Telefon Şarjı Olmasına Rağmen Kapanıyor. Bu Sorun Nasıl Çözülür?
Okuma Süresi
4 dakika

Akıllı telefonlarımız gündelik hayatımızın vazgeçilmezleri arasında. Çoğumuz işlerimizi halletmek veya sosyal medya platformlarında vakit geçirmek için akıllı telefonlarımızı kullanıyoruz. Haliyle de akıllı telefonlarla ilgili bazı problemler yaşayabiliyoruz. Özellikle bazı kullanıcıların “Telefon şarjı olmasına rağmen kapanıyor.” şeklinde şikayetleri olabiliyor. Siz de benzer durumu yaşıyorsanız, bu yazımız tam size göre…

Her geçen gün akıllı telefon kullanıcılarının sayısı artıyor. Üstelik salgın nedeniyle uygulanan sosyal izolasyon yüzünden insanlar telefonlarıyla daha çok vakit geçiriyor. Buna bağlı olarak birçok kullanıcı “Telefon şarjı olmasına rağmen kapanıyor.” gibi şikayetlerde bulunabiliyorlar. Buna benzer problemlerin nasıl çözülebileceği ve akıllı telefonların şarj edilmesiyle ilgili tüm detaylar bu yazımızda anlattık…

Telefonum Şarjlı Olmasına Rağmen Neden Kapanıyor? İşte Çözümü!

Telefonum Şarjlı Olmasına Rağmen Neden Kapanıyor

iPhone veya Android telefonlarda, yeteri kadar şarj olması rağmen kendiliğinden kapanma problemi yaşanabiliyor. Bu durumun sebebi çok basit: Cep telefonunuz şarj yüzdesini doğru bir şekilde hesaplayamıyor.

Telefon bataryalarında çoğunlukla lityum iyon piller kullanılıyor. Bu pillerin doluluk oranları ise matematiksel formüllerle hesaplanıyor. Ancak bu piller tıpkı insanlar gibi zamanla yaşlanıyor ve performansları düşüyor. Bu sebeple de telefonunuz şarj yüzdesini yanlış hesaplıyor ve telefonunuz şarjı dolu gibi gözükmesine rağmen durduk yerde kapanıyor.

Bu sorunun çözmek için telefonunuzun bataryasını yetkili bir serviste değiştirebilirsiniz. Ya da “Yeni bir telefon almanın zamanı geldi.” diyerek cep telefonunuzu yenileyebilirsiniz.

Telefon Doğru Şarj Etme ve Önemi – Telefon Ömrünü Uzatacak Öneriler

Akıllı Telefon Kaç Saatte Şarj Olur?

Akıllı Telefon Kaç Saatte Şarj Olur

Genellikle telefonların ilk alındığında 8 – 12 saat şarj edilmesi gerektiği düşünülür. Ancak akıllı telefon bataryalarında kullanılan lityum iyon pillerin dolması için 2 – 4 saat yeterli oluyor. Üstelik, hızlı şarj yapabilen adaptörler kullanarak bu süreyi 1 saate kadar düşürmek mümkün. Tercihen şarj seviyesi %20-30 olduğunda telefonunuzu şarja takmanız, batarya sağlığı açısından daha doğrudur.

Akıllı Telefonların Şarj İşlemleriyle İlgili Faydalı Bilgiler

1. Telefonlarınızı Gece Yatarken Şarjda Bırakabilirsiniz!

Çoğu akıllı telefonda kısa devre veya elektrik kaçaklarına karşı güvenlik koruması sağlayan devreler bulunuyor. Ayrıca telefonunuz batarya tamamen dolunca şarj işlemini durduran yazılımlara sahip. Dolayısıyla gece yatarken gönül rahatlığıyla akıllı telefonunuzu şarjda bırakabilirsiniz.

2. Telefonunuzu İlk Kullanımda Tamamıyla Şarj Etmenize Gerek Yok!

Eski model telefonların ilk kullanımda tamamıyla şarj edilmesi gerekiyordu. Ancak akıllı telefonlar için bu durum sanıldığının aksine geçerli değil. Akıllı telefonların çoğunda daha önce de değindiğimiz gibi lityum iyon piller kullanılıyor. Bu nedenle de ilk kullanımda tamamen şarj edilmeleri gerekmiyor.

3. Telefonunuzu Şarjdayken Kullanabilirsiniz!

Telefonunu şarjdayken kullanmanın sanılanın aksine herhangi bir zararı bulunmuyor. Ancak şarj ederken cihazınızın orijinal şarj aletini kullanmaya özen göstermelisiniz.

4. Telefonunuzu Sürekli Açık Tutmanız Telefonunuz İçin Zararlı Olabilir!

Telefonu sürekli açık tutmak batarya performansı açısından ciddi sorunlara neden olabiliyor. Eğer sürekli telefonu açık tutanlardansanız bu alışkanlığınızı değiştirmenizi öneririz.

5. Konum Servisleri Pili Hemen Bitirmiyor!

Çoğu telefon kullanıcısı konum servislerinin çok kısa sürede telefonun pilini bitirdiğini zanneder. Konum servislerinin pil durumunu etkilediği doğru. Ancak konum servisleri sanıldığı gibi pili hemen bitirmiyor. Bu servisler telefonunuzda bulunan sıradan bir uygulama kadar pil kullanıyor.

Akıllı Telefon Kaç Voltla Şarj Olur?

Teknolojiye ilgi duyan ya da farklı yöntemlerle telefonunu şarj etmek isteyenler “Akıllı telefon kaç voltla şarj olur?” diye merak edebilir. Bu nedenle bu konuyu merak edenler için detaylı bir şekilde ele aldık…

Cep telefonlarımızın şarj cihazları, 220 Volt olan şehir gerilimini 5 Volt’a düşürür. Cep telefonu bataryaları ise şarj olabilmek için 3.7 Volt gerilime ihtiyaç duyar. Şarj cihazlarının neden bataryanın ihtiyaç duyduğundan fazla voltaj sağladığını merak edebilirsiniz. Bu durumun sebebi, cep telefonu bataryalarının full şarj için daha fazla voltaja ihtiyaç duymasıdır.

Telefon Neden Yavaş Şarj Olur?

Telefon Neden Yavaş Şarj Olur

Bazı durumlarda akıllı telefonumuz çok yavaş şarj olabilir ve bu durum oldukça canımızı sıkabilir. Telefon neden yavaş şarj olur, diye merak edenler için aşağıda bu durumun olası nedenlerini sıraladık:

1. USB Kablosu

Telefon Neden Yavaş Şarj Olur

Akıllı telefonların yavaş şarj olmasının en önemli nedenlerinden biri USB kablolarıdır. USB kabloları kullanıma bağlı olarak zamanla eskiyebiliyor veya bozulabiliyor. Bu durum cep telefonunuzun çok geç şarj olmasına neden olabiliyor. USB kablonuzun doğru çalışmadığından şüpheleniyorsanız, farklı bir USB kablo kullanarak şarj durumunu test edin. Eğer durumda iyileşme olursa mevcut USB kablosunu yenisiyle değiştirin.

2. Adaptör

Telefon Neden Yavaş Şarj Olur

Şarj için kullandığınız adaptörün bozuk olması telefonunuzun şarj olma hızını etkileyebiliyor. Eğer USB kablonuzda bir sıkıntı olmadığından eminseniz, büyük olasılıkla sorun adaptörünüzde olabilir. Güç dalgalanması nedeniyle zaman zaman adaptörlerde bazı arızalar meydana gelebiliyor. Ve bunun sonucunda da telefon daha yavaş şarj olabiliyor. Böyle bir durumda yapmanız gereken problemli adaptörünüzü değiştirmek. Ayrıca alacağınız adaptörün orijinal ve telefonunuz ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

3. Batarya

Telefon Neden Yavaş Şarj Olur

Akıllı telefonlarının yavaş şarj olmasının bir diğer nedeni de kalitesiz bataryalar. Bataryanız kalitesiz ya da ömrünü tamamlamış olabilir. Bu durumda akıllı telefonunuz için yetkili servisine baş vurabilirsiniz.

4. Arkaplan Uygulamaları

Telefon Neden Yavaş Şarj Olur

Telefonunuzun arkaplanında çalışan uygulamalar telefonunuzun şarjının çabucak bitmesine neden olabilir. Bu durumda arkaplanda çalışan uygulamaları kapatmak hem telefonunuzun şarj performansını artırır hem de telefonunuzun daha hızlı şarj olmasına yardımcı olur.

5. USB Portu

Telefon Neden Yavaş Şarj Olur

Telefonunuzun USB portu, zamanla biriken kirler nedeniyle tıkanabiliyor. Bu durumda telefonunuz doğru bir şekilde şarj olamayabilir. USB portunu kulak temizleme çubuğu veya ahşap olmayan kürdanla temizleyerek bu problemi çözebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:

Telefon Doğru Şarj Etme ve Önemi – Telefon Ömrünü Uzatacak Öneriler

Şarjı En Uzun Süre Giden Akıllı Telefonlar!

Telefon Kaç Derece Sıcaklığa Dayanır? Telefon Derece Ölçme

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz