Çin ABD Büyükelçiliği Twitter
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Çin ‘ABD Büyükelçiliği’ tarafından kullanılan resmi Twitter hesabı, Uygur Türklerine yönelik atılan bir ‘tweet’ nedeniyle geçici bir süreliğine askıya alındı. Sosyal medya devi; konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu paylaşımın insan haklarını ihlal ettiğine ve platformun insani değerlerle ilgili politikalarına aykırı olduğuna işaret etti.  

Çin ‘ABD Büyükelçiliği’ tarafından kullanılan resmi Twitter hesabı, Uygur Türklerine yönelik yapılan bir paylaşım nedeniyle geçici bir süreliğine askıya alındı. Aktarılan detaylara göre; platform kurallarını ihlal eden paylaşım, 7 Ocak’ta yapıldı ve sonra kaldırıldı. Güncel olarak hesaptaki son paylaşımın ise 8 Ocak tarihli olduğu ifade edildi. Çin’in ‘ABD Büyükelçiliği’; paylaşımında Çin hükumetinin Uygur kadınlarını özgürleştirdiğini ve onları “bebek yapma makineleri” olmaktan kurtardığını belirtmişti. Aynı paylaşımda ayrıca, hükumetin Uygurlar arasında cinsiyet eşitliği ve üreme sağlığını desteklediği dile getirilmişti. Söz konusu paylaşım, dünyanın birçok ülkesinden tepkiyle karşılanmıştı.  

Twitter ise konuya ilişkin bir açıklama yaparak büyükelçiliğin “Uygur Türklerinin çocuk yapmasının kısıtlanmasını öven” paylaşımı nedeniyle, hesabın kilitlendiğini doğruladı. İlgili paylaşımın, insan haklarını ihlal ettiği ve platformun insanı değerlerle ilgili politikalarına aykırı olduğunun da altı çizildi.  

Çin, son yıllarda birçok kez Uygur Türkleri ile ilgili uygulamaları nedeniyle gündeme geldi 

Çin Uygur Türkleri

Diğer yandan; Çin, son yıllarda birçok kez Uygur Türkleri ile ilgili uygulamaları nedeniyle gündeme geldi. Pekin’in; ‘Mesleki Eğitim Merkezi’ olarak adlandırdığı ve uluslararası kamuoyu tarafından ‘Yeniden Eğitim Kampı’ olarak tanımlanan alanlarda, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre 1 milyonun üzerinde Uygur Türkü kendi rızası dışında tutuluyordu. BM ve diğer uluslararası örgütler, kampların incelemeye açılmasına yönelik çağrılarda bulunmuştu. Çin, kendi belirlediği birkaç kampın belli sayıda yabancı diplomat ve gazeteci tarafından görülmesine izin vermiş olsa da BM yetkililerinin doğrudan bilgi almak amacıyla bölgede serbestçe inceleme yapma talebi reddedilmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı ise kısa bir süre önce, Çin’in ‘Sincan’ bölgesindeki azınlıklara yönelik uygulamalarını “soykırım” olarak nitelendirmişti.  

Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Tesla, Twitter Üzerinden Elon Musk’a Yöneltilen Talep ve Şikayetleri Değerlendirecek ‘Destek Uzmanları’ Arıyor!

Twitter ve Pinterest, Türkiye’de Hala Temsilci Bildirmedikleri Gerekçesiyle Reklam Durdurma Cezası Aldı!

Donald Trump’ın Resmi Twitter Hesabı, Kalıcı Olarak Askıya Alındı! 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz