Okuma Süresi
2 dakika

Sadece fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olarak çıkan Instagram, haber kaynağı olarak kullanılan Twitter’ın yerini almaya başlıyor. Haberleri artık Instagram’dan takip etmeye başlayacağız gibi gözüküyor.

2020 Reuters Enstitüsü Dijital Haber’in paylaştığı rapora göre 2018’den beri Instagram’daki haber paylaşımlarının iki katına çıktığı gözüküyor.

Bu büyümeye en büyük katkı gençlerden oldu. 18-24 yaşlarındaki İngiltere’de yaşayan çocukların yaklaşık 1/4’ü koronavirüs haberlerini almak için Instagram‘ı kullandı.

Her ne kadar sosyal platformlar haber kaynağı olarak görülse de en az güvenilen kaynaklar bunlar olmaktadır. Yapılan araştırmada insanların sadece yüzde 26’sı virüs hakkında bilgilerde sosyal medyaya güvendiğini söyledi. Yine buna yakın bir yüzde de Messenger ve WhatsApp gibi sohbet uygulamalarından paylaşılan haberlere güvendiğini söyledi.

Bu yüzdeler az gözükse bile ulusal hükümet ve haber kuruluşlarına da güven yaklaşık yüzde 59 oldu.

Instagram ile haber kaynağı olarak görülen Twitter arasında yüzde 1 fark kaldı

Yapılan anket sonuçlarına göre; Instagram’ı tüm insanların 3’te 1’inden fazlası ve 25 yaşın altındaki 3’te 2’si kullanıyor. Instagram kullanıcılarından yüzde 11’i de haber okumak için kullanıyor ve Twitter‘ı sadece 1 puan geride bırakıyor.

Rapor yazarlarından Nic Newman “Instagram gençler arasında çok popüler ve görsellerle basit ve iyi anlatılan gönderilere iyi yanıt veriyorlar” dedi. Özellikle son aylarda paylaşılan hikayeler ile iklim değişikliği, koronavirüs ve Amerika’da yaşanan olaylara büyük katılım görüldü.

Yukarıda paylaştığımız istatistiklere göre en çok haber kaynağı olarak kullanılan sosyal platformlar sırasıyla; Facebook, Youtube, WhatsApp, Twitter, Instagram, Messenger ve Snapchat olarak gözükmekte. Ülkemizde de çoğu haberi takip ettiğimiz Twitter sadece %1 fark ile Instagram‘ı geçmekte.

Haber Kaynaklarına Göre Güven Oranları

Peki gelin haberlerin kaynaklarına göre güven oranlarına bakalım. Bu araştırma yine Reuters Enstitüsü tarafından Nisan 2020’de 6 ülke ile yapılmış.

Rapora baktığımız zaman mutlaka güvensiz ve karasız bir kesimin olduğunu görüyoruz. En çok güven verenler bilim insanları, doktorlar ve sağlık örgütleri olarak gözüküyor. Sosyal medya tarafına baktığımız zaman neredeyse eşit 3’e bölünmüş parçalar gözüküyor.

Instagram ‘da haber paylaşımlarının artışlarının başladığını zaten yavaştan görmeye başladık. Haberlerin videolar ile ayrıca hikayelerde paylaşılması durumunda Instagram haberlerine olan güveni arttırabilir.

Küçük bir not: Haberlerin IGTV ile paylaşılması sayesinde gelir elde etmeye başlanabilir.. Instagram Kullanıcıları IGTV Reklamları ile Para Kazanacak

İlginizi Çekebilir:

WhatsApp ile Dijital Ödeme ve Para Gönderme İşlemi

Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz