Okuma Süresi
2 dakika

Bir Microsoft çalışanının yanlışlıkla Twitter’dan yaptığı bir paylaşıma göre Windows 11 not defterine bir güncelleme gelecek. İşte, tüm detaylar…

Geçtiğimiz senelerde Microsoft tarafından yayınlanan Windows 11, hatalarına rağmen birçok kullanıcı tarafından sevilmişti. Yeni işletim sistemiyle tasarım ve kullanım kolaylığı sağlayan şirket, ortaya çıkan sızıntıya göre yeni özelliği test etmeye başladı.

Windows 11 Not Defteri’ne Güncelleme Gelecek

Twitter üzerinden bir Microsoft çalışanının yaptığı paylaşıma göre, şirket Windows 11 not defteri uygulamasının yeni özelliklerini test ediyor. Tweet paylaşıldıktan dakikalar sonra silinse de dikkatli kullanıcıların gözünden tabii ki kaçmadı. Artık yeni not defteri oluşturmak yerine tek uygulamadan sekme değiştirebilecek.

Windows 11 not defteri artık sekmelere sahip! ifadeleriyle atılan tweet paylaşımı Microsoft’ta kıdemli bir ürün müdürü tarafından yapıldı. Paylaştığı görselde ”Gizli! Özellikler hakkında konuşmayın ve ekran görüntüsü almayın.” şeklinde bir uyarı bulunuyor. Bu uyarı, özelliğin henüz erken safhalarında olduğunu gösteriyor. Fakat yine de tahminlere göre 2023’ün başlarında Windows Insiders’a gelecek.

Şirket, Artık Yerleşik Mekanizmalara Yönelebilir

Microsoft, Insiders kısmında birçok yeni özellik denerken ortaya çıkan bu sızıntıya göre şimdi de tüm Windows uygulamalarını elden geçiriyor gibi gözüküyor. İlk önce sekmeli sistemi 4 yıl önce Windows 10 için test eden şirket, son anda bundan vazgeçti. Setler adını alan bu güncelleme, dosya gezgini ve not defteri için sekme desteğini barındırıyordu.

Dosya gezgini ile başlayan sekme mekanizması, not defteri ile genişletiliyor. Bu bize, Microsoft’un önümüzdeki güncellemelerde izleyeceği yolu gösteriyor olabilir. Şirket bundan sonra yerleşik uygulamalara yönelebilir. Windows kullanıcıları bu sekmeler özelliği için genellikle üçüncü parti uygulamaları kullanıyor. Bunun önüne geçmek isteyen şirket, uygulamalarına daha fazla özellik ekleyerek bunu sonlandırmayı planlıyor.

Microsoft’un kıdemli müdürü tarafından yayınlanıp hemen geri kaldırılan bu paylaşım ile ortaya çıkan sızıntı herkes tarafından merak konusu oldu. Peki, Windows 11 not defteri özelliği hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Sizce yeni not defteri oluşturmak yerine tek uygulamadan sekme değiştirebilmesi etkili bir kolaylık sağlayacak mı? Gelişmeleri her birlikte takip ediyor olacağız.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz