NASA Hackathon Etkinliği
Okuma Süresi
2 dakika

NASA, ESA (Avrupa Uzay Ajansı) ve JAXA (Japon Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı), COVID-19’un çevresel etkilerinin anlaşılabilmesinin önünü açacak olan bir ‘Hackathon’ etkinliği düzenleyeceklerini açıkladı. “Yeryüzü Gözlem Panosu Hackathon’u” adı verilen yazılım yarışmasının, 23 Haziran ve 29 Haziran tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.  

COVID-19 salgını; geniş çaplı karantina çalışmaları, evden çalışma pratiklerine geçiş ve tıbbi atık miktarındaki artışa bağlı olarak dünyanın işleyiş şeklini büyük oranda değiştirdi ve çevresel etkileri de beraberinde getirdi. NASA, ESA (Avrupa Uzay Ajansı) ve JAXA (Japon Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı) ise bu çevresel etkilerin tam olarak neler olduğunu anlayabilmek için yeni birHackathon’ etkinliği düzenleyeceklerini açıkladı. Uzay ajansları tarafından düzenlenecek olan yazılım yarışmasının, 23 Haziran ve 29 Haziran tarihleri arasında hayata geçirileceği belirtildi. “Yeryüzü Gözlem Panosu Hackathon’u” adı verilen maratonda; katılımcıların, ‘Yeryüzü Gözlem Panosu’ndan topladıkları verileri kullanmak zorunda olacaklarının da altı çizildi.  

Dünyaca ünlü uzay ajansları, söz konusu gözlem panosunu yaklaşık 1 yıl önce kullanıma sunmuştu. Panonun, kullanıcılara üç uzay ajansının da Dünya’yı gözlemleyen uydularından derlenen veriler sunduğu kaydedilmişti. Platformun amacı; kullanıcıların, dünya genelinde pandemiye bağlı olarak uygulanan kısıtlamaların kısa ve uzun vadeli etkilerini inceleyebilecekleri bir alana erişim sağlayabilmesini mümkün kılmaktı. Yazılım maratonu süresince; yazılım mühendisleri, bilim insanları ve diğer katılımcıların sanal ekipler oluşturacağı ve COVID-19 salgınına ilişkin çeşitli tipteki zorluklardan birini çözmek zorunda olacağı belirtildi.  

NASA, ESA ve JAXA tarafından düzenlenen yazılım yarışması, 7 ana soruna çözüm arayacak

NASA Yazılım Yarışması

Diğer yandan; NASA, ESA ve JAXA tarafından düzenlenen yazılım yarışması kapsamında çözülecek zorluklar ‘Hava Kalitesi’, ‘Su Kalitesi’, ‘Ekonomik Etki’, ‘Tarımsal Etki’, ‘Sera Gazı’, ‘Birbirine Bağlı Dünya Sistemi Etkisi’ ve ‘Sosyal Etki’ olmak üzere 7 ana kategori altında toplanacak. Yarışmacılar ayrıca, uzay ajanslarından bilim insanlarıyla resmi sohbet kanalları üzerinden etkileşime girme fırsatı yakalayacak. Kazanan takımlar, ürettikleri çözümleri taraflar için çok daha iyi bir hale getirmek üzere birleştirerek panoya dahil edebilecek.  

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

İlk Özel ISS Görevi, NASA ve Axiom Space Tarafından 2022 Yılında Hayata Geçirilecek 

NASA’nın Parker Güneş Sondası, Güneş’in Dış Katmanına Dokundu! 

SpaceX, NASA ile Yaptığı Anlaşmaya Gelen İtirazlar Nedeniyle Ay Görevi İçin Geliştirdiği Uzay Aracı ile İlgili Çalışmaları Durdurdu 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz