Skype kullanıcı sayısı
Okuma Süresi
2 dakika

Korona virüs sebebiyle herkes evlerine kapanmış durumda. Bununla birlikte iş toplantıları ve eğitimler, görüntülü sohbet uygulamaları üzerinden gerçekleştiriliyor. Görüntülü sohbet uygulaması dendiği zaman akıllara gelen ilk isimlerden biri olan Skype ‘ın kullanıcı sayısı şu an 40 milyonu geçmiş durumda.

Coronavirüs sebebiyle birçok insan evlerine kapanmış durumda. Bazı iş yerleri fiziksel bir çalışma ortamına ihtiyaç duyduklarından ötürü, bugünlerde çalışmaya ara vermiş vaziyetteler. Fakat dijitalleşen ve bilgisayarlara daha fazla bağlandığımız bu günlerde, işler bir şekilde evden yürütülebiliyor. Aynı şekilde üniversiteler dahil olmak üzere okulların da tatil edilmesi ile birlikte, derslerde online platformlara taşındı. Bu olaylar dünyanın çoğu için geçerli hale geldi. Evlerinden çalışan ya da eğitim görmeye devam eden insanlar, toplantılar ve dersler için, görüntülü sohbet uygulamalarını tercih ediyorlar. Bu noktada akla gelen ilk uygulamalardan biri tabii ki Skype. Skype yaptığı açıklamada, son dönemde kullanıcı sayısının 40 milyonu aştığını söyledi. Yani Skype kullanan kullanıcı sayısı %70 oranında artmış durumda.  

2008 yılında, 8.5 milyar dolara Microsoft tarafından satın alınan Skype, yaptığı açıklamada yapılan görüşmelerin sürelerinin de artığını söyledi. Yapılan görüşmelerin uzunluğu %220 oranında artış göstermiş. Yıllardır hayatımıza olan Skype hiç bu kadar yüksek kullanıcı sayısına ulaşmamıştı. Bu son dönemde tabii ki tek büyüyen görüntülü sohbet uygulaması Skype değil. Zoom’da son derece popüler hale geldi ama popülerleştikçe hakkında bir çok farklı iddia ortaya çıktı.

Zoom güvenilir mi?

Zoom güvenilir mi?

Son dönemde olan yaşam tarzımız ile birlikte Zoom’da son derece popüler hale gelmeye başladı. Ama Zoom uygulaması popüler hale gelmeye başladıkça, sorunları da ortaya çıkmaya başladı. İlk olarak Zoom’a, Facebook’a bilgi kaçırmakla alakalı suçlamalar yöneltildi. Hatta Kaliforniya Federal Mahkemesi tarafından dava edildi. Bu suçlamalar ile birlikte Zoom’un kurucusu Eric Yuan açıklamalarda bulundu. Oluşan bu olaylardan dolayı ilk olarak özür dileyen Eric Yuan, iOS platformunda kolay kayıt olunabilmesi için bir Facebook bağlantısı yerleştirdiklerini söyledi. Ama bu bağlantı ile uygulamaya giriş yapan kişilerin cihaz bilgileri, modeli, işletim sistemi ve zaman diliminin Facebook tarafından izlendiği fark edilmiş. Bu yüzden Zoom uygulamasına güncelleme getirdi ve Facebook bağlantısını kaldırdı.  

Facebook olayının yankıları devam ederken Siber güvenlik şirketi VMRay’in yaptığı araştırmalar sonucunda macOS işletim sistemine indirilen Zoom uygulamasının, izinsiz olarak ek dosyalar kurduğu ortaya çıkardı. Kurulan bu ek dosyalar ile kurulduğu cihazın kamerasına ve mikrofonuna izinsiz bir şekilde ulaşılabildiği ortaya çıktı. Bu da kötü amaçlı yazılımların tehlikesi altında olduğunu gösteriyor.  

Tüm bu gelişmeler sonrasında Elon Musk’ın şirketi SpaceX bile, işçilerine Zoom uygulamasını kullanmamalarını söyledi. Zoom için işler karışık gidiyor olsa bile, yılların görüntülü sohbet uygulaması Skype için işler son derece iyi gidiyor.  

Samsung Galaxy Buds Plus İnceleme – Ses Kalitesi Nasıl?

Facebook, koronavirüs ile alakalı emoji hazırlıyor

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz