olan telefonlardaki mikroorganizmaları nötralize ederek güven sağlıyor. Sağlık ilkesiyle başlatılan AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen ‘bast’ teknolojisi, etkinliğini ‘Türkiye Akreditasyon Kurumu’ tarafından verilen antibakteriyel sertifikası ve uluslararası SSL sertifikası ile kanıtlıyor.
İnovatif ve işlevsel yöntemler geliştirerek toplum sağlığı tehdidini en aza indirgemek için çalıştıklarını söyleyen bast Kurucu Ortağı Kubilay Kuzey Okumuş, konuya ilişkin açıklamasında “Türkiye’nin ilk ve tek antibakteriyel telefon kılıfı, incelikle disperse edilmiş, polipropilen özel formülü ile kesintisiz olarak bakterilere karşı savaşıyor. Gün içinde en sık temas ettiğimiz telefonlar için antiviral ve antibakteriyel teknoloji ile ürettiğimiz kılıflar sade, işlevsel ve şık tasarımıyla ön plana çıkıyor. Çevre dostu ve parmak izi lekesi yapmayan ürünler, her temasta kullanıcıları görünmeyen tehlikelerden de koruyor. Şu an için bastcase.com, Amazon Türkiye ve Trendyol üzerinden satışa sunduğumuz telefon kılıflarımızla ilgilenen önemli e-ticaret şirketleri ile görüşmelerimiz sürüyor. Çok yakında Hepsiburada’da yer alacak olan yerel teknolojimizi, dünyanın dört bir yanına ulaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer veriyor.
bast telefon kılıfları, bakterilerin genetiğine müdahale ederek büyümesini ve çoğalmasını engelliyor
Paylaşılan diğer detaylara göre; ‘bast’, üniversite öğrencileri tarafından hayata geçirilen yeni bir girişim olma niteliği taşıyor. Kılıflar, teknolojisini ulusal ve uluslararası test kuruluşlarınca tescil ettirerek güvenirliğini kanıtlıyor. Kısa sürede birçok başarıya imza atan ve dünya tarafından büyük ilgiyle karşılanan ‘bast’ telefon kılıfları, bakterilerin genetiğine müdahale ederek büyümesini ve çoğalmasını engelliyor. Bakterilerin zarını tahrip ederek kritik besinlerin kaybına yol açan ‘bast’ın özgün formülü, mikroplarla temas ettikten sonra hemen çalışmaya başlıyor ve sadece 4 saat içinde yüzde 99.9‘a varan hijyen sağlıyor.
Araştırmalara göre; günde ortalama 2 bin 167 defa dokunulan telefonlar, umumi tuvaletlere göre 18 kat, toplu taşıma araçlarındaki tutma yerlerinden ise 13 kat fazla bakteri taşıyor. ‘bast’ ise telefonlardaki hijyeni maksimize eden teknolojisiyle, özellikle de küresel bir salgınla mücadele edilen bu süreçte toplum sağlığını korumayı hedefliyor. El değmeden paketlenen kılıflar, özel ambalaj ve kutusu ile kullanıcılara ulaşıyor. Kullanıcılar, ısıtılan fermuarlı ‘doypack’ ambalajı açarak ürüne ilk kez kendileri dokunuyor. ‘iPhone’ telefon modelleri ve Samsung Note 10, Huawei P30 Lite Clear, Huawei P40 Lite Clear Android cihazlar için üretilen ‘bast’ teknolojili antibakteriyel telefon kılıflarına bastcase.com, Amazon Türkiye ve Trendyol üzerinden erişilebiliyor.
Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Yapay insan derisiyle kaplı telefon kılıfı geliştirildi
Telefon Doğru Şarj Etme ve Önemi – Telefon Ömrünü Uzatacak Öneriler
Hindistan’da bir kişi telefonunun patlaması sebebiyle hayatını kaybetti
Yeni LG Tone Kablosuz Kulaklık, Şarj Olurken Mikropları Yok Ediyor!