2021 BMW XB7 Alpina özellikler
Okuma Süresi
2 dakika

BMW modellerine performans ve tasarım konusunda geliştirmeler yapan Alpina, XB7 Alpina modelini geliştirdi. BMW’nun yeni SUV modeli, X7 M50İ modeli baz alınarak üretildi

Daha önce X7 M şeklinde performanslı bir büyük SUV üretmeyeceği BMW tarafından açıklamıştı. BMW modellerini modifiye ederek özel araçlar ortaya koyan Alpina firması, X7 M’i aratmayacak 2021 BMW Alpina XB7 modelini geliştirdi.

X7’nin M50i versiyonunu baz alan bu yeni 2021 BMW Alpina XB7, 4.4 litrelik çift turbolu bir V8 motora sahip. Bu motorla birlikte otomobil, 620 beygir güç ve 800 NM torka kadar güçlendirilmiş. Yeni model ile standart X7 M50i’ye göre 90 beygir güç ve 50 Nm tork artışı sağlanmış.

2021 BMW Alpina XB7 Özellikler 

Alpina, XB7 modelinin 0/100 km/s hızlanmasını 4 saniyede tamamladığını ve otomobilin maksimum hızının ise 290 km/s çıktığı belirtiliyor. Geleneği bozmayan Alpina, sekiz ileri otomatik şanzımanla gücü dört tekerleğe kadar iletiyor. Ayrıca aracın üzerinde 285/45 ölçüsünde lastikleriyle ve 21 inç’lik standart devasa jantları bulunuyor. Şirket ayrıca  opsiyon olarak 23 inç’lik jantların da seçilebileceğini belirtiyor.

Alpina, BMW X7‘nin motorunu güçlendirme aşamalarında benzersiz değişikliklere de imza attı. Standart olarak bulunan motorun soğutma sıvısına ek, su destekli sıvı soğutucu, güçlendirilmiş şanzıman yağı soğutucusu gibi N63 V8 motoru destekleyecek takviyeler ekledi. Yine başka bir eklemeye bakacak olursak BMW’nin Intercooler‘ı yerine XB7 için özel olarak Intercooler üretmiş. Egzoz sisteminde de yine bu araca özgü çalışmalar yapılmış.

Yol Tutuşunda Artış

2021 BMW XB7 Alpina yol tutuşu

BMW Alpina XB7, aktif elektronik difransiyel kilit sistemi ile kullanıcılara daha fazla yol tutuş performansı sergiliyor. Bu sistemle güç ihtiyacına göre tork dağılımı yapılıyor. Aracın ağırlık ve güç merkezi dengelendiği için daha fazla yol tutuş gözleniyor. Standart havalı süspansiyonu ile donatılmış aracın sport modunda 160 km/s hızında giderken otomobil 20 mm alçalabiliyor. Yine 250 km/s hızı geçtikten sonra 20 mm daha alçalabilirken toplam 40 mm kadar otomobilde alçalma görülüyor. Ayrıca bu denli hıza ulaşan bir aracın fren sisteminin de Bremo frenler ve arkada yüzer fren kaliperleri mevcut.

2021 BMW Alpina XB7

Tasarımda da kendi dilini konuşturan Alpina, BMW modellerine yine gözle görülür kendi adına taşıyan modifikasyonlar ekliyor. Gövde üzerinde ise daha fazla çıkışları olan bir ön kaput, ön ve arka tamponda Alpina yazılarının bulunduğu değişiklikler yer alıyor. Tasarımda çok fazla abartmayı da sevmeyen Alpina markanın lüks değerini de korumaya özen gösteriyor.

İç mekanda çok fazla çalışmayan Alpina kullanıcılara spor ekranlı 12.3 inç’lik eğlence ekranı sunarken tavan döşemesinde ise Rolls Royce’ta da bulunan LED aydınlatmalı grafikli panaromik tavanı  bulunduruyor.

Taban fiyat olarak 141.300 Dolar belirlenirken, eylül ayında da ilk teslimatların yapılacağı düşünülüyor.

İlginizi Çekebilir:

BMW, ikonik otomobili i8 ‘in üretimini durduruyor

Alman otomotiv üreticisi BMW logosunu değiştirdi!

Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız… 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz