Instagram uygulamasını artık hemen hemen her yaştan insan kullanıyor. Bu derece yoğun kullanılan bir sosyal medya platformunda kimi zaman rahatsız edici durumlar da yaşanabiliyor. Instagram ise kullanıcıların karşılaşabileceği olumsuz durumlara karşı çözüm olarak gizlilik ayarlarına yeni güncellemeler getirmeye devam ediyor. Fakat, Instagram gizlilik ayarları bazı kullanıcılar için hâlâ bir soru işareti ve internette en çok aranan konular arasında yer alıyor. Bu nedenle, Tekno Safari editörleri olarak ‘Instagram’da mutlaka bilinmesi gereken gizlilik ayarları’ başlıklı yazımızla karşınızdayız. İşte; ‘Instagram kullanıcılarının bilmesi gereken gizlilik ayarları.’ ‘Instagram’da yapabileceğiniz önemli gizlilik ayarları.’ ‘Instagram gizlilik ayarları.’ ‘Instagram etkileşim ayarları.’ ‘Instagram bağlantı ayarları.’ ‘Instagram’da yorumlar nasıl gizlenir?‘ ‘Instagram hikaye gizlilik ayarları.’
Yorumlar, mesajlar, hikaye başta olmak üzere Instagram’da işinize yarayacak önemli gizlilik ayalarını nasıl yapacağınızı fotoğraflarla birlikte adım adım anlattık. İşte; ‘Instagram’da mutlaka bilinmesi gereken gizlilik ayarları.’ ‘Instagram kullanıcılarının bilmesi gereken gizlilik ayarları.’ ‘Instagram’da yapabileceğiniz önemli gizlilik ayarları.’ ‘Instagram gizlilik ayarları.’ ‘Instagram etkileşim ayarları.’ ‘Instagram bağlantı ayarları.’ ‘Instagram’da yorumlar nasıl gizlenir?’ ‘Instagram hikaye gizlilik ayarları’ tüm detaylarıyla yazımızın devamında.
Instagram’da Mutlaka Bilinmesi Gereken Gizlilik Ayarları
Öncelikle Instagram profilinizde, fotoğrafta sağ üstte okla gösterdiğimiz ifadeye dokunuyorsunuz ve ardından ayarlar ifadesine geliyorsunuz.
Ayarlarda ise gizlilik ifadesine dokunuyorsunuz.
Hesap gizliliğinden etkileşim ve bağlantılara kadar gizlilik ayarlarınızı güncelleyebileceğiniz detaylar burada yer alıyor. Şimdi bunları adım adım nasıl etkinleştireceğinizi anlatacağız.
İlk olarak hesabınızı gizli kullanmak istiyorsanız ‘gizli hesap’ ifadesini aktif yapmanız gerekiyor. Daha sonra ‘gizli hesaba geç’ ifadesine dokunuyorsunuz ve profiliniz yalnızca takipçilerinize açık hale geliyor.
Instagram Etkileşim Ayaları
Etkileşim ayarlarında sınırlar ifadesine dokunduğunuzda istenmeyen yorumları, mesajları geçici olarak sınırlayabiliyorsunuz. Buna bir nevi kısıtlama da diyebiliriz. Bu özelliği kullanmanız hesabınızın keşfet ve akış erişimini herhangi bir şekilde olumsuz olarak etkilemeyecektir. Burada devam ifadesine dokunuyorsunuz.
Daha sonra aşağıda gördüğünüz aç ifadesine geliyorsunuz ve karşınıza sınırları açtın şeklinde bir bildirim çıkıyor. Bununla birlikte bir de sınırlama süresi göreceksiniz. Sınırlama süresine dokunduğunuzda 6 günden 4 haftaya kadar sınırlama süresini belirliyorsunuz.
Hatırlatma koy seçeneğine dokunuyorsunuz ve sınırlama süreniz bittiğinde Instagram tarafından size bir hatırlatma geliyor. Bu hatırlatmayla birlikte dilerseniz sınırlama sürenizi tekrar güncelleyebilirsiniz.
