Okuma Süresi
4 dakika

Bazı öğrenciler için ders çalışma esnasında odaklanmak, düzenli bir plan doğrultusunda çalışabilmek ne yazık ki zor olabiliyor. Bunun öğrenciye geri dönüşü ise daha çok stres şeklinde kendini gösterebiliyor. Özellikle de sınava hazırlananlar için ders çalışmak; konsantre olma, anlama, soruları hızlı ve idrak ederek çözmeyi ifade ediyorsa. Bu sorunlara çözüm olarak bazı mobil uygulamalardan destek almak ders çalışmalarını da daha verimli hale getirebilir ve düzenli bir sistem oturtulabilir. Bu nedenle, Tekno Safari editörleri olarak faydalı olabileceğini düşündüğümüz en iyi mobil uygulamaları derledik ve içeriklerinden kısaca bahsettik. İşte; ‘Verimli ders çalışmanızı sağlayacak mobil uygulamalar’. ‘En iyi ders çalışma uygulamaları’. ‘Ders çalışma uygulamaları’. ‘Ders çalışma alışkanlığını geliştirecek uygulamalar’.  

Ders çalışırken destekçiniz olabilecek ‘verimli ders çalışmanızı sağlayacak mobil uygulamalar’ ile karşınızdayız. İşte; ‘En iyi ders çalışma uygulamaları’. ‘Ders çalışma uygulamaları’. ‘Ders çalışma alışkanlığını geliştirecek uygulamalar’. 

Verimli Ders Çalışmanızı Sağlayacak Mobil Uygulamalar

En İyi Ders Çalışma Uygulamaları

Zamanınızı planlama, konsantrasyonunuzu arttırma konusunda desteğini alabileceğiniz uygulamalar haberimizin devamında. İşte; ‘Verimli ders çalışmanızı sağlayacak mobil uygulamalar’. ‘En iyi ders çalışma uygulamaları’. ‘Ders çalışma uygulamaları’. ‘Ders çalışma alışkanlığını geliştirecek uygulamalar’. 

Forest – Odaklan 

En İyi Ders Çalışma Uygulamaları

‘Verimli ders çalışmanızı sağlayacak mobil uygulamalar’ listemizde ilk sırada ‘Forest’ uygulaması yer alıyor. Uygulamada yer alan oyunlaştırılmış zamanlayıcı özelliği ile derslerinizde odaklanmayı öğrenebiliyorsunuz. Telefon kullanımını azaltmak veya sosyal hayatınızda da odaklanma sorunu yaşıyorsanız Forest ve benzeri uygulamaları kullanabilirsiniz. Böylece zamanınızı daha iyi kullanmamıza etken olan uygulamada, telefonunuzu kullanmadan yapamadığınız ve uygulamadan çıktığınız takdirde ağaç kurumaya başlıyor. Forest, aynı zamanda, sürekli olarak işini erteleyenlerin de deneyebileceği bir uygulamadır. Aynı zamanda uygulamada, odaklanma anlarınızı büyük bir ormana çevirebiliyorsunuz. 

Forest uygulamasını Play Store ve App Store‘dan indirebilirsiniz.

ClassUp 

En İyi Ders Çalışma Uygulamaları

‘Verimli ders çalışmanızı sağlayacak mobil uygulamalar’ arasında olan ‘ClassUp’, öğrencilerin ders yöntemlerine, not düzenlemelerine, görevleri izlemelerine ve sınıf arkadaşlarıyla iletişim kurmalarına destek olmaktadır. Olayları, yapılacaklar listelerini, notları tek bir yerde düzenleyebildiğiniz uygulamada, makale, ödevler ve notlar da ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca sınıf arkadaşlarınıza mesaj da gönderebiliyorsunuz. 

ClassUp uygulamasını Play Store ve App Store‘dan indirebilirsiniz.

Study Aide 

En İyi Ders Çalışma Uygulamaları

Eğitimde konsantrasyon için kullanabileceğiniz bir diğer mobil uygulama da ’Study Aide’. Doğa sesleriyle dersinize odaklanabildiğiniz uygulamayı arkada planda oynatabilir ve böylece cihazınızı gerektiğinde kullanabilirsiniz. 20 üzeri ses efekti bulunan uygulamayla derslerinizi öğrenebileceğiniz bir ortam yaratmış oluyorsunuz. 

Study Aide uygulamasını Play Store‘dan indirebilirsiniz. 

Verimli Ders Çalışma Teknikleri 

En İyi Ders Çalışma Uygulamaları

Dersine odaklanamayan kişiler için bazı teknikleri öğrenmeleri faydalı olabilir. İşte bu teknikleri sunan ‘Verimli Ders Çalışma Teknikleri’ uygulamasıyla listemize devam ediyoruz. Uygulamada, 35 ve üzeri ders çalışma tekniği ve çeşitli önerileri yer alıyor. Bu öneriler; ‘Cornell metodu nedir, ders çalışma ortamında masa düzeni nasıl olmalıdır, konsantrasyon ile ilgili öneriler, ISOAT metodu nedir, planlı çalışma bir öğrenciye neler kazandırır’ şeklinde.  

Verimli Ders Çalışma Teknikleri uygulamasını Play Store‘dan indirebilirsiniz.

FLIP – Ders Çalışma için Odaklanma Sayacı 

En İyi Ders Çalışma Uygulamaları

Listemiz de şimdi de odaklanma sayacı niteliğinde ‘FLIP’ uygulamasına yer veriyoruz. Ders çalışma sürenizi ve odaklanma seviyenizi ölçebildiğiniz uygulamada, ders çalışma alışkanlıkları geliştirebiliyorsunuz. İstatistikler özelliği ile günlük, haftalık ve aylık olmak üzere sürenizi kontrol edebiliyor ve bir ilerleme kaydettiyseniz eğer bunu kıyaslama yaparak öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca okulunuzu kaydedebiliyorsunuz. Böylece okulunuzdan uygulamayı kullanan başka arkadaşlarınız varsa burada sıralamanızı görebilirsiniz. 

FLIP uygulamasını Play Store ve App Store‘dan indirebilirsiniz.

DersTakip – Zamana Hükmet 

En İyi Ders Çalışma Uygulamaları

Özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin kullanabileceği bir uygulama olan ‘DersTakip’ ile çalışma seansınız ve sürenizi takip edebilirsiniz. Sınavlarda soruların mümkün olduğunca pratik bir şekilde çözülmesi gerekliliğini göz önünde bulundurursak sürenizi ayarlamayı öğrenme noktasında faydası dokunabilecek uygulamalar arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Soru takibi özelliği ile çözdüğünüz soruları takip ediyor, geri sayaç özelliği ile zamanla yarışarak çözdüğünüz denemelerde size faydası dokunuyor. Kısacası tam anlamıyla zamana hükmetmeyi öğrenebileceğiniz bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. 

DersTakip uygulamasını Play Store‘dan indirebilirsiniz.

iLuno Ücretsiz Ders Çalışma Programı 

En İyi Ders Çalışma Uygulamaları

iLuno uygulamasının da daha çok sınavlar için geliştirilmiş bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Çözdüğünüz soruları ders ve konu olarak ekleyebildiğiniz uygulamada, doğru ve yanlış sayılarınızı da girebiliyorsunuz. Aynı zamanda çalışmanızı ve gelişimlerinizi grafik halinde görebiliyorsunuz. Denemelerdeki puanlarınızı güncel katsayılarla birlikte hesaplayabiliyor, çözüm yolunu unutma ihtimalinizin olduğu veya zorlandığınız soruları çözümleriyle beraber ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca başka öğrencilerin de aynı konuda eklediği soruları görebildiğiniz uygulamada, böylece soru tekrarı da yapabiliyorsunuz.  

iLuno uygulamasını Play Store ve App Store‘dan indirebilirsiniz.

Pomodro: Verimli Çalış, Odağını Kaybetme 

En İyi Ders Çalışma Uygulamaları

Yine benzer özellikte bir uygulamayla listemizde sona yaklaşıyoruz. Çalıştığınız süreleri ve konuları kaydedebildiğiniz uygulamada, 25 dakika çalışma 5 dakika mola şeklinde ilerleyebiliyorsunuz. Bunun için, bir görev seçiyor 25 dakikalık bir zamanlayıcı kuruyor ve odaklanmaya başlıyorsunuz. Zamanlayıcı çaldığında ise 5 dakikalık bir mola veriyorsunuz. Böylece ders çalışma etkinliğini bir disipline oturtuyorsunuz. Zamana karşı değil zamanla birlikte çalıştığınız bu uygulamada, çalışmalarınız kayıt altına alınıyor, çalışma saatleriniz grafik olarak görüntülenebiliyor, çalışma sürelerini kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.  

Pomodro uygulamasını Play Store‘dan indirebilirsiniz.

School (Okul) Çalışma Asistanı 

En İyi Ders Çalışma Uygulamaları

Diğer adıyla çalışma asistanı olan ‘School’ uygulamasıyla günlük rutin ve okul işlerinizi asiste edebilirsiniz. Uygulamaya, zaman çizelgenizi, ödevlerinizi ekleyebiliyorsunuz. İş bölümü de yapabildiğiniz uygulamaya, öğretmen ve arkadaş da ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca, School uygulaması kullanıcıların genel olarak beğendiği bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

School uygulamasını Play Store‘dan indirebilirsiniz.

Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız. 

İlginizi çekebilir: 

YouTube, Android Uygulamasına 4K Video Oynatma Desteği Ekledi 

Elon Musk, Bir Günlüğüne Twitter Hesabına Yeni Bir Profil Fotoğrafı Ekledi: Bitcoin Rekor Tazeledi! 

Redington Türkiye ile Distribütörlük Alanında Yeni Dönem! 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz