Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
1 dakika

Almanya, 2019 yılının Temmuz ayında kullanmaya başladığı 5G teknolojisine, Huawei ile çalışarak devam edeceğini açıkladı. Almanya Federal Bilgi Güvenliği dairesi, şirketin standart güvenlik önlemlerine uyduğu takdirde onay sürecini başlatacağını duyurdu. Almanya ayrıca, Huawei global anlamda uygulanan baskıya dahil olmayacağını da dile getirdi.

Almanya’nın önde gelen haber kuruluşlarından Frankfurter Allgemeine Zeitung’un sunduğu rapora göre, hükümetin 5G ürünlerinde tedarikçi olarak Huawei’ye getirilmeye çalışılan kısıtlamaya dahil olmayacağı bildirildi.

Almanya Federal Bilgi Güvenliği Dairesi, Huawei tarafından devreye alınması planlanan 5G ağlarının kontrolünü gerçekleştirecek ve standart güvenlik önlemlerine uyduğu takdirde onay sürecini başlatacak.

Almanya, Huawei ‘ye uygulanan baskıya dahil olmayacak

Almanya, Huawei’ye global düzeyde uygulanan siyasi baskıya dahil olmayacağını açıkladı. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung’un yayınladığı rapora göre, bu tür yasaklamalar, sadece “Siyasi Güvenilirlik Yasası” çerçevesinde değerlendirilebilecek.

Buna göre yalnızca Federal Şansölye, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlıklarından biri ya da birkaçı, bir servis sağlayıcı hakkında “siyasi güvenilirlik” gerekçesiyle endişelerini dile getirirse, Almanya Federal Bilgi Güvenliği Dairesi tarafından üreticinin tamamen reddedilmesi söz konusu olacak.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer konuyla ilgili olarak; Huawei’nin Almanya’daki 5G çalışmalarından dışlanmasına karşı olduklarını ifade etmişti.

Avrupa’nın birçoğu Huawei ile çalışmayı yasakladı

ABD ile Çin arasında gerçekleşen ticaret savaşında en fazla zararı gören şirketlerin başında yer alan Huawei’ye, Avrupa ülkelerinden de birer birer yasak haberi geliyordu. ABD’nin başını çektiği listede; Fransa, Avustralya, ve İngiltere gibi önemli ülkeler yer alıyor. Söz konusu ülkeler, 5G internet alt-yapısı çalışmalarında yerel firmaların Huawei ile çalışmalarını yasaklayan kararlar almıştı. 

Almanya’nın ise Avrupa ülkelerinden farklı bir yol izlemeyi tercih ettiği görülüyor. Almanya’nın, İngiltere’nin yaptığı gibi önce Huawei ile çalışacağını belirtip daha sonra yasaklama getirip getirmeyeceğini ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

İlginizi Çekebilir:

Huawei, Dünyanın En Yenilikçi Şirketleri Listesinde 6. Sıraya Yükseldi 

İngiltere 5G Altyapısında Huawei İş Ortaklığını Yasakladı

Huawei, Akıllı Telefon Pazarında Samsung’u Geçerek Liderlik Koltuğuna Oturdu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz