Instagram, ‘Canlı Yayında Rozetler’ özelliğini aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede 50 bini aşkın içerik üreticisinin kullanımına sunduğunu duyurdu. Özelliğin, içerik üreticilere takipçileriyle daha derin bir etkileşim kurarken gelir elde etme fırsatı sunduğu ifade edildi.
Sosyal medya devi Instagram, ‘Canlı Yayında Rozetler’ özelliğini aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede 50 bini aşkın içerik üreticisinin kullanımına sunduğunu duyurdu. Özelliğin, içerik üreticilere takipçileriyle daha derin bir etkileşim kurarken gelir elde etme fırsatı sunduğu ifade edildi.
Aktarılan detaylara göre; ‘Rozetler’i kullanıma açan içerik üreticilerinin ‘Canlı Yayın’ yorumları altında, artık bir rozet satın alma butonu yer alacak. Kullanıcılar, bu butona tıklayarak ‘Rozet’ seçebilecek ve ‘Google Play Store’ veya ‘AppStore’ yönlendirmelerini takip ederek ilgili rozeti satın alabilecek. Herhangi bir içerik üreticisinin canlı yayınında ‘Rozet’ satın alan kullanıcılar, yorumlarda isimlerinin yanında çıkan ‘Rozet’ simgesi ile ön plana çıkacak. Bununla birlikte kullanıcılar, içerik üreticisinin ‘Rozet’ sahipleri listesinde yer almak ve özel bir kalp ikonu erişimine sahip olmak gibi özelliklere de erişebiliyor olacak.
Instagram, Kasım’dan itibaren ‘Rozetler’ özelliği ile elde edilen gelire eşit miktarda destekte bulunacak
Diğer yandan; pandemi sürecinde içerik üreticilerine daha fazla destek olabilmek adına Instagram, Kasım ayından itibaren belirli bir süre boyunca içerik üreticilerine ‘Rozetler’ özelliği ile elde ettikleri gelire eşit miktarda destekte bulunacak. Özellik, şirketin içerik üreticilerinin Instagram üzerinden daha fazla gelir elde edebilmesi adına yeni araçlar sunma vizyonunun bir parçası olarak hayata geçirilecek. Şirket, geri bildirimler doğrultusunda ‘Rozetler’ özelliğini daha fazla içerik üreticisinin kullanımına sunacak.
Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Instagram’da, İşletmeler Mesajları Otomatik Olarak Yanıtlayabilecek
Instagram, Influencer Paylaşımlarındaki Gizli Reklamları Tespit Eden Yeni Bir Algoritma Geliştiriyor