Instagram’da bir de gizlenen sözcükler yer alıyor. Buradan yorumları ve mesaj isteklerini gizleyebilirsiniz. Böylece rahatsız edici yorumları siz ve takipçileriniz göremeyecektir. Daha fazla yorumu gizle seçeneğini de aktife alarak rahatsız edebilecek daha fazla yorumu gizleyebilirsiniz.
Gizlenen sözcükler ayarlarında bir de özel sözcükleri yönet seçeneği yer alıyor. Buradan listeye ekle ifadesine dokunuyorsunuz.
Daha sonra karşınıza çıkan ekranda gizlemek istediğiniz çeşitli sözcük, ifade ve ifade simgelerini virgülle ayırarak yazıyorsunuz.
Instagram’da Yorumlar Nasıl Gizlenir?
Yorumları ve mesaj isteklerini gizle seçeneğini de aktife alarak az önce listenize eklediğiniz sözcük ve ifadelerin size yorum ve mesaj olarak gelmesini engelliyorsunuz.
Yine etkileşim ayarlarından yorumlar seçeneğine geldiğinizde şu kişilerin yorumlarına izin ver alanından herkes, takip ettiğin kişiler, takip ettiklerin ve takipçilerin olarak kimlerin yorum yapabileceğini ayarlayabiliyorsunuz.
Şu kişilerin yorumlarını engelle ifadesine dokunduğunuzda ise yorumlarını görmek istemediğiniz kullanıcı adlarını yazarak o kişilere yorumları kapatıyorsunuz.
Gönderiler seçeneğinden beğenme ve görüntüleme sayılarını gizleyebilirsiniz. Böylece paylaşımlarınızın toplam beğenme sayısı görülmüyor ve siz de başka hesapların beğeni sayısını göremiyorsunuz. Gönderilerde sizleri kimlerin etiketleyeceğini de yine herkes, takip ettiğin kişiler, hiç kime olarak belirleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda etiketleri manuel olarak da ayarlayabiliyorsunuz.
Bunun için; etiketleri manuel olarak ayarla ifadesini aktife alıyorsunuz ve etiketlendiğiniz gönderileri kontrol ediyor ve profilinize eklemek için onaylıyor ya da kalıcı olarak kaldırabiliyorsunuz.
Bahsetmeler seçeneğinde herkes, takip ettiğin kişiler ve hiç kime olmak üzere kimlerin kendi hikaye, yorum, canlı videoları ve açıklamalarında sizden bahsedeceğini düzenliyorsunuz.
Instagram Hikaye Gizlilik Ayarları
Hikaye ayarlarına geldiğinizde ise hikayeyi gizle ifadesine dokunarak takipleştiğiniz bazı kullanıcılardan hikayelerinizi gizleyebilirsiniz. Aynı zamanda yakın arkadaşlar seçeneğiyle yalnızca sizin belirlediğiniz kişilere hikayelerinizi açabilirsiniz. Yanıt verme ifadesine geldiğinizde hikayelerinize verilecek yanıt ayarlarını güncelleyebiliyorsunuz. Bunu da; herkes, takip ettiğin kişiler olarak düzenleyebilir veya kapat seçeneğini tercih ederek hikayenize yanıt verilmesini tamamen kapatabilirsiniz.
Aynı zamanda dilerseniz hikayelerinizi hem telefonunuzun galerisine hem de hesabınızda arşive kaydetmeyi seçebilirsiniz. Paylaşım ayarlarından ise diğer kişilerin sizin hikayelerinizi, akış gönderilerinizi ve IGTV videolarınızı kendi hikayelerine eklemelerine mesaj olarak paylaşmalarına izin verebilirsiniz. Bu paylaşımlar da sizin kullanıcı adınızla birlikte görünecektir.
Instagram Bağlantı Ayarları
Instagram bağlantı ayarlarıyla kısıtladığınız, engellediğiniz ve sessize aldığınız hesapları görebilir, takip ettiğiniz hesaplara bakabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir:
Eleştirilerin Ardından Facebook, Instagram Kids Projesini Rafa Kaldırdı
İçerik Üreticileri ve Markaları Bir Araya Getiren TikTok Creator Marketplace Hayata Geçti
iPhone 13 Pro Max ve Güncel Teknoloji Gündemi – TechTalk #27