Okuma Süresi
2 dakika

2021 yılının ilk ayının en çok para kazanan uygulamaları belli oldu. Buna göre ocak ayında en çok para kazanan uygulama TikTok.

Pazar araştırma şirketi Sensor Tower, 2021 yılının ilk ayı olan Ocak ayı için hangi uygulamaların ne kadar para kazandığını gösteren yeni bir rapor yayınladı. Sensor Tower’ın yayınlamış olduğu kazanç raporunda hangi uygulamanın ne kadar para kazandığı gibi bilgiler listelendi. Bu bağlamda birinci sırada 2020’nin en popüler uygulamalarının başında gelen TikTok’un olduğu göze çarptı. TikTok, ocak ayında en çok parayı aralık ayında olduğu gibi İOS kullanıcılarından kazandı. Android kullanıcıları için ise bu durum Google One’da gerçekleşti. Android kullanıcılarının ocak ayında en çok para kazandırdığı uygulama Google One, bir bulut depolama platformu olarak anılıyor.

Yayınlanan araştırma raporuna bakıldığında; TikTok’un geçen ay ocak ayı boyunca 128 milyon dolar para kazandığı görülüyor. TikTok’un bu kazancı, şirketin geçen yılın aynı döneminde göre 3 kat daha artırmış olduğu ortaya çıkarıyor. Raporda yer alan bilgilere göre, TikTok bu gelirinin yüzde 82’sini sıkıntı yaşadığı ABD’den, yüzde 8’ini Çin’den yüzde 2’lik kısmını ise Türkiye’den elde etti. Yani bakıldığında, ülkemizdeki TikTok kullanıcıları ocak ayında platforma 2 milyon 560 bin dolar para sağladı.

Ocak ayında en çok para kazanan mobil uygulama listesi 

Geçen yılın aynı dönemine göre gelirini 3 kat artırarak en çok para kazanan uygulamalar listesinde birinci sırada oturan TikTok’u ise Piccoma uygulaması takip etti. Japon merkezli bir uygulama olan Piccoma, 96 milyon dolarlık gelir ettiği ocak ayında tüm gelirini Japonya’dan sağladı. Piccoma’yı ise YouTube, Tinder, Tencent Video, Disney+, iQIYI, Line, Line Manga ve Google One takip etti.

Sensör Tower’ın ocak ayında en çok para kazanan uygulamalar listesini ve detaylarını paylaştığı raporda, kullanıcıların para harcama alışkanlıklarının ekosisteme göre değiştiği belli oldu. Mesela, bir App Store kullanıcısı, TikTok’ta para harcarken, Android kullanıcısının ise Google’ın yeni depolama hizmeti Google One gibi ücretli abonelik hizmetlerine harcama yaptığı görüldü. 

Rapora bakıldığında dikkat çeken bir diğer detay ise, Android kullanıcılarının YouTube ve Netflix gibi uygulamalara çok para harcamadığını ancak iOS kullanıcılarının bu tarz uygulamalara para harcamaktan çekinmediğini ortaya koymuş oldu.

İlginizi Çekebilir:

Kullanıcıların Yüzde 42’si, Kamuya Açık Bir Wi-Fi Üzerinden Finans Uygulamalarına Giriş Yapıyor! 

Google, 15 Ülkede Daha Kumar Uygulamalarına İzin Verdi

Instagram şifre sıfırlama işlemi nasıl yapılır? | Instagram Şifremi Unuttum!:

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz