yerli otomobil için ilk kazma vuruldu
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
1 dakika

Avrupa’nın doğuştan elektrikli ilk SUV’u olarak tanıtılan yerli otomobilin, batarya dolum maliyetiyle ilgili yeni bir bilgi paylaşıldı. Modellerle ilgili paylaşılan yeni detaylara göre yerli otomobilin batarya dolum tutarı 60 lira olacak ve araç, kilometre başına 12 kuruşluk enerji tüketecek.  

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilen yerli otomobil, bir süre önce tanıtılmış ve yüksek benzin fiyatları nedeniyle modellerin doğuştan elektrikli olması büyük oranda ilgi görmüştü. Elektrikli otomobillerle ilgili en çok merak edilen konulardan birisi, bataryanın dolum maliyeti olurken konuyla ilgili yetkililer tarafından yeni bir bilgi paylaşıldı. 

Paylaşılan detaylara göre, yerli otomobilin bataryasının dolum tutarı 60 lira olacak ve araç, kilometre başına 12 kuruş yakacak. Benzinli bir aracın 500 kilometrelik yakıt maliyeti yaklaşık 400 lira tutarken yerli otomobiller aynı mesafeyi 60 liraya gidebilecek ve maliyet açısından sürücülere büyük bir avantaj sağlayacak. 

Bununla birlikte, iki yerli otomobil modeli de saatte maksimum 180 kilometre hız yapabilecek ve 8 yıl batarya garantili olarak sürücülere teslim edilecek. Diğer elektrikli otomobillere göre daha hızlı şarj olacağı bildirilen modellerin deposu, 30 dakika içerisinde doldurulabilecek. Ayrıca araçların, benzinli ve dizel araçlardaki mekanizmalara sahip olmaması kullanıcılar için bakım maliyetini de önemli ölçüde düşürecek. 

Yerli otomobilin SUV modeli 2022 yılında piyasaya sürülecek 

Yerli otomobilin SUV modeli ilk kez 2022 yılında kullanılabilecek. Sedan modelinin ise 2023 yılının sonlarına doğru kullanıcı beğenisine sunulması planlanıyor. Araçların fiyatının ne kadar olacağı ise hala merak konusu. 

Birkaç gün önce TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş da yerli otomobil modellerinin marka ismiyle ilgili yeni bir açıklama yapmıştı. Marka adıyla ilgili çalışmalarını 2020’nin ortasına kadar tamamlayacaklarını duyuran Karakaş, ismin hem kültürel ve global dile uygun hem de tescil edilebilir olmasının kendileri için önemli olduğunu belirtmişti.