Okuma Süresi
1 dakika

Emojiler, özellikle yazılı metinlerde duygu durumunu belli etmek amacıyla kullandığı gibi pek çok kullanıcı eğlenceli olduğu için de emoji kullanmayı tercih ediyor. Hayatımızın her yerine entegre olan emojilere her yıl yenileri eklenmeye devam ediyor. Yeni emojilerin değerlendirildiği Unicode Consortium geçen hafta yaptığı açıklamada 2021 yılında 217 yeni emoji daha geleceğini belirtti.

Unicode Consortium’un yaptığı açıklamada önümüzdeki sene 217 emojinin kullanıcılarla buluşacağını açıkladı. Şirket, 217 emojinin hepsinin yeni olmayacağını sadece 7 emojinin daha önce hiç görülmediğini belirtti. Kullanıcılar 7 yeni emoji ile tanışacakken, geri kalan emojiler ise kullanımda halihazırda bulunan mevcut emojilerin farklı versiyonları olacak. 

Daha önce görülmemiş 7 emoji yolda

Yeni Suratlar

3 yeni yüz ifadesi 2021 yılında kullanıcılarla buluşacak. Bunlar arasında Yüz Ekshalasyonu (soluk verme), Spiral Gözlü Yüz ve Bulutların Arasında Yüz bulunacak. 

Yeni Kalpler

Birçok platformda Kırmızı Kalp en çok kullanılan ilk on emoji içerisinde yer alıyor. En çok kullanılan ve en popüler olan emojilerin başında gelen Kalp’lere önümüzdeki sene iki yeni kalp eklenecek. 2021 yılında kullanıcılara iki yeni duygusal kalp emojisi sunulacak. 

Yeni Sakallı Kadın ve Erkek 

2021 yılında sunulması beklenen yeni emojilerin arasına yeni sakal modelleriyle hem kadın hem de erkek emoji eklenecek. 

Unicode, emojilerde kullanıcıların seçimlerinde cinsiyet açısından tarafsız olabilmek adına iki yeni sakallı emoji ekleyecek. Yeni emojilerde hem kadın hem de erkekler için yeni birer sakal emojisi eklenecek. 

Çiftler

Unicode tarafından onaylanan 217 yeni emojiden 200’ü, Aralarında kalp bulunan çiftler ve Öpüşen çiftler emojilerine yeni ten rengi seçeneği eklenecek. Yeni güncellemeyle artık kullanıcılar pek çok ten rengi seçeneğine sahip olacak.

2021 yılı için belli olan 217 emojinin önümüzdeki haftalarda veya aylarda yavaş yavaş web uygulamaları için gelmesi bekleniyor. Ancak iOS, Android ekosistemi gibi büyük işletim sistemi güncellemeleri için belirtilen tarih daha farklı. Kullanıcılar yeni emojiler, Ocak 2021’den Ekim 2021’e kadar olan süreçte görmeye başlayabilir.

İlginizi Çekebilir:

Twitter, Minnettarlık ve Teşekkür için Yeni Bir Emoji Yayınladı!

Android 11 İçin Tanıtılan Yeni Emojiler ve Güncel Tasarımları Görücüye Çıkarıldı

Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız..

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz