Ortalama Bir İnsan Akıllı Telefon
Okuma Süresi
2 dakika

WhistleOut’ tarafından kısa bir süre önce yapılan bir araştırmaya göre; ortalama bir insan, ömrünün yaklaşık 9 yılını akıllı telefon ekranına bakarak geçiriyor. 1981 ve 1996 yılları arasında doğan neslin bir gün içerisinde akıllı telefonda geçirdiği sürenin, ‘X’ kuşağı ve öncesine göre çok daha uzun süre olduğu ifade ediliyor.  

‘WhistleOut tarafından kısa bir süre önce gerçekleştirilen bir araştırmaya göre; günümüzde ortalama bir insan, ömrünün yaklaşık 76 bin 500 saatini akıllı telefon ekranına bakarak geçiriyor. Söz konusu sürenin, ekrana bakarak geçirilen 8.74 yıla tekabül ettiği ifade ediliyor. Çalışmanın, 1000 katılımcı üzerinde yapıldığı belirtiliyor. Araştırma ekibi; 1946 ve 1964 arasında doğan nesli ‘Eski Kuşak’, 1965 ve 1980 arasında doğan nesli ‘X’ kuşağı, 1981 ve 1996 yılları arasında doğan nesli ise ‘Y’ kuşağı olarak kategorize ettiğine işaret ediyor.  

Aktarılan detaylara göre; araştırma kapsamında, katılımcılara akıllı telefonlarındaki kişisel ekran süreleri soruldu. Bu şekilde, günlük akıllı telefon kullanım süresinin bir ortalaması alındı. Söz konusu rakam, akıllı telefon sahibi olmak için ortalama yaş olarak belirlenen 10 yaş ile birleştirildi. Araştırma, akıllı telefonunda en çok vakit geçiren neslin ‘Y’ kuşağı olduğunu ortaya koydu. ‘Eski Kuşak’ olarak kategorize edilen neslin ise gününün daha az bir bölümünü, dijital ekranlara bakarak geçirdiği görüldü.  

‘Y’ kuşağı, gününün 3.7 saatini akıllı telefon kullanarak geçiriyor

Y Kuşağı Akıllı Telefon
*Kaynak: beebom.com

Araştırma verileri; ‘Y’ kuşağı üyelerinin, gününün yüzde 24’ünü ve 3.7 saatini akıllı telefon ekranında geçirdiğini gösterdi. Ortalama bir ‘X’ kuşağı üyesinde ise bu sürenin 3 saat olduğu belirtildi. Daha eski kuşaklara bakıldığında; söz konusu sürenin, yaklaşık 2.5 saate düştüğü görüldü.  

Y Kuşağı Akıllı Telefon
*Kaynak: beebom.com

Diğer yandan; son yıllarda, aşırı akıllı telefon kullanımının artan bir endişe haline gelmeye başladığı da biliniyor. Birçok akıllı telefon devi, kullanıcıların ekran süresini sınırlandırmalarına yardımcı olmak için yeni yazılımsal araçlar ve algoritmalar geliştiriyor. Fakat COVID-19 salgınına bağlı yapılan sosyal izolasyon çalışmalarının da ekranlara bakılan süreyi artırmaya devam ettiği ifade ediliyor.  

Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Deprem ile İlgili Yapılan Kamuoyu Araştırması Sonuçları Açıklandı: Katılımcıların Yüzde 42’si, Binalarında Depreme Dayanıklılık Testi Yapılmadığını Söylüyor

Araştırmacılar, Tüm Zamanların En Korkunç Korku Filmini Açıkladı 

Araştırmalara Göre Uzayda Yaşam 10 Yıllık Bir Mesafede Duruyor! 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz