2020-model-samsung-tvlere-google-asistan-geliyor
Okuma Süresi
1 dakika

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un ABD’deki yeni akıllı televizyon modellerinde, ‘Google Asistan’ özelliğinin yer alacağı duyuruldu. Aktarılan detaylara göre; 2020 yılı çıkışlı seçili Samsung TV modellerine gelecek olan ‘Google Asistan’ desteği, ABD’de kullanıma sunulduktan sonra diğer ülkelerde de hizmete açılacak.

Daha önce 2019 model televizyonlarının ‘Google Asistan’ güncellemesi alacağını açıklayan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı televizyon pazarındaki payını genişletmeye yönelik yeni bir hamle yapacağını duyurdu. Şirket; 2020 yılı çıkışlı Samsung TV modellerinin, ‘Google Asistan’ desteği alacağını açıkladı. ‘Google Asistan’ desteğinin, seçili 2020 model Samsung TV’lere geleceği belirtildi.

Diğer yandan; Samsung’un daha önceki akıllı televizyon modelleri, ‘Android TV’ tabanlı değildi. Bu yüzden; ‘Samsung Smart TV’ kullanıcıları, şimdiye kadar sesli kontrol işlemini Samsung markasına ait olan ‘Bixby’ platformuyla gerçekleştirebiliyordu. Hem Samsung hem de Google tarafından duyurulan güncelleme sonrasında ise Samsung’un 2020 yılında piyasaya sürülecek olan yeni akıllı televizyon modellerinde, ‘Google Asistan’ desteğinin bulunacağı kesinleşmiş oldu. Bu durumun; kullanıcıların, televizyonlarının sesli kontrolünü yeni nesil modellerde ‘Google Asistan’ aracılığıyla yapacağı anlamına geldiği ifade edildi.

2020 model Samsung TV’lere, ‘Google Asistan’ desteği ile sesli komut verilebilecek

2020-model-samsung-tvlere-google-asistan-geliyor

Aktarılan detaylara göre; akıllı televizyonlarda ‘Google Asistan’ desteği, kumanda aracılığıyla verilebilen bütün komutların insan sesi ile kumandaya gerek kalmadan verilebilmesini mümkün kılacak. Örneğin kullanıcılar, internette belirli kriterlerle video ya da film ararken kumanda yerine ‘Google Asistan’ üzerinden sesli olarak arama yapabilecek.

Aşağıdaki listede yer alan televizyon modellerinde bulunacak olan ‘Google Asistan’ desteği, şimdilik yalnızca ABD’de kullanıma sunulacak. Ancak 2020’nin sonlarına doğru, Samsung’un diğer ülkelerdeki modellerinde de ‘Google Asistan’ özelliği kullanılabiliyor olacak. Özellik, şimdilik seçili modellere eklenecek. Samsung’un paylaştığı listede yer alan modeller ise şu şekilde:

  • 2020 model 8K ve 4K OLED akıllı televizyonlar
  • 2020 model UHD akıllı televizyonlar
  • 2020 model Sero ve Terrace akıllı televizyonlar
  • 2020 model Frame ve Serif akıllı televizyonlar

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız. 

İlginizi çekebilir:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz