Harcamalardan, gelirlere ve nakit bilgilere kadar pek çok şeyi tek bir uygulamadan yürütme imkanı sağlayan Wallet uygulamasını Tekno Safari editörleri olarak sizler için inceledik. İşte; ödeme planınızı ve borçlarınızı dijital ortama taşıyabileceğiniz Wallet uygulaması. Wallet Nedir? Wallet Nasıl Kullanılır? Wallet uygulamasında kişisel cüzdan nasıl oluşturulur? Detaylarıyla haberimizde…
Yaptığınız harcamaları, borçlarınızı, ödeme planınızı, alışverişlerinizi, nakit paranızı tek bir uygulamada görüntüleyebilir, neye ne kadar harcadığınızın bilgilerini girerek geçmiş döneme göre gelir ve gider konusunda istatiksel bilgilerle maddi kontrolünüzü sağlayabilirsiniz. Tüm bunları gerçekleştirebileceğiniz uygulamalardan biri olan Wallet ile karşınızdayız. Gelin haberimizde Wallet uygulamasına birlikte göz atalım. İşte kişisel cüzdan Wallet nedir? Wallet nasıl kullanılır? Wallet ne işe yarar?
Wallet Nedir?
Wallet; tek bir noktadan tüm finansal kaynaklarınızı, banka hesaplarınızı kontrol edebildiğiniz bir uygulamadır. Wallet ile, kredi kartlarınızı, ne kadar tasarruf ettiğinizi, nakit paranızı görebilir, harcamalarınızı takip edebilirsiniz. Giderlerinizi elle veya banka hesabı bağlayarak otomatik olarak takip edebildiğiniz uygulama, kategoriler ile paranızın nereye gittiğini bileceğinizi vadediyor. Böylece paranızı nasıl yöneteceğinizi öğreten uygulama, finansal işleri ailenizle veya eşinizle birlikte takip etme imkanı da sunuyor. Peki Wallet nasıl kullanılır? Tekno Safari editörleri olarak sizler için Wallet uygulamasını inceledik. İşte haberimizde…
Wallet Nasıl Kullanılır?
Öncelikle telefonunuza indirdiğiniz Wallet uygulamasını açtığınızda ‘şimdi başla’ uyarısına dokunuyorsunuz. Ardından ‘google ile bağlantı kur’, ‘facebook ile bağlan’, ‘e-posta ile kayıt olun’ seçeneklerinden birini tercih ediyorsunuz. Aynı zamanda gizlilik şartları ve hizmet politikasını kabul ettiğinizi belirten kutucuğu da işaretliyorsunuz. Eğer hesabınız varsa aşağıda bulunan ‘oturum aç’ yazısına dokunuyorsunuz.
Wallet uygulamasına giriş yaptığınızda karşınıza çıkan ekrandan ‘ana para biriminizi’ seçiyorsunuz. 162 para birimini destekleyen uygulama; seçilen ana para biriminin en sık kullanılan para birimi olması gerektiği konusunda kullanıcıyı uyarıyor. Çünkü; size ait tüm bakiyeler ve istatistikler bu para birimiyle gösteriliyor. Para biriminizi seçtikten sonra ‘tamam’ seçeneğine dokunuyorsunuz. Ardından açılan ekrandan ‘doğrula’ seçeneğine geliyorsunuz.
Karşınıza çıkan ekrandan şu anda cüzdanınıza ne kadar olduğunuzu girerek hesap bakiyenizi ayarlıyorsunuz. Daha sonra sağ alt köşede göreceğiniz yeşil tik simgesine dokunuyorsunuz. Böylece hesap listenizi görüntüleyerek Wallet uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.
Ana sayfanızda sağ üst köşede yer alan ‘wallet now’ yazısına dokunduğunuzda, veri yedekleme, girişimciler ve işletmeciler için cüzdan benzeri olan yeni uygulama, karanlık modda kullanma, verilerinizi bir pin ile koruma, masraflarınızı eklemeyi unutmamanız için akıllı hatırlatıcı, hesap oluşturma, ödeme planlama, hedef oluşturma, bütçe ayarlamaya yönlendirecektir.
Wallet Now yazısının altında kalan ‘ayarlar’ simgesine geldiğinizde hesabınızda değişiklikler yapabilirsiniz. Hesap adınızı değiştirebilir, banka hesap numaranızı girebilir, para biriminizde değişiklik yaparak hesabınızın rengini düzenleyebilirsiniz. Tüm bu işlemlerin ardından sağ üst köşede bulunan ‘tik’ işaretine dokunarak değişiklikleri kaydedebilir veya yanında bulunan çöp kutusu simgesine dokunarak da silebilirsiniz.
‘Hesap Ekle’ seçeneğine tıkladığınızda banka senkronizasyonu açarak hesabınızı buraya bağlayabilir ve işlemlerinizi otomatik olarak wallet ile senkronize edebilir, işlemlerinizi dosya haline içe aktarabilir, hesabınızı manuel olarak da güncelleyebilirsiniz.
Uygulamaya giriş yaparken belirttiğiniz nakit paranızı kısa yoldan ‘bakiye düzeltme’ seçeneği ile güncelleyebilirsiniz.
‘Gider yapısı’ seçeneğine geldiğinizde öncelikle sağda yer alan ‘nokta’ simgesine dokunarak kart yapılandırması yapabilirsiniz.
Gider yapısına kayıt eklemek için ise sağ alt köğede bulunan ‘+’ simgesine dokunmanız gerekiyor. Buraya gelirinizi girebilirsiniz.
‘Gider’ seçeneğine tıklayarak açıklama, alacaklı, gideri tarihi, saati, ödeme şekli, mekan konumu ve makbuz gibi bilgileri girebilirsiniz.
Uygulamada bakiye eğilimlerinizi istatiksel olarak gözlemeyebilir, yaklaşan planlı ödemelerinizi girebilirsiniz.
Wallet Menü Ayarları
Kişisel cüzdanınz olan Wallet uygulamasında ana sayfada bulunan ‘menü’ simgesine dokunduğunuzda karşınızda sıralanan seçenekler arasından da uygulamayı yönetebilirsiniz. Kayıtlar, istatistikler, planlanan ödemeleri buradan da açabilir, periyodik veya bir defaya mahsus bütçe oluşturabilir, hedeflerinizi belirleyerek yönetebilir, ‘alışveriş listesi’ seçeneğinden alışveriş öncesi plan oluşturabilirsiniz.
‘Grup paylaşımı’ seçeneğinden grup kurarak mali durumunuzu aileniz veya eşinizle birlikte yönetmek için paylaşımda bulunabilirsiniz.
‘Borçlar’ simgesine dokunduğunuzda etkin olan veya ödenen borç bilgilerinizi girerek tüm borçlarınızı buradan yönetebilirsiniz.
‘Sadakat kartları’ seçeneğinden alışveriş yaptığınız markalardan edindiğiniz müşteri kartınızın barkodunu okutarak veya manuel olarak wallet cüzdanınıza kaydedebilirsiniz.
‘Miktarları gizle’ seçeneğini aktif hale getirerek nakit, gider, bakiye gibi bilgilerinizin görünürlüğünü gizleyebilirsiniz.
Wallet uygulamasını Play Store ve App Store‘dan indirebilirsiniz.
Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Facebook, Kripto Para Projesi ‘Libra’nın Adını ‘Diem’ Olarak Değiştirdi
‘Cyber Monday’ , ABD Tarihinin En Büyük Alışveriş Günü Konumuna Yükselerek Rekor Kırdı
‘iPhone 12’ Serisi İçin Birinci Nesil ‘MagSafe’ Aksesuarları Satışa Sunuldu