Okuma Süresi
2 dakika

Akıllı aynalar artık günümüzde yeni bir teknoloji değil, Panasonic ve HiMirror gibi markalar kendilerine ait yüksek teknoloji ürünler üretiyor. Peki akıllı ayna nedir? Bu aynalar cildinizi analiz edebiliyor ve makyaj önerileri sunabiliyor. Ancak Avrupalı şirketlerden olmayan CareOs firması kendine has akıllı ayna ekosistemini oluşturuyor.

Geçtiğimiz yıl arttırılmış gerçeklik ile birlikte kullanıcılar farklı saç stillerini deneyebileceği ve aynı zamanda çocuklar için diş fırçalama oyununu sunan Artemis adındaki akıllı aynasını duyurmuştu. Bu yıl Poseidon Akıllı Ayna olarak tanıtılan modeli ile CES 2020 İnovasyon Ödülleri Onur Ödülü’ne layık görülen bu akıllı ayna ile birlikte farklı özellikleri de duyurdu. Sadece bir ayna yerine Poseidon kişiselleştirilebilen ayna olarak ön plana çıkıyor.

Artemis sadece bir boyutta gelirken, Poseidon hem büyük hem de küçük boyutlara göre özelleştirilebiliyor ve yatay-dikey yöne çevrilebiliyor. Boyutları 32 ile 55 inç arasında değişen modellerin yanı sıra farklı aydınlatma ayarları, farklı renk çerçeveleri ve daha fazla seçenek sunuyor. Burada oluşan görüntüleri dışa aktarabilir ve hatta kişisel bilgisayarına da gönderebilirsiniz.

Çoklu dokunma yüzeyi, ortam ışığı sensörü, farklı renklerde LED çerçeve ve daha fazlası sunuluyor. Bu model Qualcomm yonga seti, USB, Wi-Fi ve Ethernet özellikleriyle birlikte geliyor. Ayrıca yüz tanıma, çeşitli sanal gerçeklik uygulamaları ile birlikte duruşunuzu tespit edebilen bir kamera da mevcut. Büyüteç özelliği sayesinde yüz detayını kolaylıkla yakınlaştırabiliyor. Gizlilik konusunda endişesi olanlar için dahili kameranın manuel lens kapağı da unutulmamış. CareOs ayrıca tüm verilerin yerel olarak depolandığı ve kesinlikle bulutta paylaşılmadığını duyurdu.

poseidon smart mirror ile ilgili görsel sonucu

Akıllı ayna ne işe yarar?

Tüm bu modüler bileşenlerin yanı sıra Poseidon, Artemis modeline de oldukça benzer görünüme sahip. Bu ayna ile birlikte farklı saç stillerini hatta farklı güzellik ürünlerini de deneyebilirsiniz. Ayrıca güzellik ürünlerini denerken videolu eğitim seçeneğinin de olduğunu hatırlatalım. Aynanın Google Fit ve HealthKit gibi platformlara bağlanabilmesi ile günlük aktivitelerinizi ve bulunduğunuz ortamın sıcaklığını gibi bilgilere buradan kolaylıkla erişebilirsiniz. Mateo isimli akıllı banyo paspası sunan ve tartı olarak da kullanılabilen akıllı tartı şirketi ile işbirliği içerisinde olan CareOs bu sayede size kilonuz ve boyunuz hakkında detaylı bilgi sağlayabiliyor.

Akıllı ayna kaç para?

Şirket için en büyük dezavantaj burada başlıyor. 3,000 ve 6,000 Amerikan Doları arasında değişen fiyat etiketine sahip olan bu ürün maalesef her kesimden alıcı bulmak konusunda oldukça zorlanacak gibi görünüyor. Şimdilik sadece seçili güzellik salonlarının sahip olabildiği bu ayna alıcı bulma konusunda güçlük çekiyor.