2022-kia-carens-teknosafari-1
Okuma Süresi
1 dakika

Hindistan başta olmak üzere Asya ülkelerinde öne çıkan Kia Carens, 4. nesli ile tanıtıldı. 2022 model Kia Carens, crossover tasarımına bürünmüş gibi duruyor.

Geçtiğimiz haftalarda ilk defa görüntülenen 2022 Kia Carens, bugün resmi olarak tanıtıldı. Tamamen yenilenen yeni Carens, minivan olarak tanıtılsa da daha çok crossover görünümüne bürünmüş gibi duruyor.

2022 Kia Carens, bir önceki versiyonuna göre çok daha modern bir görünüme sahip. Yuvarlak hatlar yerine daha keskin çizgilere sahip olan model, ön kısmında bölük far tasarımına sahip. Merkez havalandırmanın kenarları ise bumerang şekilli sis lambalarını kaplıyor.

2022-kia-carens-teknosafari-2

Yenilenmiş model, Kia Seltor ile aynı platformda yer alıyor. 4540 mm uzunluk, 1800 mm genişlik, 1700 mm yükseklik ve 2780 mm aks mesafesine sahip araç, bir önceki modele göre daha büyük bir model haline getiriyor.

Yeni model, iç tasarım olarak da daha modern bir tasarım sunuyor. Tamamen dijital gösterge paneli, 10.25 inç büyüklüğünde dokunmatik multimedya ekran ile kombine bir şekilde çalışıyor. Öte yandan ise klima gibi kontroller de fiziksel olarak yönlendirilmiş.

2022-kia-carens-teknosafari-3

Aracın içerisindeki ambiyans aydınlatması, hava filtresi, havalandırmalı ön koltuklar, OTA güncelleme desteği, 8 hoparlörlü Bose ses sistemi ve sunroof ile yeni Carens, birçok donanım seçeneğine sahip.

Bunların yanında Carens, 115 beygir güç ve 144 Nm tork üreten bir motordan güç alıyor. Ayrıca 140 beygir güç ve 242 Nm tork üreten benzinli motor da tercih edilebiliyor. Dizel tarafta ise 115 beygir güç ve 250 Nm tork üreten seçenek bulunuyor.

2022 Kia Carens, 2022 yılının ilk çeyreğinde Hindistan ve diğer pazarlarda satışa sunulacak. Aracın Türkiye pazarına giriş yapıp yapmayacağı konusunda ise bilgi paylaşılmış değil.

İlginizi Çekebilir:

Oyunlar için haftada 1.7 milyar dolar harcandı

Ücretsiz Adobe Creative Cloud Express yayınlandı

Mouse yerine göz ile tıklama teknolojisi kullanılacak

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz