pc-pazari-teknosafari
Okuma Süresi
1 dakika

2021 yılı, PC pazarı için oldukça etkileyici geçti. Küresel olarak büyüme kaydeden pazar, %14 büyüme ile 341 milyon sevkiyata ulaştı.

PC pazarı, özellikle pandemi ile birlikte hızlandı. Şimdiye kadarki en iyi dönemlerden biri olan 2021 yılı, küresel çip krizine rağmen büyümesine devam etti. Yıllık yaklaşık %14 büyüme ile küresel olarak PC sevkiyatı 341 milyon seviyelerine ulaştı.

Uzaktan çalışma ve eğitimin hayatımıza girmesi ile birlikte insanlar, PC ürünlerine yöneldi. Tedarik sıkıntıları sebebi ile arz, talebe yetişmekte zorlandı. Ancak PC pazarı, 2021 yılını büyüme ile kapattı.

 

Yayınlanan raporlara göre PC pazarında ilk beş sırada sırası ile Lenovo, HP, Dell, Apple ve Acer yer alıyor. Bu beş şirket arasında ise yıllık bazda en fazla büyümeyi %28 ile Apple yaşadı. En büyük pazar payına sahip Lenovo ise geçtiğimiz yıl 82 milyon sevkiyat gerçekleştirdi.

2021 yılının ardından 2022 yılı için de büyüme bekleniyor. Raporların sahibi Canalys şirketinin baş analisti Rushabh Doshi, “2021 dijital dönüşümün yılıyken, 2022 dijital ivmenin yılı olacak. Her yerden çalışmamızı, dünya çapında işbirliği yapmamızı ve ultra üretken kalmamızı sağlayan birinci sınıf PC’ler, monitörler, aksesuarlar ve diğer teknoloji ürünlerine yapılan harcamalardan sektördeki gelir artışını göreceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlginizi Çekebilir:

Instagram, Edit Grid özelliğini duyurdu

Radeon Super Resolution, %70’e kadar FPS artırabilir

Nvidia, yenilenmiş RTX 3080 modelini duyurdu

ASUS OLED ekranlı dizüstü modellerine yenilerini ekledi

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz