Okuma Süresi
1 dakika

iPhone’lar için tersine şarj teknolojisinin Apple’ın planları dahilinde olduğu ortaya çıktı. Şirket, bunun için bir patent aldı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan Apple’ın üretimini gerçekleştirdiği akıllı telefonları için yeni bir patent aldığı görüldü. Bu sayede artık iPhone’lar, uzun zamandır beklenen tersine şarj teknolojisine kavuşuyor.

Tersine Şarj Teknolojisi ile İkinci Bir Telefon Şarj Edilebilecek

Geçtiğimiz yıllarda Apple’ın tersine şarj teknolojisi için FCC’ye başvuruda bulunduğu iddia edilmişti. Bunun üzerine şirket, bu iddiaya yönelik hiçbir açıklama yapmamıştı. Kısa süre önce Apple analisti Mark Gurman, bu teknolojinin pek mümkün olmadığını ve fazlasıyla zaman alacağını belirtmişti.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin kayıtlarında ortaya çıkan yeni bir patente göre Apple, iPhone’lar için tersine şarj etme desteğini getirmeyi planlıyor. Patentte yer alan bilgilere göre şirket, bunun için cihazın arkasına manyetik bir bileşen ekleyecek.

iPhone’de olacak manyetik bileşen, şarj edilmek istenen ikincil cihazı sabitleyecek ve ardından tersine şarj etme işlemi başlayacak. Yani aslında iPhone bataryasındaki güç, herhangi bir kablo gereksinimi duymadan, manyetik bileşen aracılığıyla ikinci cihaza aktarılacak.

Aslına bakacak olursak tersine şarj etme teknolojisi piyasaya sürülen Android akıllı telefonların büyük çoğunluğunda bulunuyor. Önceki yeniliklerinde de olduğu gibi Apple, Android cihazlara karşı geriden gelmiş gibi görünüyor.

Apple, MagSafe adındaki kablosuz şarj teknolojisini de tanıtmıştı fakat iPhone kullanıcıları tarafından üçüncü taraf ve birden fazla bileşen gerektirdiği için için pek de tercih edildiğini söyleyemeyiz.

Yeni Teknolojiyi iPhone 15’de Görebiliriz

Apple’ın tersine şarj etme teknolojisini iPhone 15 modellerinde görebiliriz. Aynı zamanda şirket, Apple Watch, AirPods veya iPad için de bir destek sunulabilir. Tüm bunları Apple’ın Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen tanıtım etkinliğinde göreceğiz.

Apple’ın patentini aldığı tersine şarj etme teknolojisi hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Sizce de Apple, bunun için biraz geç mi kaldı? Her ne kadar Android’e göre biraz geriden gelinse de Apple’ın bu patente sahip olması faydalı görünüyor. Apple Watch, AirPods ve iPad için de sunulması beklenen destek bakalım gerçekleşecek mi?

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz