Okuma Süresi
1 dakika

Google ’ın yürürlüğe giren güvenlik yasasının taahhüdüne rağmen kullanıcı verilerini Hong Kong yetkililerine verdiği ortaya çıktı. 

ABD merkezli teknoloji üreticisi Google’ın geçen yıl temmuz ve aralık ayları arasında Hong Kong hükümetinden gelen 3 isteği olumlu değerlendirdiği ve kullanıcı verilerini verdiği ortaya çıktı. Google Hong Kong Free Press’e yaptığı açıklamada  “yaşama yönelik güvenilir bir tehdit” ve insan kaçakçılığını içeren diğer iki kişiyle ilgili verileri paylaştığını belirtti.

Google, yeni bir skandalla karşı karşıya kaldı. Şirketin yürürlüğe giren ulusal güvenlik yasasına rağmen, Hong Kong hükümeti ile kullanıcı verilerini paylaştığı ortaya çıktı

Google, geçen sene diğer teknoloji ve sosyal medya şirketleri gibi ABD Adalet Bakanlığı aracılığıyla yapılmadığı müddetçe, herhangi bir yerden gelen ‘kullanıcı veri’ bilgisi talebine yanıt vermeyeceğini duyurmuştu. Ancak görüldüğü gibi söz konusu haber bunu biraz etkisizleştiriyor. 

43 talepten 3’ü karşılanmış

Şirketin geçen yılın ikinci yarısında, Hong Kong yetkililerinden gelen 43 talepten üçüne yanıt olarak ‘bazı verileri’ paylaştığı belli oldu. 

Şirket, uyduğu taleplerden birinin, yaşam için güvenilir bir tehdit içeren bir acil durum açıklama talebi olduğunu söyledi. Bu arada Facebook, geçen yıl bir acil durum talebini reddetti. Kalan ikisi için ise Google, ilgili insan kaçakçılığı konusu olduğu için talebin ulusal güvenlikle ilgisi olmadığını ve bir soruşturmanın parçası olarak bir sulh hakimi tarafından imzalanan arama emirleriyle desteklendiğini söyledi. Google, hükümetin kullanıcı bilgileri taleplerine ilişkin şirketin küresel politikasına göre işlendiğini belirtiyor. 

Şirket, yanıtların hiçbirinin kullanıcıların içerik verilerini içermediğini söyledi. Google’ın resmi taleplere yanıt vermeyle ilgili genel politikası, ad, ilişkili e-posta ve telefon numaraları, IP adresleri, fatura bilgileri, zaman ve e-posta başlıkları dahil olmak üzere abone bilgileri gibi başka meta veriler sağlayabileceğini belirtir.

Google, uydukları üç Hong Kong talebinin anlaşma kapsamında yapılmadığını söyledi. Yaşama tehdit içeren acil durum taleplerinin, anlaşmanın küresel politikasına göre geçmesi gerekmediğini de eklediler.

İlginizi Çekebilir:

Google, ‘Camera Switch’ Özelliği ile Cihazları Yüz Hareketleriyle Kontrol Etme İmkanı Verecek

Google, Kendi İşlemci Modellerini Üretecek

Vicrains PUBG ve Valorant oynadı, test etti! Casper Excalibur G911 inceleme:

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz