2020-model-bmw-4-serisi-coupe
Okuma Süresi
2 dakika

Kısa bir süre önce tanıtılan yenilenmiş BMW 5 serisi ve 6 serisi Gran Tourismo modellerinin ardından 2020 model Bmw 4 Serisi Coupe’nin görselleri sızdırıldı. 2 Haziran tarihinde lansmanı gerçekleşecek olan modelin tanıtımı internet üzerinden gerçekleştirilecek. 

BMW, yenilecek olan 4 serisi Coupe ile bundan sonra tanıtılacak olan modellere öncülük etmesi beklenen ve “böbrek” adı verilen ön havalandırma ızgaralarının boyutunu oldukça büyütmesi ile dikkat çekiyor. Bugün yapılan bazı Instagram paylaşımları ile aracın tasarımını tamamen görmüş olduk.

View this post on Instagram

FILTRADO! #bmw4series #the4

A post shared by ???????? (@bmworldm) on

G22 kasa kodu ile üretilecek olan model turbo şarjlı motor desteği ile 374 beygir güç üretiyor. 500 Nm tork üreten sistem yeni 4 Serisi Coupe’de de tıpkı sedan modelinde olduğu gibi xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri Steptronic şanzıman ile birlikte gelecek. Ağırlık merkezinin önceki modele göre daha da düşürüldüğü aracın 2020 yılı içerisinde Cabrio olan modelinin de sunulmasını bekliyoruz.

2020-model-bmw-4-serisi-coupe-fotograflari

2021 yılında ise 4 Serisi Gran Coupe modeli ve elektrikli kardeşi i4 ile birlikte model listesinde yerini alacak.Şirketten gelen açıklamalara göre i4, güç anlamında ailenin en iyisi olacak. Bu da sıfır emisyonlu 4 Serisi’nin 510 bg’le gelmesi beklenen M4 Competition modeliyle denk olacağına işaret ediyor. Ayrıca aracın 0-100 km/s hızlanma süresine dair bir bilgi bulunmuyor.

Yeni BMW 4 Serisi Coupe, Akıllı İşlevsellik ve Sportif görünüm:

4 serisi Coupe’nin tavanı sedan modele göre 57 mm daha aşağıda olacak. Bu durum aerodinamik verimliliği az da olsa arttırmakla kalmayıp aracın ağırlık merkezini de 21 mm aşağıya çekecek ki bu da daha fazla sürüş keyfi sunulması için olmazsa olmaz bir nokta. Ayrıca, modelin arka iz genişliği sedana göre 23 mm daha fazla olacak ve süspansiyon sistemi de yenilenecek.

bmw-4-coupe

2020 model BMW 4 serisi Coupe, sürüş teknolojileri bakımından yeni 6 serisi ile birçok ortak özellik taşıması beklenen M440i xDrive, 374 beygirlik 3.0 litre altı silindirli turbo motordan beslenirken buna ek olarak 48V hafif hibrit teknolojisine de yer verilecek. Bu sayede elektrik motoru M440i xDrive’a 11 beygirlik destek sağlayacak. Bunun yanı sıra dört silindirli benzinli versiyonlar ve dizel versiyonlar da ailedeki yerini alacak.

Yeni Teknolojilerle Adım Adım Otomatik Sürüşe

Yeni nesil sürücü destek sistemleri ve genişletilmiş fonksiyonlarıyla BMW 4 serisi Coupe’nin  BMW 6 Serisi Gran Turismo ile oldukça benzer yarı otonom sürüş sistemleri ile birlikte gelmesini bekliyoruz. Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanı, Aktif Navigasyon, şehir içi fren fonksiyonu ve özelliklerini de içeriyor. Standart olarak sunulan Sürüş Asistanı’yla gelen Şerit Terk Uyarısı, şerit içinde tutma fonksiyonunu da barındırıyor. İlave olarak, Stop & Go fonksiyonlu Aktif Hız Sabitleyici de artık adaptif mesafe kontrolü özelliğini sunuyor.

İlginizi Çekebilir:

2021 BMW XB7 Alpina Sahneye Çıktı!

BMW, ikonik otomobili i8 ‘in üretimini durduruyor

Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz