Okuma Süresi
3 dakika

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Bakan Koca açıklamasında koronavirüsün 81 ilimizde de görüldüğünü ve bu sebepten dolayı alınan tedbirlere uyulmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın açıklamasında ayrıca Koronavirüs günlük tablo hakkında da açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Günlük Koronavirüs Tablosu’nu açıkladı:

Günlük Koronavirüs Tablosu’nda yer alan bilgilere göre, son 24 saatte 20 bin 23 test yapıldı. Yapılan testlerin 3 bin 892’si pozitif çıktı. 7 Nisan’ı da ele alınca Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısı toplamda 34 bin 109’a yükselmiş oldu. 7 Nisan’da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısının ise 76 olduğu bilgisi paylaşıldı. Yeni verilerle birlikte Türkiye’de bugüne kadar toplamda 725 kişi salgın sebebiyle hayatını kaybetmiş oldu. Son 24 saatte iyileşen hasta sayısının ise 256 olduğu bilgisi paylaşıldı. Toplamda bin 582 vatandaşımız koronavirüs hastalığını atlatarak, tedavisini tamamlamış oldu. Koronavirüs günlük tabloda yer alan verilerde toplam entübe sayısının 987 olduğu ve toplamda bin 474 hastanın ise yoğun bakımda gözlem altında tutulduğunu bilgileri paylaşıldı.

Koronavirüs takibi için aplikasyon geliştirildi

Sağlık Bakanı Koca, “Evde izole edilmesi gerekenleri dijital yöntemle takip edeceğiz. Gerektiğinde hemen uyaracağımız sistemin hazırlıklarını tamamladık.” açıklamasında bulundu.

Koronavirüs 81 ilde de tespit edildi

Bakan Koca: “Koronavirüs istisnasız 81 ilimizde görüldükten sonra bu salgında mücadele yeni bir aşamaya geçtik. Artık 83 milyon insan olarak her birimiz virüsün doğrudan tehdidi altındayız, aynı hassasiyeti göstermek zorundayız. Şu anda salgının etkin seyrettiği İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, İzmir gibi şehirler ortak özellikleriyle dikkat çekmektedir. Bu şehirler yurtdışı gidiş gelişlerin, sosyal temasın olduğu şehirlerdir.” dedi.

Toplum Bilimleri Kurulu kuruldu

Bakan Koca: “Toplum olarak hastalığa karşı daha iyi organize olabilmek için farklı ihtiyaçlar ortaya çıktı. Bu amaçlar Toplum Bilimleri Kurulu adını verdiğimiz yeni bir kurul oluşturduk. Kurul toplumsal öneriler getirecek. Toplum olarak, aile, bireyler olarak nelerden kaçınmamız gerektiği teklifler oluşturacak.

İlk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak olan Toplum Bilimleri Kurulu’nun hayırlı olmasını diliyorum.”

İzolasyon tüm risklere karşı çözüm

Bakan Koca: “Dün ülkemizi dışarıya karşı izole etmeye çalışıyorduk, izolasyon kuralına şimdi şehir şehir uymamız zorunludur.

83 milyonu oluşturan bireylerin izolasyon kuralını hayat tarzı haline getirmesi gerekmektedir. Başka seçenem olduğu söylenemez. Bu seçeneğin çok kolay olduğunu vurgulamak isterim. Mücadelede iki taraf var. Biri virüstür diğer taraf biziz. Hepimizi eşit derecede ilgilendiren, tehdit eden virüse karşı güç birliği içinde olmamız gerekiyor. Bu tehdit bugün bazı devletlerin bile birbirine karşı tutumunu değiştirdi. Şimdi dayanışma içinde olma, insan sağlığını korumak için özverili olma, tedbirli olma, işbirliği yapma zamanıdır.”

Bakan Koca konuşmasında izolasyonun çok önemli olduğunu şu şekilde dile getirdi: ”Bütün bu risklere karşı çözüm izolasyondur. Bugün için sağlıklı, geçerli tek hayat tarzıdır. Şüphelilerin taranması konusunda önemli gelişme göstermiş durumdayız. Günlük test sayısının önümüzdeki haftalarda 30 bine ulaşmasını planlıyoruz. Doğal olarak test sayısı artında pozitif vaka sayısı artmaktadır. Temas zincirini geriye doğru tarıyor diğer vakaları saptamaya çalışıyoruz.”

Kök hücre tedavisi ile birlikte alternatif tedavi yöntemleri uygulanıyor

“İlacı erkenden temin ettik ve hastalarımıza bugün ücretsiz olarak ulaştırmaya başardık. Şimdi birçok ülke aynı ilacı temin için uğraş veriyor.  Sağlık çalışanlarımız, hastaları sağlıklarına kavuşturmak için tüm fedakârlıklarını ortaya koyuyor. Hasta sayısına göre kayıp oranlarımız sınırlı seyrediyor. İlaç tedavisine başlamanın sonuçlarını görüyoruz. Erken ilaç tedavisi sonuç veriyor.

Bakanlığımızın desteği ile halen farklı tedavi alternatiflerin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürütülmektedir. Kök hücre, iyileşmiş hastaların kanından alınan plazma tedavisine bakanlık olarak bu çalışmalara öncelik yapıyoruz. Bakanlığımız aşı çalışmalarına da öncülük etmektedir. Araştırmaların başarıyla sonuçlanması yönünde umudumuz ve inancımız var. Fakat uygulama şu andaki ihtiyaçlara cevap verecek hıza yetişmeyecektir.”

İlgili Haberler:

Sadece öksürük şikayeti olana da koronavirüs testi yapılacak

Koronavirüs sürecini kolaylaştıracak görüntülü konuşma programları

Koronavirüs sebebiyle otobüs ve marketler yapay zeka ile izlenecek

AKILLI TÜRK HAMAMI, TİKTOK, TİNDER, BİTCOİN – DigiToll #2048

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz