Okuma Süresi
1 dakika

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yine tüm teknoloji severleri umutlandıracak bir haberle gündeme geldi. İddialara göre Samsung, 450 MP sensör üzerinde çalışıyor.

Birçok konuda teknolojinin öncüsü olarak kabul edilen Samsung’un kısa süre önce Kore’de KIPRIS ile Hexa²pixel ticari markasını güvenme altına almak için bir başvuru yaptığı ortaya çıktı. Bu haber teknoloji tutkunları heyecanlandırırken, aynı başvurunun TMView aracılığıyla Avrupa’da da yapıldığı ortaya çıktı.

Detay Verilmedi Ancak Tahminler Bu Yönde!

Kısa sürede basında yer almaya başlayan marka başvurusunun detaylarında herhangi bir sensör veya 450 MP ifadesinin yer almadığı söylenirken, Samsung hayranları ilginç bir teoriyle Hexa²pixel adının bir kamera sensörünü temsil ettiğini iddia etti.

Samsung hayranlarının ürettiği teoriye göre; Hexa²pixel 36’sı 1 arada piksel gruplaması anlamına geliyor. Yani 36 pikseli tek bir pikselde birleştiriyor, bu da sensörün 450 MP çözünürlüğe sahip olmasını gerektiriyor. Bu teori üretilirken benimsenen çıkış noktası ise şu şekilde açıklanıyor: Örneğin, Galaxy S22 Ultra’daki ISOCELL HM3, pikselleri 3×3 matriste birleştiren bir “Nonapixel RGB Bayer Modeli” kullanıyor ve “Nona” “Dokuz” anlamına geliyor. Bu 9’u 1 arada gruplama, 108 MP HM3’ün birleşik 2,4μm piksellerle 12 MP görüntü çıktısı vermesini sağlıyor. Benzer şekilde, 200 MP ISOCELL HP1 ve HP3, “Tetra²pixel RGB Bayer Modeli” markalı 16’sı 1 arada gruplamayı kullanıyor.

Samsung’dan Henüz Açıklama Gelmedi!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından geliştirilmekte olan sensörün çözünürlüğü henüz bilinmiyor. Öte yandan sensörün ne zaman piyasaya sürüleceği ve hangi akıllı telefon modellerinde kullanılacağı bilgileri de paylaşılmıyor. Üretimi gerçekleştiği taktirde görüntüleme konusunda çığır açması beklenen bu teknoloji ürünü için, sanıyoruz ki uzunca bir süre beklemek gerekiyor.

Yakın zamanda 200 MP ISOCELL  sensörleri tanıtan Samsung’un, şu sıralarda yeni bir çalışma için kaynak ayırmayacağı, çalışmaları tamamlasa da 200 MP ISOCELL’in hemen ardından bu teknolojinin piyasaya sürülüp tüketilmeyeceği tahmin ediliyor.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz