2020 Apple Tasarım Ödülleri
Okuma Süresi
3 dakika

Teknoloji devi Apple, 2020 Apple Tasarım Ödülleri kazananlarını açıkladı. Kategorilerindeki en iyi uygulama ve oyun tasarımlarını ödüllendiren etkinlikte bu yılın kazananları; Almanya, İsveç, Macaristan ve İsrail gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden geliştiriciler oldu.  

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bu yıl koronavirüs nedeniyle online olarak gerçekleştirdiği “Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC)” etkinlikleri kapsamında 2020 Apple Tasarım Ödülleri (Apple Design Awards) kazananlarını açıkladı. Kategorilerindeki en iyi uygulama ve oyun tasarımlarını ödüllendiren yarışma; bu yıl da tasarım, inovasyon ve teknolojiyi Apple platformlarında en iyi yansıtan geliştiricileri ödülleriyle buluşturdu. Bununla birlikte bu yılın kazananları; Almanya, İsveç, Macaristan ve İsrail gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden yazılım geliştiricileri oldu.  

Diğer yandan ödül kazanan uygulamalar; fotoğraf düzenlemeden çizim yapmaya, beste yapma uygulamalarından oyunlara kadar birçok farklı kategoriyi temsil ediyor. Etkinliğin; çok fazla bilinmeyen, fakat Apple kullanıcıları için oldukça faydalı olabilecek uygulamaların adını duyurmasına da destek olabileceği tahmin ediliyor. Apple, ödül alan uygulamaların tüm ülke ve bölgelerde kullanıma sunulmamış olabileceğinin de altını çiziyor. 

İşte 2020 Apple Tasarım Ödülleri (Apple Design Awards) Kazananları! 

2020 Apple Tasarım Ödülleri Kazananları

Apple’ın resmi internet sitesi üzerinden açıkladığı 2020 Apple Tasarım Ödülleri (Apple Design Awards) kazananları listesi ise şu şekilde: 

1. Darkroom (Bergen Co.) 

Darkroom

Bu kapsamlı ve güçlü fotoğraf düzenleme uygulaması; ayrıntılı denetim özellikleri, farklı ruh hallerine hitap eden filtreleri ve zarif ara yüzüyle kendisinden beklenen her şeyi kullanıcılarına sunuyor. Uygulamanın kolayca kullanılabilen “Curves (Eğriler)” editörü; her seviyedeki fotoğrafçınınsanatsal bir şekilde ince ışık ve renk ayarı yapabilmesine olanak sağlıyor. Profesyoneller ise Darkroom‘un; görselleri toplu olarak düzenleyebilme, RAW dosyalarını açabilme ve özel filtreler yaratabilme özelliklerinden faydalanabiliyor. Apple, Darkroom uygulamasının fotoğraf düzenleme platformlarının kalabalık dünyasında ışıldadığını ifade ediyor. 

2. Looom (Iorama Studio) 

Looom

Looom; el çizimini, animasyonları daha hızlı ve erişilebilir hale getirerek iPad çağına taşıyor. Şirket, uygulamayı kullanmak için tecrübeli olmak gerekmediğine işaret ediyor. Kullanıcılar, uygulamada ellerini ya da Apple Pencil’ı kullanarak çizim yapabiliyor veya yeni bir asetat eklemek için ekranı yukarı kaydırabiliyorBu şekilde, daha önce yapılan çizimler soluk bir halde görülmeye devam ediyor. Looom’un, hobi olarak çizim yapanlar için yeterince kolay ama profesyoneller için de yeterince güçlü olduğu belirtiliyor. Şirkete göre ayrıca; kare hızını hassas bir biçimde ayarlayabilen eğlenceli araçlar ve fazlası sayesinde Looom’da animasyon yapmak göz korkutmuyor.  

3. Sayonara Wild Hearts (Simogo/Annapurna) 

Sayonara Wild Hearts

Sayonara Wild Hearts; içerisinde 80’ler müzik videosundan klasik ‘arcade’ oyunlarına kadar kullanıcıların adrenalinini yükseltip ruhunu coşturan pek çok içeriğe yer veriyor. Şirket, uygulamanın amacının kırık kalpleri iyileştirmek olduğuna işaret ediyor. Bunu başarmak için kullanıcılar, kimi zaman şehirlerin kimi zaman da uzayın gerçeküstü manzaralarında motosiklet ile yarışıyor ve bazen de savaş alanlarında bale yapıyormuş gibi hissedebiliyor.  

4. Shapr3D (Shapr3D Zrt.) 

Shapr3D

CAD (Bilgisayar destekli tasarım) yazılımı, genellikle işlemci gücü yüksek bir masaüstü bilgisayar gerektirir ama Apple’a göre; Shapr3D bu durumu tersine çeviriyor. Profesyonel seviyedeki bu iPad uygulaması; oldukça iyi bir performans, tüm belli başlı CAD dosya formatları ile uyumluluk ve 3D baskı için anında dışa aktarma imkanı sunarken tasarım deneyimini de özellikle Apple Pencil kullanırken inanılmaz derecede dokunsal hale getiriyor.  

5. SkyChildren of the Light (Thatgamecompany) 

Sky: Children of the Light

Kimi oyunlar hızlı refleksleri, kimileri kurnazca hırsları ödüllendirir. Sky: Children of the Light ise tamamen başka bir şey üzerine kurulu: Cömertlik. Apple, başkalarına yardım etme isteğinin oyunun doğasına işlediğini ifade ediyor. Oyuncular; oyun içerisinde zengin ve açık bir dünyayı aydınlatmak için beraberce çalışıyor, eşleşerek bulmacalar çözüyor, sırları açığa çıkarıyor ya da ateşin başında el ele tutuşarak sohbet edebiliyor. 

6. Song of Bloom (Philipp Stollenmayer) 

Song of Bloom

Aralarında ilginç yemek fırlatma üçlemesi “Bacon”, “Pancake” ve “Burger”ın da bulunduğu fizik temalı oyunlarıyla tanınan StollenmayerSong of Bloom ile eksantrikliğini bambaşka bir noktaya taşıyor. Şirket; oyunu, dallanıp budaklanan ve şarj kablosunu fişe takmak gibi sıra dışı çözümler gerektiren sanatsal bir bulmaca olarak tanımlıyorApple, oyunun en az yaratıcısı kadar özgün olduğuna işaret ediyor. 

7. StaffPad (StaffPad Ltd) 

StaffPad

StaffPad, elle çizilmiş müzik notalarını profesyonelce biçimlendirilmiş notalara dönüştürüyor. Kullanıcılar, uygulamayı kullanarak Apple Pencil veya parmakları aracılığıyla boş bir porteye notalar çizebiliyor veya birkaç artikülasyon ekleyebiliyor. Böylece oyun içerisinde, yeni bir bestenin ortaya çıkışı izlenebiliyor. Kullanıcılar StaffPad’de ayrıca; “Oynat tuşuna basarak üzerinde çalıştıkları bestenin, uygulamadaki sanal orkestra tarafından çalınmış versiyonunu dinleyebiliyor.  

8. Where Cards Fall (Snowman) 

Where Cards Fall

Where Cards Fall bulmaca oyununda oyuncular, stratejik bir şekilde kartlardan evler inşa edebiliyor veya atlayıp zıplayarak rüya gibi seviyelerden geçebiliyor. Her seviye, kahramanıbir hatırasını temsil ediyor ve kullanıcılar, giderek zorlaşan incelikli bulmacaları çözdükçe beklenmedik ve son derece acıklı bir hikayenin bölümlerini bir araya getirmiş oluyor. Oyunun adı Where Cards Fall (Kartların Düştüğü Yer) olsa da Apple tarafından ödüllendirilen bu oyunda, hiçbir şey tesadüfen olmuyor. 

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Spotify, Apple Music ile Aralarındaki Farkı 60 Milyon Aboneye Çıkardı

Apple “WWDC” Etkinliğinde Görücüye Çıkan iPadOS 14 ile İlgili Her Şey! 

AppleTV Yeni Güncellemesi tvOS 14 Özellikleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz