Oppo A73 Telefon
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
4 dakika

Hepsi bir arada eğlence deneyimi sunmak için tasarlanan ‘Oppo A73’ akıllı telefon modeli, Türkiye’de kullanıcı beğenisine sunuldu. Gücünü Qualcomm ‘Snapdragon 662’ işlemci modelinden alan cihazın, 2 bin 899 liralık bir fiyat etiketiyle raflardaki yerini aldığı ifade edildi. 

‘Hepsi bir arada’ eğlence deneyimi sunmak üzere tasarlanan Oppo A73’ akıllı telefon modeli, Türkiye’de kullanıcı beğenisine sunuldu. ‘Lacivert’ ve ‘Gümüş’ renk seçenekleri bulunan cihaz, 2 bin 899 liralık bir fiyat etiketiyle raflardaki yerini aldı. Bununla birlikte ürünün, dörtlü bir kamera kurulumu ile geldiği ifade edildi. Aktarılan detaylara göre; ‘Oppo A73’, A serisinin odak noktasını kesintisiz oyun ve içerik tüketimine doğru genişletirken pratikliği, dayanıklılığı ve etkileyici tasarımı bir arada sunmayı vadediyor. Cihaz, telefonlarını her zaman elinin altında tutan kullanıcıların eğlence ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. 

Telefon ayrıca, gövdeye entegre deri görünümlü bir arka kapak tasarımıyla tüketici beğenisine sunuluyor. Ürün, lazerle işlenmiş ‘OPPO’ monogramına sahip gümüş seçeneği ile de dikkat çekiyor. Dörtlü arka kameranın, mükemmel dengelenmiş 2×2 bir dizilime sahip olduğu ifade ediliyor. Paylaşılan diğer detaylara göre; yenilikçi güç tasarrufunu patentli hızlı şarj teknolojisiyle birleştiren ‘Oppo A73’, 30W VOOC hızlı şarj ile 56 dakikada tam şarj olurken 10 dakikada yüzde 27, 30 dakikada ise yüzde 72 doluluk seviyesine gelebiliyorBununla birlikte ürün, düşük pil kaygısını da sona erdirmek için Süper Güç Tasarrufu Modu ve Yapay Zeka Gece Şarjı gibi ek pil tasarrufu sağlayan teknolojileri de beraberinde getiriyor. 

‘Süper Güç Tasarrufu Modu’ ile akıllı telefonun pili yüzde 5 doluyken bile, 17 saat bekleme süresi sunuyor. ‘Yapay Zeka Gece Şarjı’ ise kullanıcı uyanmadan 90 dakika öncesine kadar pilin son yüzde 80 ve yüzde 100 aralığını şarj etmeyi bırakıyor ve geriye kalan kısmı yavaşça şarj ediyor. ColorOS arayüzü, kullanıcının uyku alışkanlıklarını öğrenerek geceleri ultra güç tasarrufu optimizasyonu gerçekleştirmek için bir model oluşturabiliyor ve 8 saate kadar bekleme süresinde yalnızca yüzde 2 oranında güç tüketiyor. 

‘Oppo A73’, ekranı ortama göre ayarlıyor

Oppo A73

Diğer yandan; en iyi oyun ve göz konforu modunu otomatik olarak optimize edebilen Oppo A73’, ekranı ortama göre ayarlıyor ve kullanıcıların gözünü en iyi şekilde korumayı hedefliyor. Telefonun ‘Gün Işığı Ekranı’, ekran görünürlüğünü artırmak için iyi aydınlatılmış bir ortamda parlaklığı otomatik olarak ayarlayarak göz konforunu koruyor. Özellik, kullanıcıların dışarıdayken bile içerikleri görmesine yardımcı olmak için belirli senaryolarda Gün Işığı Görünürlük İyileştirme ve Yüksek Parlaklık Modu’nu da etkinleştiriyor. Yüksek Parlaklık Modu’nda ekran parlaklığı 600 nite kadar ulaşıyor ve kullanıcıların, güneşli havalarda dahi iyi bir görüntü almasını sağlıyor. 

Ayrıca; ‘Yapay Zeka Destekli Akıllı Arka Işık’, farklı senaryolarda ekran parlaklığının kullanıcı tarafından manuel olarak nasıl ayarlandığını öğreniyor. Yapay zeka; alışkanlıkları öğrendiğinde ve ekran parlaklığını otomatik olarak ayarladığında, kullanıma göre arka ışığı özelleştirebiliyor. ‘Ay Işığı Ekranı’ ise ekranın en düşük parlaklığını akşam 9’dan sabah 7’ye kadar otomatik olarak 2 nit, günün geri kalanı için 10 nit olarak ayarlıyor.  

Bununla birlikte; ColorOS 7.2, koyu ton tercihleri içeren Karanlık Mod’ da bulunduruyorDüşük Parlaklık Titreşimsiz Göz Rahatlığı’ özelliği ise kullanıcılar video izlerken veya sosyal medya uygulamalarını kullanırken, ekran titremesini ortadan kaldırıyor ve göz yorgunluğunu azaltıyor. 

‘Oppo A73’, ‘Hyper Boost 2.1’ ile uygulama ve oyunların daha hızlı tepki vermesini sağlıyor

Oppo A73 Hyper Boost 2.1

Sık oyun oynayan kullanıcılar için geliştirilenOppo A73’ bünyesindeki Hyper Boost 2.1’, uygulamaların ve oyunların daha hızlı tepki vermesini ve tüm sistemin daha sorunsuz çalışmasını sağlıyor. Bu temel optimizasyonlar, ağ kararlılığı sağlarken oyun deneyimini de iyileştiriyor ve daha akıcı bir deneyim sunmak için kullanılan çerçeve sayısını artırıyor. Böylece; sahneler daha hızlı yüklenirken oyun gecikmesi azalıyor, dokunma ve kaydırma tepkisi de büyük ölçüde iyileştiriliyor. 

Oppo‘nun RAM+ Düşük Gecikme ve OF2FS özellikleri ise sistemdeki mevcut belleği verimli bir şekilde genişleterek hızı ve performansı optimize ediyor. Sistemin kullanılmasına bağlı olan gecikmeleri azaltan özellikler, depolama performansını da iyileştiriyor. Qualcomm Snapdragon 662 platformunun, diğer donanım bileşenleriyle iyi entegre olmuş güçlü bir işlemci sunduğu ifade ediliyor. ‘Hızlı Kullanıcı Bildirimleri ve Serbest Pencere Yanıtı özellikleri de bulunan ‘Oppo A73’; yeni mesajları kullanıcılara açılır pencerelerle bildirmek yerine, uygulamalardan gelen mesaj metinlerinin yalnızca ekrandan akmasını sağlıyor.  

‘ColorOS 7.2’ arayüzü, kullanıcılara birçok pratik özellik sunmayı vadediyor

ColorOS 7.2 Arayüzü

Oppo A73’ün ayrıca, yapay zeka destekli kameralarla donatıldığı belirtiliyor. Akıllı telefonun ana kamerası, derin öğrenme algoritmaları aracılığıyla renkleri daha canlı hale getiren veya çevredeki ortam parlaklığına ve renklerine göre portreleri güzelleştiren ‘Yapay Zeka Parlak Renk Modu’ özelliği bulunduruyor. ‘Yapay Zeka Güzelleştirme Modu 2.0’ ile en iyi görüntüyü yakalamayı hedefleyen ana kamerabu özelliğiyle kusurları otomatik olarak gideriyor, cilt dokusunu bozmuyor ve kullanıcının ten rengini ayarlayarak daha net ve parlak fotoğraflar sunuyor. Ön Kamera Gece Modu‘ ise kullanıcıların loş ortamlarda zengin ayrıntılarla net selfieler çekmesini sağlıyor. 

Öte yandanColorOS 7.2’ arayüzü; tek elle kullanımı ve kontrolü geliştiren hareketlerden, daha fazla paylaşılacak içerik kaydetmeye ve kullanıcıların telefonlarını gizlilik kaygısı olmadan paylaşmasını sağlayan güvenlik özelliklerine kadar, kullanıcıları memnun edecek birçok pratik özellik sunuyor. Arayüzdeki ‘Simge Aşağı Çekme Hareketi’; telefonu tutmak ve kontrol etmek için yalnızca tek elin kullanılabildiği durumlarda, kullanıcıların ulaşılması zor uygulamaları ana ekranın üst kısmından açmasına olanak tanıyor. 3 Parmakla Ekran Görüntüsü Alma özelliği ise kullanıcıların ileride tekrar göz atmak veya arkadaşlarıyla paylaşmak için ekranlarında gördüğü içeriğin istediği kısmını yakalamasını sağlıyor. 

Oppo A73 Akıllı Telefon Modelinin Öne Çıkan Özellikleri 

Oppo A73 Özellikleri

‘Oppo A73’ akıllı telefon modelinin öne çıkan özellikleri ise şu şekilde: 

  A73 
Ekran  6.44 inç AMOLED Ekran 
Ekran Çözünürlüğü  FHD+ (2400 x 1080) 
İşlemci  Qualcomm Snapdragon 662 
Bellek  4 GB 
Dahili Depolama  128 GB 
Kamera  16 MP Ana Kamera 

8 MP Geniş Açılı Kamera 

2 MP Mono Lens 

2 MP Mono Lens 

Ön Kamera  16 MP 
Pil  30W VOOC Hızlı Şarj 4.0 
İşletim Sistemi  Android 10 tabanlı ColorOS 7.2 
Yükseklik x Genişlik x Kalınlık  159.8 mm x 72.9 mm x 7.45 mm 
Ağırlık  163 g 
Renk  Lacivert, Gümüş 

 

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Oppo, Yeni Bluetooth Hoparlör Modelini Türkiye’de Tüketici Beğenisine Sundu 

Oppo, 4 Yeni Ürün ile ‘IoT’ Ekosistemini Genişlettiğini Açıkladı 

OPPO, Yeni Kablosuz Kulaklığı Enco X’i Tanıttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz