WhatsApp’ın olay yaratan yeni gizlilik sözleşmesinin ardından Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, alternatif mesajlaşma uygulaması olarak Signal ‘i önermişti. Twitter’dan kullanıcıları Signal kullanmaya teşvik eden Elon Musk’ın ardından Signal’in indirilme sayısı ciddi derecede arttı. Bu öneriden sonra, pek çok kişi Signal’e yatırım yapmaya başladı. Yatırımcılar mesajlaşma uygulaması yerine sağlık teknolojileri firması Signal Adcance isimli şirkete yatırım yapınca, şirketin hisseleri iki günde yüzde 1100 artış yaşadı.
Elon Musk’ın tavsiyesi sonucu WhatsApp’a alternatif arayan kullanıcılar Signal indirmeye başladı. Bu bağlamda ciddi derecede indirilme sayısına ulaşan Signal, büyüme yoluna gitti. Ancak bu tavsiye sadece mesajlaşma uygulaması Signal’e yaramadı. Yatırımcılar “yanlış Signal”e yatırım yapınca, uygulamayla alakası olmayan Signal Advance isimli şirketin de hisseleri yükselişe geçti. Borsa da yanlış hareketliliğe sebep olan bu karışıklık sonucunda, piyasa değeri 660 milyon dolara ulaşan sağlık teknolojileri firması Signal Advance’in “yanlışlıkla” hisse senetleri yükseldi.
Elon Musk’ın WhatsApp’ın gizlilik politikasını değiştirmesi üzerine alternatif olarak önerdiği Signal, hem kendisine hem de CEO’su dışında tam zamanlı çalışanı bulunmayan sağlık teknolojileri firması Signal Advance’e ciddi derecede yaradı.
Yanlış Signal’e yatırım yapılınca şirketin hisseleri yüzde 1100 yükseldi
Twitter’dan yaptığı açıklamayla Signal kullanmayı öneren Elon Musk’ın tavsiyesi borsada yanlış hareketliliğe sebep oldu. Teksas merkezli Signal Advance isimli firmanın hisseleri yükselişe geçti. Musk’ın tavsiyesi öncesinde 0.60 dolardan işlem göre sağlık teknolojileri şirketi cuma günü ise 7.18 dolardan hisselerini kapattı. Firma bu gelişmeden sonra iki günde yüzde 1100 yükseldi. Piyasa değeri 55 milyon dolar olan Signal Advance iki günde 660 milyon dolara ulaştı.
Signal Advance, Elon Musk ‘ın önerdiği mesajlaşma uygulaması değil
Yatırımların yanlışlıkla yapıldığı sağlık teknolojileri firması Signal Advance’in mesajlaşma uygulamasıyla uzaktan yakından bir bağlantısı bulunmuyor. 1992 yılında Biodyne ismiyle kurulan ve 2007’de Signal Advance ismini alan şirket, şu an sağlık teknolojileri alanında çalışmalarını sürdürüyor. Yatırımcıların karıştırdıkları Signal mesajlaşma uygulaması ise kâr amacı gütmeyen Signal Technology Vakfı tarafından yönetiliyor. Yani firmanın borsada işlem gören hisseleri bulunmuyor.
İlginizi Çekebilir:
Elon Musk, WhatsApp’a Alternatif Olarak ‘Signal’ Uygulamasını Önerdi!
Kişisel Verilerimizi En Çok Takip Eden Şirketler Listesinde Facebook Zirvede
WhatsApp’a Yerli Yeni Alternatif: HAVELSAN ileti
WhatsApp’a Alternatif, Verilerinizi Koruyan En Güvenli Mesajlaşma Uygulamaları: