COVID-19 Aşısı İnsanlar Üzerinde Test
Kaynak: interestingengineering.com
Okuma Süresi
2 dakika

İngiltere hükumeti, Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen COVID-19 aşısı çalışmalarını insanlar üzerinde test etmeye başladığını açıkladı. Klinik deneyler başarıyla tamamlanırsa sonbahara kadar milyonlarca aşı, kullanıma hazır halde dağıtılmış olacak.  

Birleşik Krallık hükumeti, Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen COVID-19 aşısı çalışmalarını 23 Nisan itibariyle insanlar üzerinde test etmeye başladığını açıkladı. Aşı çalışmalarını gerçekleştiren ekip, klinik deneyler başarıyla tamamlanırsa sonbahara kadar milyonlarca aşının kullanıma hazır şekilde dağıtılabileceğini aktardı. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ise konuyla ilgili açıklamasını kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir basın toplantısında yaptı. Hancock, açıklamasında İngiliz hükumetinin işe yarar bir aşının üretilmesi için yapılan araştırma çalışmalarında elindeki tüm imkanları seferber ettiğini belirtti. Oxford Üniversitesi’nde aşı çalışmalarını gerçekleştiren ekibe klinik deneylerde yardımcı olması için 20 milyon sterlin ayrıldığına işaret eden İngiliz Sağlık Bakanı, Imperial College London”daki araştırmacılara da 22.5 milyon sterlinin hibe edildiğini vurguladı. 

COVID-19 Aşısı İnsanlar Üzerinde Test
Kaynak: metro.co.uk

Diğer yandan, aşı geliştirilmesi için yürütülen çalışmaların normal şartlarda yaklaşık 1-1.5 yıl sürebildiği aktarıldı. Fakat konuyla ilgili çalışmaları yürüten ekip, toplu üretimin bu yılın Eylül ayında başlayabileceğine inandıklarının altını çizdi. Sağlık Bakanı Hancockİngiliz hükumetinin derhal üretim kapasitesine yatırım yapmaya başlayacağını belirtti. Bununla birlikte; Oxford ve Imperial College’daki çalışmaların başarılı olmasını umduklarını belirten Hancockklinik deneyler olumlu sonuçlanırsa aşının İngiliz halkına mümkün olan en kısa sürede sunulacağını da sözlerine ekledi.  

Almanya da klinik deneyler için onay verdiğini açıklamıştı

Almanya Klinik Deneyler
Kaynak: news.sky.com

Almanya da kısa bir süre önce, Mainz şehrindeki bir biyoteknoloji firması olan “BioNTech”e COVID-19 aşısı ile ilgili olarak klinik deneyler için onay verdiğini açıklamıştı. Konuya ilişkin onay verme yetkisi olan Paul-Ehrlich Enstitüsü, yaşanan gelişmeyle ilgili yaptığı açıklamada insanlar üzerinde yapılacak testlerin etkili bir aşı geliştirme yolunda önemli bir adım olduğuna işaret etmişti. Ayrıca aşının, yaklaşık 200 gönüllü üzerinde test edileceği aktarılmıştı. 

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Avustralya’da bilim insanları, Coronavirüs ilacı bulduklarını ileri sürdü

Mark Zuckerberg, Bill Gates ‘in COVID-19 çalışmalarına 25 milyon dolar bağışladı

Jack Dorsey, COVID-19 salgınıyla mücadele için 1 milyar dolar bağışladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz