Pazartesi, Ocak 18, 2021
Ana Sayfa Dijital WhatsApp'ta Son Görülme Bilgisi Nasıl Kapatılır?

WhatsApp’ta Son Görülme Bilgisi Nasıl Kapatılır?

Günümüzde en çok tercih edilen mobil iletişim uygulamalarından biri WhatsApp’tır. Kullanıcılarına sunmuş olduğu mesajlaşma imkanının yanı sıra görüntülü arama, hikaye ve konum paylaşma gibi çeşitli seçeneklerle popüler hale gelen WhatsApp, mesajlaşmaya kattığı farklı özelliklerle dikkat çekmektedir. Son görülme bilgisi de bu özelliklerden biridir. Peki, Whatsapp’ta son görülme bilgisi nasıl kapatılır?

WhatsApp mesajlaşma bölümü okundu bilgisi, konum paylaşma, canlı konum takibi ve son görülme bilgisi gibi hayatı kolaylaştıran çeşitli özellikler içermektedir. Gizliliğine önem veren kullanıcılar için son görülme bilgisini kapatmak iyi bir seçenek olabilir. Eğer siz de son görülme bilginizi kapatmak isteyenlerdenseniz sizler için derlediğimiz adımları takip ederek son görülme bilginizi kolaylıkla kapatabilirsiniz.

WhatsApp’ta Son Görülme Bilgisi Nedir ve Ne İşe Yarar?

WhatsApp, kişilerin o anda uygulamayı kullanıp kullanmadıklarını veya en son ne zaman uygulamaya girdiklerini tercihe bağlı olarak iki farklı şekilde kullanıcılarına sunmaktadır. Bunlardan ilki çevrim içi bilgisidir. Bir kişinin çevrim içi olması, o kişinin internetinin ve WhatsApp uygulamasının açık olduğu anlamına gelmektedir.

Çevrimiçi bilgisi

Bir diğeri ise son görülme bilgisidir. Son görülme bilgisi kişilerin WhatsApp’ı en son ne zaman kullandığını diğer kullanıcılara gösterir. Bu iki özellik sayesinde WhatsApp son görülme takip etmek ve listemizdeki kişilerin o an aktif olup olmadığını anlamak isimlerinin hemen alt kısmında yer alan çevrim içi veya son görülme bilgisi ibareleriyle çok kolaydır.

Son görülme bilgisi

Hızlı ve kolay haberleşmeyi amaçlayan WhatsApp, bu iki seçenekle kullanıcılarını mesajlarının karşılarındaki kişiye hemen ulaşıp ulaşamayacağı konusunda bilgilendirir. Bu sayede kişilerin mesaj attıktan sonra uzun süre uygulamada kalması gerekmez.

Çoğu kişi tarafından severek kullanılan bu özelliği bazı kullanıcılar kapatmak isteyebilir. WhatsApp kullanıcılarının gizliliğini özelleştirebilmesi için seçenekler sunmaktadır. İsteyen kullanıcılar son görülme bilgisini kolaylıkla kapatabilir.

WhatsApp’ta Son Görülme Bilgisi Nasıl Kapatılır?

Her kullanıcı okundu bilgisi, son görülme bilgisi, hakkımda bölümü, profil fotoğrafı ve durum güncellemelerini görüntüleyebilir. Bu ayarları değiştirmek için yapılması gereken ilk adım akıllı cihazınızda WhatsApp uygulamasını açmaktır.

  • Uygulamaya girdiğinizde karşınıza sohbetlerinizin bulunduğu bir ekran gelecektir. Bu ekranda sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesine tıklayınız.

Sohbet Ekranı

  • Üç nokta simgesine tıkladığınızda sizi sırasıyla “Yeni Grup”, “Yeni Toplu Mesaj”, “WhatsApp Web”, “Yıldızlı Mesajlar” ve “Ayarlar” şeklinde beş ana başlık karşılar.

Üç nokta ekranı

  • Bu kategoriler arasından en altta bulunan “Ayarlar” seçeneğine tıklamalısınız.
  • Açılan yeni pencerede “Hesap”, “Sohbetler”, “Bildirimler”, “Veri ve depolama kullanımı” ve “Yardım” seçenekleri bulunmaktadır.

Ayarlar Ekranı

  • Hesap kısmına tıkladıktan sonraki diğer aşama ise; yeni pencerede ilk sırada yer alan gizlilik simgesine tıklamaktır.
  • Gizlilik kısmında kişisel bilgilerinizi kimlerin görebileceğini siz düzenleyebilirsiniz.

Gizlilik bölümü

  • Gizlilik başlığı altında “Son görülme”, “Profil Fotoğrafı”, “Hakkımda”, “Durum” ve “Okundu Bilgisi” yer almaktadır.
  • Son görülme ayarlarını düzenlemek için “Son görülme” ibaresinin üzerine tıklayınız.

Son görülme bilgisi

  • Bunun ardından ekrana üç seçenek gelecektir: “Herkes”, “Kişilerim” ve “Hiç kimse”.
  • Son görülme bilginizi sınırlandırmak isterseniz herkes yerine sadece kişilerim olarak düzenleyebilirsiniz.
  • Son görülme bilginizi tamamen kapatmak için ise bu ayarı hiç kimse olarak değiştirmek yeterli olacaktır.

Kişi ayarları

  • Bu noktada kullanıcıların dikkat etmesi gereken nokta; son görülme bilgisini kapatan kullanıcıların diğer kullanıcıların son görülme bilgisini de görüntüleyemeyecek olmalarıdır. Bu bilgiyi devre dışı bırakan kullanıcıların sadece çevrim içi bilgisi görünür olur ve aynı şekilde onlar da diğer kullanıcıların sadece bu bilgisini görüntüleyebilir.
  • Son görülme bilgisini kapatabildiğiniz gibi aynı şekilde profil fotoğrafınızı, hakkımda kısmını, durumunuzu ve okundu bilginizi de kapatabilirsiniz. Eğer okundu bilginizi devre dışı bırakırsanız tıpkı son görülme bilgisinde olduğu gibi okundu bilgisi gönderemez ve diğer kişilerden de alamazsınız. Okundu bilgisini devre dışı bırakan kullanıcılar sadece grup içi sohbetlerde okundu bilgisi gönderebilir ve alabilir. Son görülme bilgisi, okundu bilgisi, profil fotoğrafı, hakkımda bölümü ve durum kısmının varsayılan ayarlarını aynı adımları izleyerek değiştirmek de mümkündür.

Diğer ayarların değişkenliği

WhatsApp Son Görülme Bilgisi ile İlgili Diğer Merak Edilenler

WhatsApp gizlilik seçenekleriyle WhatsApp son görülme saatini değiştirme ya da WhatsApp son görülme saatini dondurma mümkün değildir. Bununla birlikte “Çevrim içi” veya “Yazıyor” bilgisini gizlemenin hiçbir yolu yoktur. Son görülme saatinin ya da mesaj gönderim saatlerinin gerçeği yansıtmaması durumunda kullanıcılar telefon saatlerini kontrol etmelidir.

Son görülme bilginizi kapatmadığınız halde hala diğer kişiler için Whatsapp son görülme görünmüyor diyorsanız bunun çeşitli sebepleri olabilir. İlk olarak her ne kadar siz kendi bilginizi kapatmamış olsanız da karşınızdaki kişi son görülme bilgisini kapatmış olabilir. Bu durumda kişinin son görülme bilgisini görmeniz mümkün değildir. Bir diğer sebep de o kişi tarafından engellenmiş olmanızdır. Karşınızdaki kişi tarafından engellenmeniz halinde kişinin son görülme bilgisini göremezsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR