Okuma Süresi
1 dakika

Meta’nın Metaverse Platformu Horizon Worlds’ün yöneticisi, şirket çalışanlarının bile platformu doğru düzgün kullanamadığını ve platformun ‘bug ile dolu olduğunu’ açıkladı!

Metaverse, dünya çapında üzerinde en çok çalışılan konular arasına girmeyi başardı. Sanal bir evrenin kapılarını aralayan Metaverse, kullanıcıların gündelik faaliyetlerine sanal dünyada devam etmesini sağlayacak bir platform olarak karşımıza çıktı.

Pandemi süreci ile birlikte ivme kazanan sanallaşma eğilimi, Metaverse konusundaki gelişmeleri hızlandırdı. Teknoloji şirketlerinin ardından devlet kurumları da Metaverse girişimleri için kolları sıvadı. Hal böyle olunca, 1 yıl önce büyük yeniliklerle tanıtılan Meta’nın Metaverse platformu Horizon Worlds kullanıcıların ilgi odağı haline geldi. Ancak Horizon Worlds yöneticisinin açıklamaları, Metaverse meraklılarını hayal kırıklığına uğrattı!

Meğer Gerçekler Bambaşkaymış!

Yaklaşık bir yıl önce, dünya devi teknoloji şirketi Meta, yeni Metaverse platformu Horizon Worlds’ü tanıttı. Tanıtım esnasında bahsedilen yenilikler, sanal evren meraklılarını bir hayli heyecanlandırdı. Meta’nın Horizon Worlds üzerinde çalışmaları sürerken, platform yöneticisi konuyla alakalı herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı.

Meta’nın Horizon Worlds’ten sorumlu yöneticisi Vishal Shah, 15 Eylül’de platformun ‘kalite iyileştirmeleri’ yapılacağı sebebiyle kapatıldığını açıklamıştı. Shah’ın son açıklaması ise, Meta’nın metaverse’ü Horizon Worlds’ün pek de anlatıldığı gibi olmadığını gözler önüne serdi.

‘Horizon Worlds’ü Kendi Çalışanlarımız Bile Sevmiyor’

Meta’nın Horizon Worlds’ten sorumlu yöneticisi Vishal Shah, 15 Eylül’de yaptığı açıklamada Horizon Worlds’ü Meta çalışanlarının bile yeterince kullanmadığından ve bundan dolayı platformun gelişmediğinden bahsetmişti.

Shah 30 Eylül’de yaptığı açıklamada bu söylemini yineledi. Platformun Meta çalışanları tarafından hala doğru düzgün kullanılamadığını ifade eden Shah, bunun sorumlularının yöneticiler olarak kendileri olduğunu, yöneticilerin platformu çalışanlara sevdirmeyi başaramadığını söyledi. Ayrıca platformda yer alan bugların da işleri zorlaştırdığını belirtti.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz