TikTok Kullanıcı Harcamaları 2021
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Comprar Acciones’un verilerine göre; TikTok kullanıcı harcamaları, 2021 yılının Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 380 artarak 128 milyon dolara ulaştı. Harcamaların yüzde 82’sinin uygulamanın yerel sürümü ‘Douyin’ üzerinden Çin’den, yüzde 8’inin ise ABD’den yapıldığı ifade edildi.  

Dünya geneline yayılan COVID-19 salgını, teknoloji dünyasını etkisi altına alırken TikTok, oldukça başarılı bir sene geçirdi. Çin merkezli kısa video uygulamasının yakaladığı popülarite, platform gelirlerine de yansıdı. ‘Comprar Acciones’un verilerine göre; TikTok kullanıcı harcamaları, 2021 yılının Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 380’lik bir artışla 128 milyon dolara ulaştı. Platformun, Ocak ayında dünya çapında en çok hasılat yapan oyun dışı mobil uygulama olduğu ifade edildi. Harcamaların yüzde 82’sinin uygulamanın yerel sürümü olan ‘Douyin’ aracılığıyla Çin’den, yüzde 8’inin ise ABD’den yapıldığı belirtildi.  

Apptopia’ verilerine göre ise TikTok, 2020 yılında yalnızca ABD ağında 89 milyon kullanıcı tarafından indirildi. İndirilme sayısı 62 milyona ulaşan Instagram, listenin ikinci sırasına yerleşti. Listede; Instagram’ı sırasıyla, 53 milyon indirilmeyle Facebook ve 51 milyon indirilmeyle Snapchat takip etti. ‘Sensor Tower’ verileri ise TikTok’un, 2021 yılının Ocak ayında 62 milyonluk bir indirilme rakamıyla dünyanın en çok indirilen ikinci mobil uygulaması olduğuna işaret etti. Platform indirilmelerinin yüzde 17’si, ‘Douyin’ adı altında Çin üzerinden yapıldı. ABD’nin ise indirilme rakamından yüzde 10’luk bir pay alarak TikTok’u en çok indiren ikinci ülke olduğu dile getirildi.  

TikTok, 2020 yılı genelinde dünya çapında en çok indirilen mobil uygulama oldu

En Çok İndirilen Uygulama 2020

Diğer yandan; TikTok, 2020 yılı genelinde de dünya çapında en çok indirilen ve en çok hasılat yapan mobil uygulama oldu. Platform, AppStore’da yıl boyunca 1.2 milyar dolar gelir elde etti ve uygulama gelirleri, bir önceki yıla göre yüzde 600 artış gösterdi. Popüler kısa video platformunun, 2020’de ABD’li reklam-veren sayısında da yüzde 500 artış yaşadığı belirtildi. BoseMcDonald’s ve Chobani gibi bir dizi dünya devi marka, 2020 yılının sonlarından itibaren TikTok ile iş birliği yapmaya başladı. Bununla birlikte Çin’de; TikTok’un çatı şirketi ByteDance, ‘Tencent’ destekli Kuaishou ile rekabet etmeye başladı. Kuaishou’nunDouyin’in ardından ikinci en büyük kısa video platformu olarak görüldüğü ifade edildi.  

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

ABD’de Joe Biden Hükumeti, TikTok Yasağı ile İlgili Yeni Bir Değerlendirme Yapıyor 

Instagram TikTok’taki Gezinme Yöntemini Hikayeler Bölümünde Test Ediyor

TikTok’ta Suriye’den Lübnan’a İnsan Kaçıran Şebekenin Videosu Reklamlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz